Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
VITORIA LIPAN NU ÎȘI DĂ DEMISIA!

VITORIA LIPAN NU ÎȘI DĂ DEMISIA!(1181)


Ca întotdeauna, orgoliile prostești de sorginte pesedistă ne omoară. Ca și ambițiile provinciale ale doamnei premier de fier, care a ținut morțiș să-l împăuneze pe Nicolae Moga în funcția de ministru de Interne… Astfel, a împușcat doi iepuri dintr-un foc.
    1. A scăpat de Carmen Dan, principala sa rivală în materie de coafură și toalete.
    2. A răsplătit PSD Constanța, pentru că a susținut-o în toate cele, dar mai ales în rele…

E limpede că madam Dăncilă, față de concurența feminină, nu are milă! Mai bine o numea pe Vitoria Lipan, doamna cu baltagul, în fruntea Ministerului Afacerilor Interne!

Tot o femeie? Sunt destul de multe argumente în favoarea sa. A rezolvat cu brio cazul dispatiției misterioase a soțului ei, ciobanul plecat cu oile la iernat. A acționat cu mijloace rudimentare de lucru față de dotările de care dispun astăzi DIICOT, INML, etc. A avut de partea ei doar un câine ciobănesc, care nu s-a antrenat ca alții la Școala de dresaj de la Sibiu. S-a dovedit a fi un detectiv mai bun chiar decât întreaga istorie de specialitate a lui Sherlock Holmes!

Sigur, fac o glumă amară, pentru că în realitate numirea lui Moga la șefia Internelor s-a dovedit a fi un dezastru din toate punctele de vedere. Iar consecințele se văd cu ochiul liber și la tot pasul. Numirea în sine a fost o mare eroare. A căzut exact pe momentul cheie al cazului de la Caracal - organizarea cercetărilor. Cu un Moga speriat de bombe, incapabil din toate punctele de vedere să coordoneze un caz deosebit de dur și de complex, fiind cu totul în afara chestiunilor de specialitate.

Destituirea haotică și fără o bază reală a unor cadre din conducerea Poliției Române i-a destabilizat pe anchetatori. Întârzierile de atunci, generate și de înlocuirea ministrului de Interne cu Moga, care musai trebuia numit ca să bucure și să liniștească onor conducerea PSD Constanța, au dat peste cap întreaga anchetă. Rămase fără șefi, diversele servicii au acționat haotic.

Aceeași stare de haos este valabilă și în prezent. Din păcate, se lucrează sub presiune. Fie sub presiunea opiniei publice, fie sub presiunea unor cadre de conducere care, de teama să nu fie zburate din schemă, vor rezultate cu orice preț! Cu Moga în frunte, în zilele când a domnit, MAI a avut imaginea deplorabilă a unei instituții depășite de situație! Cu un ministru de Interne care ne anunța papagalicește din când în când că el nu pleacă acasă până nu se termină ancheta! El anunța și starea de confuzie creștea! Și a ajuns la dimensiunile de astăzi! În cele din urmă, a plecat, mai bine zis a tulit-o!

Stau și mă întreb ce a văzut sau ce a aflat în interiorul MAI de s-a îngrozit în așa hal domnul Moga, încât, a preferat să dea bir cu fugiții! În contradicție totală cu acțiunea plină de curaj a Vitoriei Lipan!

A ajuns Ministerul de Interne un muzeu al groazei care te pune pe fugă cu cât avansezi în profunzime? De ce nu ne spune și nouă domnul Moga care este adevărul? Ce anume, dar sincer, l-a determinat să renunțe brusc la un minister important! Bunul mers al anchetei de la Caracal a fost afectat din nou și de demisia domnului Moga!

Altă demisie! Alți bani, altă distracție! În cazul ăsta, ecuația este simplă. Cum credeți că o rețea de tip mafiot bine organizată o să se sperie de un sistem de stat prin care se poate trece ca prin brânză! Și pe care nimeni nu mai vrea să îl conducă! Cu sau fără girofar! Cred că nici Oprea, care ar fi tentat să mai facă rost de o pereche de stele de general!

Comentariile apărute, în ultimele zile, în presă, la adresa celor care investighează cazul de la Caracal nu sunt deloc măgulitoare. Ba, dimpotrivă, sunt jenant de critice la adresa instituțiilor statului și ele ilustrează cât de vulnerabile sunt acestea, indiferent de situația dată.

Pe scurt, fie că este o cauză profesională, fie una morală, care ține de starea de putrefacție în care se află întregul sistem. Totul, dar absolut totul, este putred! Dacă nu ar fi vorba de moartea unor fetițe și de dispariția altor persoane, am zice că asistăm la o comedie neagră în care un Dorel joacă rolul principal…

În cazul nostru, Dorel este un personaj colectiv, însumând reprezentanții galonați din toate serviciile specializate! Specializate în ce? În jocuri penibile de genul: “Ia raportul, unde-i raportul!” Dacă toată floarea cea vestită a Ministerului de Interne nu este în stare să strunească un infractor, care îi plimbă de colo până colo pe anchetatori, atunci, înseamnă că suntem descoperiți rău de tot la toate capitolele!

Aflu că, în plină anchetă a cazului de la Caracal, rețelele mafiote de la noi funcționează nestingherite ca într-o zi normală de lucru! Ba chiar mai mult de atât, pot să spun că sunt net avantajate. În timp ce cadrele specializate ale MAI sapă gropi în curtea presupusului criminal, marii infractori, rămași nesupravegheați, își văd nestingheriți de buna funcționare a rețelelor pe care la coordonează în liniște și pace!

De ce nu avem cadre suficiente? Simplu. Mai plimbați un Moga șapte zile prin Ministerul de Interne și gata și cu restul “cadrilor”! Dacă se stinge lumina accidental în minister, sunt dați afară profesioniștii!

Cum se simte oare un polițist adevărat când este destituit de un ministru care recunoaște că nu face față sarcinilor ce îi revin din fișa de post, după care își dă demisia!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii