Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ASUL LIBERAL DIN MÂNECA LUI VRABIE

ASUL LIBERAL DIN MÂNECA LUI VRABIE(1589)

Valentin Vrabie și-a pregătit cu multă atenție revenirea în bătaia reflectoarelor, locul unde domnia sa se simte cel mai bine. Asul cu care a ieșit, după o lungă tăcere, la rampă, ca să rupă gura târgului, îl purta de multă vreme în mânecă! Unii au crezut că, după înregimentarea în PNL, a renunțat la ambițiile sale personale…

Mi-am adus aminte de o vorbă a domniei sale. Citez: “Eu nu mă întorc niciodată din drum!”

În definitiv, “războiul apei” este opera sa! Mai mult sau mai puțin electorală. Mai mult sau mai puțin politică. Indiferent din ce unghi privești, avantajul este de partea lui Vrabie…

Fie că spune că vrea să obțină apă la un preț mai mic pentru orașul Medgidia, care-i nebunul ăla să refuze așa ceva?, fie că este doar un război psihologic îndreptat împotriva PSD, dușmanul lui de moarte! În privința dușmăniei, m-am convis că nu mai este loc de întors…

Schimbul de replici dintre primarul Vrabie și Luminița Vlădescu a fost plin de venin și asta demonstează că avem de-a face cu o poziționare adversă personală. Nu este cazul să fac acum un istoric al confruntărilor dintre primarul Vrabie și “vicele” Luminița… Un lucru este cert. Doamna “vice” își exersează ambițiile personale pe răbdarea deja uzată a cetățenilor, prezența sa la Primărie fiind facultativă! Dar profundă, după parfumul care marchează trecerea sa ocazională prin această instituție…Unii sunt foarte stresați, fiind încărcați cu foarte multe sarcini. Alții nu au nici o responsabilitate și, ca atare, nici un motiv de îngrijorare!

Războiul apei. De data aceasta, Vrabie a mers cu ochii închiși în Consiliul Local! I-a prins bine de nas pe domnii consilieri și nu le-a mai dat drumul până la sfârșitul ședinței! E drept, la capacitatea lor de mobilizare, s-ar fi lovit din nou cu stângul în dreptul! Au învățat și ei să fie mai pragmatici…

În perspectiva alegerilor, toată lumea cu probleme își dorește schimbarea la față. Este un obicei mai vechi. Sigur, e dreptul domniei sale să se bucure de succesul acțiunii, bucurie pe care nu a reușit să și-o tempereze pe parcursul conferinței de presă...Nici măcar atunci când Hapurnea, învățăcelul său spiritual, se străduia, cu spume la gură, ca un osândit, să-i pună o întrebare încuietoare!

Bun, cum zicea primarul, așa-i în administrație! Așa e, pentru că “războiul apei” nu se încheie aici. Deocamdată. Dincolo de mesajul cetățenesc, ușor populist, sau politic, al acțiunii puse în scenă de Vrabie, mă surprinde pasivitatea, chiar o ușoară detașare, a PNL, față de cele întâmplate la Medgidia! Acum, ce-i drept, nu știu cum sună regulamentul de ordine interioară al liberalilor…

Când era independent, cum se spune, îl durea în bască! Ieșea de câteva ori pe zi, dacă își punea mintea cu consilierii, să le explice diverse chestiuni care țin de administrația locală. Acum, nu știu dacă onor conducerea PNL este dispusă să îl lase pe Vrabie să zburde de unul singur. În condițiile în care există, încă, personaje importante, care strâmbă din nas când cineva este mult prea activ și dornic de o candidatură!

Dar cine nu râvnește la o candidatură?
Valentin Vrabie a încercat să evite acest subiect atât de delicat și de sensibil, pasându-l într-un viitor nu prea apropiat, ceea ce contrazice spiritul său de luptător! Dacă sunt lansate în nume personal, inițiativele sale au darul de a deranja personaje care au aceeași grupă sanguină cu a lui Robert Boroianu!

Mă întreabă insistent un cititor: Cine este Robert Boroianu? Unul dintre cei care nu l-au vrut pe Vrabie în PNL și, pe această temă, încearcă și acum să-i facă zile fripte! Cum credeți că o să accepte Boroianu pe unul al cărui palmares este de 20 de ori mai bogat decât al lui! Cum ar putea suporta Boroianu o asemenea “inechitate”?

De altfel, după cooptarea lui Vrabie în PNL, Boroianu s-a remarcat prin câteva declarații războinice la adresa lui Huțucă, președintele PNL Constanța. Se pare că domnia sa vrea să tulbure din nou apele în partid!

Am remarcat maniera rezervată și de bun simț în care Valentin Vrabie a vorbit despre intențiile sale electorale.

În contrast cu prestația sa, Florin Mitroi, primarul de la Valu lui Traian, a lansat un atac murdar, chiar sub centură, la adresa lui Bogdan Huțucă, menit pesemne să le reamintească celor din tabăra președintelui că “lucrurile nu vor rămâne așa”, cum sunt acum!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

LUMINIȚA RÂSU-PLÂNSU
scris de Lucian Cristea
Aud că Luminița Vlădescu, mentora și șefa pe viață a PSD Medgidia, a dat în râsu-plânsu! Eu păstrez ordinea știută a acestei m(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Sprijin pentru persoanele defavorizate: tichete sociale în valoare de 250 lei
  • DEȘI L-A CĂLCAT MAȘINA LIBERALĂ, ȘARPELE PESEDIST CONTINUĂ SĂ TULBURE APELE LA MEDGIDIA!
  • CUM NAIBA DE SE FĂCU UNUL LIBERAL ȘI CELĂLALT PESEDIST?
  • MOARTEA A STINS RIVALITATEA DINTRE DOI COLONEI
  • APEL CĂTRE VERGIL CHIȚAC: FIȚI PRIMAR, NU CĂPRAR!