Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DUPĂ-AMIAZA CUȚITELOR TOCITE

DUPĂ-AMIAZA CUȚITELOR TOCITE(581)

Alegerile de partid organizate la nivel județean în PSD Constanța au fost ratate și s-au încheiat cu o mare dezamăgire pentru diversioniștii de profesie, care sperau, ca măcar în ceasul al 12-lea, să scape de Felix Stroe...Dar, după război, se știe, mulți viteji se arată! Ei au sperat, până în ultima clipă, să răstoarne ordinea de drept în partid!

În PSD Constanța, ordinea de drept, ca și toate celelalte pârghii de conducere individuală, este reprezentată de Felix Stroe. Lui i s-au confecționat și întins tot felul de capcane! I-au săpat și o groapă individuală ca să cadă singur în ea...Dar degeaba!

După-amiaza cuțitelor tocite din PSD s-a transformat într-un curs școlar destinat mâinilor neîndemânatice. Mai precis, celor care și-au bătut singuri cuie în pantofi! Concluzia poartă titlul unui film artistic “Greu de învins!” Eu spun altfel. “Greu de demis!” Adică, Felix Stroe.

Deocamdată, cel puțin, pentru o vreme, puciștilor le-a trecut cheful de “lovituri de stat” în interiorul PSD! Oricum, nu pe pielea lui Stroe, un personaj diabolic, bine instruit în structurile militare și de securitate. Indiferent că ne convine sau nu, un 007 eficient și inspirat care s-a scos tot timpul cu fața curată din cele mai grele încurcături. O minte brici care l-a ajuat să iasă cu bine din tot felul de ambuscade. Simpatizat de unii. Urât de alții.

Aici, nu vorbim de culoarea politică. Nu are nici o importanță. E vorba despre o anume conduită specifică indivizilor bine antrenați și instruiți pentru a supraviețui în cele mai grele condiții. Ca acum, când PSD se află pe marginea prăpastiei! Nu oricine face față unui război al nervilor!

Să ne reamintim că, la un moment dat, a fost acuzat că l-a trădat pe Dragnea. O vreme chiar a făcut opoziție la Dragnea într-o grupare ostilă fostului  “Țar” al PSD...Și când credeam că, gata, e terminat, pac, la războiu, a reapărut la tribuna oficială!

Din Brutus a ajuns ministrul Transporturilor! În loc să fie “decapitat” ca pe front, unde domnește legea marțială. Lege pe care unii și-o doresc în PSD! I s-au făcut tot felul de oferte guvernamentale! A fost înălțat în diverse posturi de conducere, pe care le-a refuzat! Altele au fost promise colaboratorilor săi de nădejde. De pildă, Moga ministru de Interne…

S-a întors teafăr și nevătămat la Constanța. În schimb, partidul era făcut zdrențe din cauza luptelor corp la corp cu diverse alte grupări de la nivelul central al PSD! A fost un război civil care a sleit PSD de puteri, dar și de caracter. Observați o nuanță? Luptele cele mai grele pe care le-a dus Stroe au fost cele cu adversarii săi din PSD și nu din partidele adverse! Care a fost efectul prin ricoșeu? Rezultatul cumulat? PSD a pierdut alegerile europarlamentare!

Felix Stroe nu a pierdut poziția de președinte al organizație Constanța. Ba, dimpotrivă, și-a întărit-o! După alegerile desfășurate vineri, constat câteva schimbări de atitudine care, sunt convins, au jucat un rol important în luarea unor decizii de către Felix Stroe. A renunțat la manifestările sale gen vendete sau plătit polițe. Asta îmseamnă că a devenit mai rațional și mai cumpătat atunci când se pune în discuție sancționarea unor membri de partid doar pe bază de bârfă.

În acest context, am remarcat revenirea pe pozițiile de altădată din partid a lui Decebal Făgădău, aflat o bună bucată de vreme în dizgrația domnului Stroe! De asemenea, am remarcat și întoarcerea “fiului risipitor” pe pozițiile sale obișnuite în schema partidului. Mă refer la Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, care pierduse și domnia sa din simpatia “generalului”...

Componența lojei cu vicepreședinți confirmă capacitatea lui Felix Stroe de a-și securiza poziția în partid, chiar cu riscul de a feminiza PSD Constanța! Se face prea mult un mișto dur pe seama candidaturii doamnei Dăncilă la funcția de președinte al României! Să nu uităm că Traian Băsescu a fost propulsat din anonimat de o gripă rebelă colecționată de la Stolo! În cazul de față, Tăriceanu s-a retras, Ponta s-a lecuit...Încet, dar sigur, rămâne Viorica singură la alegerile pentru Cotroceni!

Deocamdată, pesediștii constănțeni votați răsuflă ușurați...Strâns uniți în jurul generalului, ei speră ca acesta să-i treacă râul și în decembrie!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii