Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Pictură, nu ură!

Pictură, nu ură!(337)

37 de tineri talentați din mai multe zone ale țării se află în aceste zile la Constanța, în cadrul celei de-a IV – a ediții a Taberei de pictură, Proiectul „Arta împotriva urii sociale, discriminării, antisemitismului și xenofobiei – Pictură, nu ură! “

Proiectul este realizat de Federația Comunitătilor Evreiești din România – Cultul Mozaic si Fundația Filderman pentru Educație, Cultură și Artă în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernul României, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Comunitatea Evreilor din Constanța, Primăria Cumpăna, Clubul Cavalerilor Ospitalieri – Cavaleri de Malta, Colegiul Național de arte „ Regina Maria“, SCA Badragan si Asociații – Societate civilă de avocați, Asociația pentru Progres, Atitudine si Respect – APAR.

În cadrul acțiunii, tinerii artiști, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău si Constanța, dar și din localitatea Cumpăna, îndrumați de profesori de arte plastice, realizează lucrări ce au ca subiect mesajul artei plastice împotriva oricăror forme de manifestări ale urii sociale, sub sintagma: Pictură, nu ură!

Lucrările vor fi expuse sâmbătă, 31 august la Muzeul de Artă din Constanța și vor ajunge apoi în galerii de artă din Vatican, Israel, Austria și Norvegia.

Proiectul face parte din strategia Federației Comunităților Evreiești din România si a Fundației Filderman de promovare a dialogului intercultural, de formare și educare a tinerilor pentru un viitor comun mai bun, de combatere a antisemitismului si manifestarilor de ură a omului împotriva semenului său, de cunoaștere și recunoaștere a valorii talentului autentic.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CONSTANTINE, CONSTANTINE, SĂ-ȚI DEA DOMNUL NUMAI BINE!
scris de Lucian Cristea
Cer permisiunea să mă adresez cu “comisare” lui Constantin Dancu. Ca să fiu în ton cu starea de spirit existentă între noi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii