Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Stagiunea estivală -Seri de teatru la Pontul Euxin- se apropie de final!

Stagiunea estivală -Seri de teatru la Pontul Euxin- se apropie de final!(538)

Doar în această săptămână, constănțenii se mai pot relaxa participând, în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, la „Seri de teatru la Pontul Euxin“, eveniment cultural cu intrare liberă, organizat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Astăzi de la ora 21.00, cei care iubesc comediile sunt invitați să vadă „Gâlcevile din Chioggia“, de Carlo Goldoni, o comedie plină de culoare în care se râde pe nerăsuflate.
Regia este semnată de Daniel Nițoi, iar asistent de regie este Vasile Filipescu.
Coregrafia este creată de Mădălina Mechenici, scenografia e realizată de Puiu Iordăchescu, iar muzica, de Eugen Cristea.
Vor da viața faimoaselor personaje ale lui Goldoni actorii: Andu Axente (jupân Toni, proprietar de tartană pescărească), Mirabela Moroșanu (mătușa Pasqua, soția Jupânului Toni), Cătălina Oțeleanu (Lucietta, sora jupânului Toni), Andrei Cantaragiu (Titta-Nane, tânăr pescar), Grațian Prisacariu (Beppe, fratele jupânului Toni), Eugen Cristea (jupân Fortunato, pescar), Loredana Adăscăliței (mătușa Libera, soția jupânului Fortunato), Denisa Todireanu (Checca, sora mătușii Libera), Iuliana Melnic (Orsetta, sora mătușii Libera), Vasile Filipescu (jupân Vicenzo, pescar, curierul cancelariei), Teodor Marcu (Toffolo) și Jean Lemne (Isidoro, locțiitor al cancelarului).

Spectacolul a mai avut două reprezentații, pe 15 și 16 august, foarte bine primite de către publicul „Serilor de teatru la Pontul Euxin“.

Sâmbătă, 24 august, începând cu ora 21.00, pe scena Amfiteatrului din Parcul Tăbăcărie se va juca un spectacol neaoș și actual: „Plata birului“, de Victor Ion Popa, în regia Mirabelei Moroșanu.
Aceasta o va interpreta și pe hotărâta tanti Vasilica ce consideră că ea și familia ei nu datorează nimic statului. Alături de aceasta vor mai urca pe scenă: Dana Cojan - Sultana, Edoard Petre - Priciptorul, Loredana Adăscăliței - Anica, Catinca Hanțiu - Ioana, Denisa Todireanu - Marița și Cătălina Oțeleanu - Primărița.
Aceasta este a treia reprezentație a spectacolului „Plata birului“, după cele din 17 și 18 august.

Duminică, 25 august, de la ora 21.00, carismaticul actor Eugen Cristea își va prezenta „Cartea de vizită“ în fața publicului de la „Seri de teatru la Pontul Euxin“.

Spectacolele de sâmbătă și duminică vor fi urmate de ateliere de teatru forum, în cadrul cărora actorii vor pune în scenă ideile spectatorilor.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PNL A DEMONSTRAT CĂ ARE CU CE ȘI CU CINE!
scris de Lucian Cristea
Zilele acestea, PNL Constanța a demonstrat că, la nevoie, știe să se regrupeze și să devină o forță pe scena politică. O(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • DINTRE 1.000 DE-ALDE CATTANI, NU S-A GĂSIT UN MINISTRU COMPETENT LA INTERNE!
  • SĂ MORI RĂNIT DIN DRAGOSTE DE SPORT...
  • Al cui este Teatrul de vară din Mamaia, cine își bate acum joc de el și nimeni nu se supără?
  • SCURTA VARĂ FIERBINTE A NOULUI MINISTRU DE INTERNE
  • CASA MORTUARĂ ALBASTRĂ A PRESEI