Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PRIMARUL VRABIE S-A ȚINUT DE CUVÂNT. LA MEDGIDIA, ÎNCEPE CONSTRUCȚIA FABRICII DE AMIDON!

PRIMARUL VRABIE S-A ȚINUT DE CUVÂNT. LA MEDGIDIA, ÎNCEPE CONSTRUCȚIA FABRICII DE AMIDON!(6258)

Criticii primarului din Medgidia se confruntă cu o criză acută de argumente în războiul lor personal cu edilul șef. Este o diferență vizibilă între cei care îl critică pe primar și cei care se răfuiesc cu el pe considerente strict personale! Asta este concluzia mea după eșecul cascadoriei din trafic când au încercat să facă bâlci pe seama faptului că Vrabie se afla cu o femeie în mașină...Până unde s-a extins puroiul răutății din ei!

Nu critica mă îngrijorează în cazul lor, ci forma agresivă de manifestare. Tendința unora de a măslui adevărul, folosind jumătăți de măsură și înscenări odioase. Păcat de energiile consumate aiurea! Personal, nu am înțeles ce anume îi poartă cu atâta mânie în luptă! Unii au ajuns să repete până la saturație acuzele și înjurăturile ordinare pe care le-au lansat în spațiul conflictual. Aceleași false probleme pe care, chipurile, le-ar reclama populația! Aceleași scenarii de prost gust pe care nimeni nu le mai ia în seamă…

Aceleași făcături. Au ajuns să bată orașul pe jos ca să-i găsească noduri în papură primarului! E ca în povestea cu pisica moartă abandonată la un popă în poartă! De găsit, atunci când te plimbi cu lumânarea printre blocuri, este imposibil să nu găsești și ceva în neregulă! Că doar nu este nimeni perfect! Se poate. E posibil. Prezentate tendențios, și indivizii se pricep la asta, astfel de secvențe pot sugera chiar și o apocalipsă! Mai ales pe micul ecran! Nici chiar la ei acasă, la nemulțumiți, nu este totul perfect. Cu siguranță, vom găsi gunoi sub preș sau vase nespălate...Darmite la periferia unui oraș de dimensiunile Medgidiei!

Sunt și probleme, dar nu dintre cele capitale. Toate minusurile de acest gen, acolo unde mai apar, sunt contabilizate de Primărie și se caută măsuri adecvate pentru remedierea lor. Din păcate, domnii în cauză văd doar pe o parte. Pe partea lor.

Când e vorba de realizările primarului Vrabie, mult mai vizibile și la tot pasul, îi lovește orbul găinii! În sensul că nimeresc Brăila cu ochii închiși, dar nu văd de aproape Medgidia! Mai bine zis, schimbările din Medgidia! Mi-a plăcut replica lui Tutungiu în fotografii. La o neasfaltată de-a lor două asfaltate de-ale Primăriei ! Înțelegeți ce vreau să spun.

Acum, sigur, să nu vă așteptați la niște zgârie-nori sau șosele suspendate! Dar oare un spital aflat în curs de modernizare nu este important, chiar vital, pentru locuitorii acestui oraș? Nu vă tentează nici măcar o fabrică? Stau haiducii lui Gică contra în genunchi și numără dalele desprinse dintr-un trotuar... Poate, poate descoperă vreo fraudă făcută de primar! Dacă nu e fraudă, poate le reușește un trucaj de Buftea cu o femeie în mașina primarului! Cine e duduia? Asta este preocuparea lor de bază! Ei, niște feciori neprihăniți, care au rămas virgini! Compromiterea lui Vrabie cu orice preț și indiferent de mijloace!

Primarul însă are preocupări legate direct de soarta orașului. Dotarea cu aparatură și echipamente, aprovizionarea cu medicamente a spitalului. Ce înseamnă asta? Incluzând și profesionalismul medicilor, îi dai bolnavului o încredere și mai mare în actul medical local. Deja, cetățenii din împrejurimi vin la spitalul din Medgidia cu încrederea pe care o acordau altădată doar medicilor din București! Femeile din Medgidia nu mai fug de maternitatea din orașul lor de când s-a auzit că sunt condiții dintre cele mai bune pentru nașterea unui copil.

Pe cine deranjează? Păi, e câte unul albastru la față! Omul este necăjit că de la o vreme încoace Consiliul Local a început să funcționeze, ceea ce reprezintă încă o dovadă de normalitate. Dar băgătorilor de bețe în roate nu le pică bine normalitatea. Fără conflicte, își pierd obiectul de activitate, îi uită lumea…

Acum, ce-i drept, și în C.L., nu se joacă Hora Unirii, dar s-a ajuns la o unanimitate de 11 proiecte pe ordinea de zi! Până acum, prioritare erau mai mult proiectele care îl interesau pe jupânul Butnaru! Parafrazându-l pe Hamlet, cu celebrul “A fi sau a nu fi”, domnul Butnaru repetă și el vechea sa întrebare obsesivă: “De ce sportivii nu servesc masa la restaurantul său?” Sau măcar la spital, unde tot dumnealui asigură de o veșnicie hrana bolnavilor…

La ultima ședință a Consiliului Local Medgidia, cetățeanul simplu, i-a luat locul lui Butnaru pe lista de priorități. De necrezut! La inițiativa primarului, de data asta, la unison cu majoritatea din C. L., li s-a mai acordat o șansă persoanelor îngropate în datorii! O gură de oxigen pentru niște oameni necăjiți aflați pe marginea prăpastiei! Deci, atunci când există voință, Consiliul Local lucrează și pentru cetățenii prinși în capcana sărăciei! Cum să-i scoți de acolo?

Primarul Vrabie vorbește despre binefacerile unuia dintre proiecte. Nu intru în amănunte. Fac doar precizarea că se vor acorda scutiri de la plata majorărilor de întârziere generate de neachitarea la termen a impozitelor și taxelor locale, chirii, redevențe, taxa de deșeuri și alte obligații. De asemenea, și cetățenilor care din diferite motive nu și-au achitat dările.

Așa cum a promis, Valentin Vrabie a pus pe primul loc administrația și nu politica. Cu toate acestea, PNL Medgidia nu arată rău deloc! Și nici orașul. Vor trece curând printr-un amplu proces de reabilitare și modernizare cele mai importante piețe ale orașului, precum și alte obiective importante. Dar, la Medgidia, se construiesc și obiective noi! Piața agroalimentară din centrul orașului, de pildă. Și o fabrică...Medgidia renaște încet, dar sigur!

Surplusul încasat din taxele de anul acesta va fi redirecționat pentru asigurararea unui trai mai bun și pentru un oraș mai frumos. De exemplu, am alocat o parte către Spitalul Municipal, pentru cofinanțarea unui proiect privind achiziționarea de aparatură și echipamente, pentru medicamente deoarece lunile noiembrie și decembrie nu sunt acoperite de Casa Națională de Sănătate”, a declarat edilul municipiul Medgidia, Valentin Vrabie.

Diversiunea ordinară prin care s-a lansat zvonul că Vrabie vrea să mărească taxele la Medgidia a fost dejucată! În primul rând, fără susținerea consilierilor, nu poate decide de unul singur soarta taxelor! Cine nu știe, își varsă tot năduful pe primar! Taxele nu s-au mărit, ci au “înghețat” la nivelul anului 2018! Având picioare scurte, minciuna nu a ajuns prea departe! Dar nu mai contează. Importante sunt alte câteva considerații.

După trei ani de mandat, Valentin Vrabie scoate Medgidia la lumină din muntele de datorii cu care s-a pricopsit de pe urma celor pe care i-a moștenit. Primăria Medgidia nu înregistrează pierderi, fiind la un pas de a fi curată ca lacrima. Orașul s-a stabilizat și merge într-o direcție bună. În ciuda faptului că Primăria a investit foarte mulți bani în diverse obiective importante, cum ar fi, de pildă, spitalul orășenesc, primarul nu stă cu mâna întinsă către nimeni. Dar foarte mulți oameni cu suflet și-au manifestat dorința de a ajuta Medgidia. Unii au și făcut-o deja... Cu un buget nu prea generos, a făcut realmente, în numai 3 ani, minuni!

În 3 ani, primarul Medgidiei a realizat cât alții în două sau chiar trei mandate! Mai vreți o dovadă în plus că Valentin Vrabie s-a ținut de cuvânt? Începe construcția fabricii de amidon!
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii