Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DINTRE 1.000  DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!

DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!(2237)

Ajuns pe funcția supremă de la ANPC, ceea ce constituie o performanță pentru un băiat plecat pe jos din Costinești, domnul Constantinescu, fost șef OPC, a anunțat că este pus pe fapte mari. Faptele mari: aceasta este starea naturală a domniei sale! Și încă ceva: datul pe spate la români, imitatul după alții și niciodată autenticitatea faptelor și a găselnițelor sale!

Domnul Constantinescu și-a pus în cap ceva mai al dracului decât cloșca cu pui! Desigur, nu aia din tezaur! Vrea să intre în istoria patriei noastre drept Cattani al României! Păi, ce legătură au găinile lui expirate cu Cattani? Într-un serial cu zeci de episoade, întreb, ați văzut vreo secvență în care Cattani să-i pună pistolul la tâmplă unei rațe cu portocale? Chiar dacă portocalele sunt siciliene! La noi, tot ce este sicilian este și de sorginte mafiotă!

Mă miră faptul că un cetățean cu barbă, ceea ce la noi noi dă un plus de credibilitate, nu realizează cât este de ridicol? Cine l-a botezat? Cum? Pe baza căror fapte? Ce mafie a pus domnia sa cu botul pe labe? Horia Constantinescu se joacă pur și simplu “De-a hoții și vardiștii”! Și, culmea, are susținători care-i cântă în strună!

Păi, domnia sa nu realizează în ce fundătură am ajuns după descoperirile macabre de la Caracal? Câți de-alde Cattani nu sunt și pe la Caracal! Căruțe întregi!

Într-o țară cu o mie de Cattani, doamna premier nu a fost în stare să pună un ministru competent la Interne! Domnul Moga a tulit-o imediat cum a dat de greu! Știți cum îl alintă și pe el prietenii? “Chestore!” Și, culmea, prietenii săi fac parte din aceeași matcă, zic, ca și prietenii domnului Horia. PSD!

În ce privește necesarul, la nivel național, de Cattani pe cap de locuitor, avem viitorul asigurat. Horia Constantinescu vrea să construiască o unitate gen AVICOLA specializată în reproducerea prototipului universal comisarul Cattani. După cum se știe, țara noastră este cea mai mare producătoare în serie de comisari gen Cattani ! Horia a anunțat deja că urmează ca, în cel mai scurt timp, să fie livrate alte 42 de modele noi gen Cattani. Procedeul de fabricație este simplu și se bazează pe clocirea ouălelor de crocodil care asigură buna circulație a sângelui în instalații.

Am și eu o întrebare. De ce 42 de Cattani? Nu vor fi confundați cu cei 42 de hoți? Cert este că vor fi lansate mai multe curente și mesaje. Exemplific: “Cattani nu iartă!”, “Cattani e pe urmele tale!”, “Șase, Cattani a sosit!” “Unde stă Cattani acolo îți va sta și ție capul!” Etc.

Dar să revenim în realitatea mâloasă a traiului de zi cu zi. Ultimul jurnalist care a fost “spurcat”, ca la ușa cortului de Horia Constantinescu, de la OPC, este Constantin Cumpănă! Înclin să cred că a făcut-o în necunoștință de cauză și necunoașterea celui bălăcărit! Dacă e vorba de necunoaștere, ca o latură a superficialității sale în materie de biografii și oameni valoroși de pe plan local, îl ajut eu cu o simplă remarcă. Domnul Constantinescu nu a confiscat, în întreaga lui activitate profesională, pui expirați, câte articole și anchete a publicat la un loc Constantin Cumpănă despre corupția din județul Constanța! Că tot s-a autointitulat domnia sa “Cattani al României”!!

Ce a ajuns și România! Epicentrul corupției! Țara falșilor Cattani și a flotei fantomă! Țara în care un jurnalist autentic, precum Constantin Cumpănă, este jignit de un fals Cattani! Readuc în atenția opiniei publice episodul nocturn în care domnia sa a dat ordin ca un pamflet de-al meu să fie scos imediat din ziar! Alo, din ziarul meu, nu al lui și nici al Prefecturii! După ce a realizat că nu mai suntem în republica lui Adrian Năstase, când el persifla pe toată lumea, a ținut să facă aluzii jignitoare la boala de care sufăr!

Revin la acest caz incredibil dintr-un singur motiv. Autorul acestor fapte a fost recent promovat într-o funcție importantă! El este de câteva zile noul șef al ANPC! Seamănă leit cu individul care brusca o femeie pe motiv că se așezase pe bucata lui de plajă! Bogat C.V. Dacă vrei să devii șef, contează foarte mult să fi fost administrator de plajă la Costinești! Sau măcar partener de afaceri cu familia Năstase...

Mă rog, până la urmă, nu nisipul domnului Constantinescu m-a indignat atât de mult! Ci faptul că un individ agresiv și cu un limbaj incalificabil, predispus să atace persoanele bolnave sau lipsite de apărare, este numit într-o funcție în care, pe lângă pregătirea profesională, mai trebuie să ai și alte calități! Nici în anii dictaturii comuniste nu îndrăznea chiar oricine să scoată un material din ziar! Și la ora 22.00, ceea ce ne spune nouă că domnul Constantinescu este impulsiv și cochetează cu abuzul!

Și cu mimica politică, dar aici nu este el vinovat! L-au dus de nas șefii din PSD! Și el ne-a dus de nas pe noi! Profitând de calitățile sale scenice, în special în actul doi din “Dă-mi pălăria/Nu ți-o dau/”, PSD l-a târât prin mai multe roluri! Când inspector la OPC Constanța, cu pălărie tiroleză pe cap, când comisarul din “Vânzătorul de păsări”, când veșnicul candidat la Primăria Constanța, când manelistul de la volan, când și când…

Adevărul este că, în ciuda potențialului șmecheros de care dispune, Horia Constantinescu ajunsese într-un punct mort! Și, atunci, a fost promovat! Păi, el de mic era rău și răzbunător! Cu 42 de Cattani în spate, nu mai suflă nimeni în front! Nu știu cum naiba se întâmplă, dar cu cât crește numărul comisarilor, cu atât scade vigilența lor!

Într-un fel, mult mai vigilenți au fost pesediștii cu el! Când au văzut “albumul său de nuntă”, au înțeles că era foarte hotărât să candideze la Primăria Constanța! Și l-au promovat!
Care este principalul său obiectiv? Să se înmulțească de-alde falșii Cattani!

Fără număr, fără număr!
 

Comentarii

Constantin Cumpana
25-08-2019
Derbedeul se crede încă pe vremea când unchi’su era președintele Marii Adunări Naționale, de își permite să jignească și să amenințe pe oricine i se pare lui că nu poartă basca proletară, probabil considerând că nu a fost de-ajuns că altul de teapa lui și-a permis să-și etaleze degetul mijlociu prin incinta Parlamentului sau că o târfuliță cu alură de centuristă ne-a jignit asemenea.
Faptele golanului sunt cu atât mai grave cu cât au fost adresate unui coleg din breasla mea, un om a cărui sănătate nu este deloc în limitele normalului, dimpotrivă, și care, cu eforturi deosebite, chiar foarte chinuitoare, continuă să facă ceea ce știe el cel mai bine, adică să scrie.
Pe Lucian Cristea, căci despre el este vorba, în prezent editorialistul și pamfletarul de serviciu al publicației timpul.info, îl știu încă înainte de primele împușcături din decembrie 1989, după care căile ni s-au intersectat și chiar am staționat în aceeași redacție.
Este tipul ziaristului care abordează cu mare ușurință toate speciile jurnalistice - editorialul, știrea, reportajul, investigația, ancheta și mai ales pamfletul. Prin penița sa au trecut mulți ticăloși, a dezvăluit multe ticăloșii, dar a și suportat consecințele acestora, fiind pârât și târât prin multe și grele procese, niciunul pierdut.
Faptul că pramatia de Constantinescu și-a permis să-l jignească grosolan, speculând în mod josnic starea de sănătate a lui Lucian Cristea, cauzată nu de excese și tentațiile vieții, ci de necunoscutele imprevizibile ale trupului unui om, îl face pe acest individ cu atât mai mic și mai mârșav.
Mai mult decât atât, nemernicul și-a permis să treacă la amenințări, cerându-i imperativ lui Lucian Cristea să scoată pamfletul din paginile ziarului, căci, în caz, contrar, acesta va suporta consecințele.
Evident, presarii locali, indiferent de mijlocul de exprimare, nu au avut nicio poziționare față de această situație, interesele personale sau ale publicațiilor pe care le reprezintă fiind mai presus de demnitatea și solidaritatea de breaslă. De aceea, astfel de indivizi și ticăloșiile lor proliferează.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii