Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
COLOMBO

COLOMBO(515)

De când nu mai este președintele României, domnul Traian Băsescu intră în pielea mai multor personaje, oferindu-ne un spectacol de excepție, chiar dacă uneori este enervant. Dacă s-ar limita doar la mimică și actorie, în general, am fi și noi mai liniștiți...Dar, din nefericire, domnia sa continuă să dea pe posturile de televiziune tot felul de indicații, sfaturi și părerisme care nu au nici o legătură cu realitatea!

Nimic nou într-un noian de stupidități! Sunt aceleași indicații care ne-au aruncat în hăul prin care ne mișcăm și acum precum găina beată...Același hăhăit dezlânat, aceleași glume deșucheate care nu se potrivesc cu starea de spirit din țară. Mai ales după descoperirile macabre de la Caracal. De la Moș Crăciun încoace, Băsescu a trecut prin zeci de roluri. Unele mai simple. Altele mai complexe, în funcție de starea sa de spirit. Unele triste. Altele hazlii. Diverse scamatorii pentru națiune...

Care națiune, se știe, s-a cam plictisit de bufoneria ieftină a fostului președinte. Toată lumea se întreabă de ce nu stă cuminte în băncuța lui! Din păcate, după cum cunoaștem, o nenorocire nu vine niciodată singură! De când cu anchetele de la Caracal, ne-am trezit pe cap cu Traian Băsescu în rolul lui Colombo! Nu am avut nici o îndoială că domnia sa se pricepe absolut la toate și la toți.

De fapt, omul ne-a atenționat că domnia sa este cel mai bun prim ministru al României...Doar că nu cerșea postul! Și dacă o mai lălăiau cu numirea Guvernului, cred că proceda și el ca Meleșcanu. Travestit într-un om necăjit, ar fi tăiat calea pesediștilor și ar fi procedat ca Meleșcanu. Doar funcția diferă. “Miluiți-mă cu postul de prim ministru…”

Poate că episodul cu pricina ar fi fost dat uitării. Dar după prestația lamentabilă a Vioricăi, s-au găsit unii să îl regrete pe Băsescu. A revenit în atenția opiniei publice în postura lui Colombo, pe care domnia sa se străduiește din răsputeri să-l imite cât mai bine. Din păcate, nu poartă trenci!

Oricum între cei doi sunt destul de multe puncte comune. Cel puțin, privirea înșelătoare de copoi... Același mers ușor aplecat. Trasul tacticos din țigară. Trecerea mâinii prin păr. La Băsescu mai puțin. Mai mult la Colombo. Căderea pe gânduri, una dintre cascadoriile preferate ale fostului nostru președinte. Pentru că sunt situații când și Colombo este tentat să fure câte ceva de la Băsescu…

În special în materie de replici. Citez doar câteva din preferatele lui Colombo: “Aici sunt banii dumneavoastră. Nimeni nu mișcă! Cu fața la perete. Nici vara nu e ca iarna, darmite invers!”

Colombo nu a vrut să își bage capul în anchetele de la Caracal, dar Băsescu nu s-a lăsat. Rezultatul? Pierdere de timp. Momente hilare etc. Acum, dacă tot a ajuns parlamentar european, vrea să fie și polițist? Oamenii din Caracal trăiesc un nesfârșit coșmar și dumnealui se joacă de-a hoții și vardișii și de-a Colombo! Mai bine se juca pe bune de-a președintele României în cele două mandate pe care le-a avut la dispoziție!

Cei doi foști președinți își văd liniștiți de treburile lor. Traian Băsescu continuă să își bage nasul în treburile noastre și să ne încurce! Vrea cu adevărat să facă un bine patriei și poporului, că tot are bani și timp berechet? Să ia baltagul doamnei Lipan și să plece în căutarea flotei comerciale a României! Nu are decât să-l ia cu el și pe Colombo! Eventual, pe post de câine ciobănesc.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PENSIONAREA LUI DANCU, O AFACERE BRĂILEANĂ
scris de Lucian Cristea
Nu îmi fac un titlu de glorie din situațiile în care am anticipat unele mișcări ale mafiei brăilene care a pus Poliția Constanța cu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii