Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
Traficul de persoane există chiar dacă noi ne facem că nu îl vedem

Traficul de persoane există chiar dacă noi ne facem că nu îl vedem(2647)

O definiție suficient de clară pentru noi, pentru nepricepuți, obișnuiți să ne dăm cu părerea ca și cum știm mereu despre ce este vorba putem afla din Directiva 2011/36 EU: TRAFICUL DE PERSOANE este “Recrutarea, transportul, transferul, adăpostirea sau primirea de persoane, inclusiv schimbul sau transferul de control asupra persoanelor în cauză, efectuate sub amenințare sau prin uz de forță sau prin alte forme de constrângere, prin răpire, prin fraudă, prin înșelăciune, prin abuz de putere sau profitând de starea de vulnerabilitate sau prin oferirea sau primirea de bani sau de alte foloase pentru a obține consimțământul unei persoane care deține controlul asupra alteia, în vederea exploatării.”

Așa ceva este astăzi o afacere, o preocupare cu un profit anual de miliarde de dolari pe plan internațional. Vine imediat după traficul de droguri cu o observația foarte importantă, spre deosebire de traficul de droguri, "produsul" poate fi revândut.

 

Pe aici, pe lângă noi, prin Europa, de multă vreme, peste jumătate din victimele traficului de persoane sunt exploatate în scopuri sexuale, foarte rentabile, foarte ușor de organizat, marfa" fiind la mare căutare și evident de bună calitate. Simplificarea trecerii prin toate vămile a fetelor din Est a crescut oferta unei astfel de industrii cu toate riscurile pe care doar le bănuim și care după cum vedem nu deranjează pe nimeni ba din contra. De multe ori clienții sunt din lumea așa zis bună. Noi vedem la televizor doar șoferi de TIR și alergări cu polițiști plictisiți prin parcări occidentale organizate evident ca să ne sucească mințile. Clienții buni sunt sub o foarte mare acoperire prin hoteluri sau cluburi de lux.

 

ANITP este Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane care are ca scop coordonarea, evaluarea şi monitorizarea la nivel naţional a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia. Totodată, Agenţia este liantul între victima traficului de persoane şi organele de aplicare a legii, precum şi între acestea şi O.N.G.-urile din ţară care oferă servicii în acest domeniu. Agenţia cooperează cu organizaţiile neguvernamentale române şi străine, precum şi cu organizaţiile interguvernamentale şi în vederea conştientizării opiniei publice asupra fenomenului traficului de persoane şi asupra consecinţelor acestuia.
Am luat textul ăsta din chiar prezentarea lor pe site-ul oficial.

Dacă mai citiți o dată sigur vă apucă râsul. Cică "Agenţia este liantul între victima traficului de persoane şi organele de aplicare a legii" !?!
Dacă mai citiți încă odată vă înfuriați de-a binelea. Cică se ocupă doar de victime. Deși se numește "...împotriva TRAFIC-ului" nu face nimic împotriva acestui flagel mizerabil care în mod evident nu ocolește România!

Cităm la întâmplare din documente ANIP: în România, în anul 2012, au fost înregistrate 1.041 de victime ale traficului de persoane, dintre care 526 au fost exploatate sexual. Aproape jumă tate din femeile traficate au fost minore.

 

În Germania,de exemplu, cele mai multe victime ale traficului de persoane au provenit, din România şi Bulgaria, în 2009, când au fost au percheziţionate 600 de bordeluri se arată într-un raport al Oficiului Federal de Criminalistică. Cei mai mulţi infractori cercetaţi pentru trafic de fiinţe umane au fost cetăţeni germani, următorii fiind infractorii români.
Victimele, mereu altele, sunt bătute și violate, lipsite de libertate și terorizate.

Vă imaginați ușor că numărul victimelor este mult mai mare decât cel anunțat oficial, în primul rând pentru că nimeni nu recunoaște așa ceva de frică, de rușine, sau din alte din o mie de motive.

Acolo unde sunt bani mulți, foarte mulți, și acolo unde sunt implicate persoane foarte importante ce pretenții să avem noi pentru o cât de cât protecție de la instituțiile statului?!

Ne uităm seara la televizor și așteptăm să ne lămurim dacă mai e ceva de făcut. Să nu mai ieșim pe stradă, să ocolim spațiul public, să ne fie permament frică, să nu mai avem încredere în oameni?!
Miliardele alea de dolari vin mai ales din țările civilizate de unde noi încă ne mai luăm modele!

 

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii