Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SE ÎNTORC PĂSĂRILE LUI HITCHCOCK ÎN PNL!

SE ÎNTORC PĂSĂRILE LUI HITCHCOCK ÎN PNL!(533)

Cunosc un caz hazliu, dar și amar, în același timp. După ce a vizionat, cu o maximă intensitate, filmul “Păsările”, în regia lui Alfred Hitchcock, unui individ i-a fost multă vreme frică până și de porumbei! Dacă se întâmpla să se îndrepte, cu totul întâmplător, vreunul spre el, ridica mâinile deasupra capului în poziție de apărare! Cei care au văzut acest film înțeleg mai bine fenomenul, Alfred Hitchcock fiind un geniu al groazei…

Mizând pe frica obedienților care nu mișcă în front, manipulatorii care vor să destabilizeze PNL Constanța au apelat la regia lui Hitchcock, asmuțind păsările flămânde și abandonate asupra conducerii partidului! În PNL Constanța, s-a întunecat brusc! Se apropie de partid un fel de tornade cu pene! Nu poți să nu te înfiori când vezi atâta păsăret adunat pe cer! Din când în când, fulgerele luminează haotic cerul, în timp ce pământul rămâne cufundat într-o beznă totală. Peisajul pare a fi rupt din filmele de groază ale lui Hitchcock. Scenariul din PNL seamănă cu cel din filmul “Păsările”.

Un zgomot infernal pune stăpânire pe întregul partid, care arată ca o corabie în derivă. Multă apă la bord, timona defectă, catargul rupt. Nu cel ridicat de Claudiu Palaz... Haos, derută, instabilitate, coșmare. Și o mizerie de nedescris. Scăpate de sub control, păsările lui Hitchcock lasă mult găinaț în urma lor! Ca și falșii liberali care au transformat PNL Constanța într-o corabie a păsărilor politice nebune, gata să se rupă în două.

În urmă cu câteva luni de zile, PNL Constanța arăta ca un partid viu și viguros. Cum să spun, arăta impecabil! Până au intrat în scenă manipulatorii de păsări ușor provocatoare, convocate de prin alte partide sau cu statut de liber profesionist în politică.

Cine și-ar fi imaginat dezastrul care se prefigurează în aceste zile! Sunt avertizat că se apropie furtuna! Dar furtuna a pus stăpânire de ceva vreme pe PNL, nu de azi, nu de ieri! La început, mocnit, după care a început să răvășească ordinea de drept în partid!

Spun unii că partidul se află în fața unei crize fără precedent și că disputele din interior au depășit cota de avarie! Păi, nu se vede că deja corabia liberalilor constănțeni a luat apă? Dar cine sunt manipulatorii care au adus PNL în vârtejul dezbinării?

Până acum câteva momente istorice, cerul mai era oarecum senin. Brusc, însă, s-au năpustit asupra sa tot felul de păsări ciudate, care de care mai colorate, gălăgioase și rău intenționate! La început, s-au așezat pe turla unei biserici, pozând în păsări evlavioase, pentru că statutul de “păsări migratoare” nu le avantajează…

Din locul meu de simplu comentator, văd întreaga desfășurare de forțe a păsăretului mobilizat pe gardurile PNL. Sunt dintre cele mai diverse specii, dar cu toate laolaltă fac un zgomot infernal. Evident, păsăretul subordonat unei anumite aripi alcătuiește echipa de zgomote care bruiază, cu țipete ca de cioară isterizată, conducerea PNL. În prim plan, corbii bătrâni mustind de răutate și puși pe vendete. Se apropie alegerile și corbii nu își găsesc locul pe nici o cracă a politichiei! Nu au susținere, nu au identitate...S-a dus vremea când corbii dictau singuri cu cașcavalul în cioc la vedere…

Alții visează să se întoarcă în PNL în postura războinică a corbilor dizidenți. Acum, când scriu, nu este nici pace, nici război… Deocamdată, se poartă complotul politic. Ce-i drept, pe față! Se aude de la o margine croncănind: “Noi capul lui Huțucă îl vrem!” Nu contează că președintele partidului, transformat de unii în trofeu de vânătoare, traversează o perioadă grea din viața sa!

Când atacă corbii? Când ești în genunchi sleit de puteri...Când îți este cel mai rău cu putință! Când participi la înmormântarea socrului! Nu credeam că PNL Constanța colcăie de atâta răutate și șăcălime! Corbii așteaptă cu multă răbdare și cinism momentul prielnic de atac...

Din fericire pentru partid, nu este Huțucă omul care să se predea doar pentru că niște corbi flămânzi vor să-l dea jos din fruntea partidului! Privit din exterior, Bogdan Huțucă pare a fi un om singur în fața tuturor! Inclusiv în fața păsărilor lui Hitchcock, care vor să se întoarcă în PNL ca să facă deranj mare!

PNL a ajuns de unde a plecat! O vreme, ca un semn de normalitate, s-a tot vorbit despre reconstrucția PNL Constanța. Eu am scris câteva articole pe această temă, provocându-i o profundă indispoziție domnului Robert Boroianu, pe care l-am adulat până în ziua în care s-a rupt de partid...

Totul mergea bine. Indiferent de motive, nu o rupi cu partidul și nu îi întorci spatele atunci când are nevoie de tine..Ce ai tu de împărțit în particular cu Septimiu Bourceanu, te privește! Dar nu implica partidul în răfuieli de cartier! Și venea campania la europarlamentare! Pe care el a tratat-o cu sictir! Robert Boroianu nu ar trebui să mai bagatelizeze un mare adevăr. Dacă PNL nu își punea obrazul în joc pentru domnia sa, era un simplu membru de partid! În nici un caz, parlamentarul țanțoș și greu de abordat din zilele noastre.

Până la urmă, îl admir, într-o oarecare măsură, pe domnul Moga, pentru faptul că a demisionat rapid din funcția de ministru de Interne! După cum îl cunosc, domnul Roberțel nu ar fi renunțat în vecii vecilor la mult râvnitul portofoliu din Guvern!

Dar să revin la corbii cu ochii injectați de ură. În final, aflu că, surprinzător, nu doar corbii cei răi pun în pericol PNL Constanța! Cică e unul, un zurliu, care face pe fotograful în partid și le arată la toți: “Păsărica”!

  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii