Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DIN CICLUL -ȘI L-AM PRINS CU RAȚA-N GURĂ!- CATTANI, POLITICIANUL PREFERAT AL DOMNULUI GUȘĂ

DIN CICLUL -ȘI L-AM PRINS CU RAȚA-N GURĂ!- CATTANI, POLITICIANUL PREFERAT AL DOMNULUI GUȘĂ(1301)

Duminică seara, am primit un mesaj scurt. Nici de dreapta, nici de stânga Un amic m-a anunțat că primul nostru ministru a ajuns pe mâinile lui Cattani! A lui Horia Constantinescu, zis și Cattani!

De când am auzit înfricoșătoarea veste, nu mi-a venit în minte decât o singură secvență memorialistică. Scena în care comisarul Cattani o flocăiește bine pe o cetățeancă a patriei noastre surprinsă în flagrant delict pe o plajă din Costinești. Prin flagrant delict înțelegem șlapi de producție internă, de proastă calitate, din cauciuc presat și cu zimți, pe plaja proprietate personală a domnului Constantinescu. Mai înțelegem una bucată cearceaf uzat de origine muncitorească întinsă pe aceeași bucată plajă proprietate personală securizată.

Dacă madam Dăncilă, care de corupți nu are milă, a ajuns la mâna lui Cattani, e nașpa nu numai pentru ea! Înseamnă că sistemele sunt din nou la cuțite! Am scris eu despre după-amiaza cuțitelor tocite din PSD Constanța, dar mahării partidului nu m-au luat în serios! Sau poate că la mijloc este vorba de o nouă vendetă! Că doar ăsta este specificul PSD – vendete și vedete. Sunt prea mulți pesediștii care nu se împacă deloc cu gândul că PSD este condus de o femeie...Bașca și țara!

În cele din urmă, m-am liniștit. Sensul frazei rostite de amicul de la telefon era cu totul altul și nu implica nimic penal. Da, primul ministru era la mâna lui Cattani. Dar în sensul că acesta, conform dorinței doamnei Viorica, o reprezenta la dezbaterea organizată de domnul Gușă la emisiunea “România 2019”.

Așadar un nou moment comic de neuitat în PSD, care, cumulat cu celelalte din aceeași categorie, a nuanțat părțile grotești ale acestui partid așa-zis conducător. Starea de bună dispoziție declanșată de această informație a fost întregită de prestația comică a domnului Gușă, moderatorul emisiunii. Acesta l-a catalogat pe Horia Constantinescu drept un bun politician!

Poți să crezi așa ceva?! Poți să îți imaginezi o astfel de lingușeală grețoasă pe lângă un asemenea individ? Păi, dumnealui se lăfăie pe televizor și ne face morală comunistă?! Pe cine reprezintă domnia sa? O să spuneți că pe doamna Dăncilă. Și doamna Dăncilă cine este? Creația lui Dragnea. Și Horia Constantinescu cine este? El este un apropiat al lui Dragnea. Și Dragnea unde este? În pușcărie! Ăștia sunt cei care îi tratează pe cei care nu au averile lor ca pe niște “căcați”!

Am folosit limbajul lui Horia, avansat recent într-o funcție importantă! Poate că între două emisiuni în direct domnul Gușă se relaxează undeva pe Marte! Cum să spui despre unul care aleargă toată ziua cu găinile legate de gât că este un foarte bun politician! Cum, cu ce și când s-a remarcat domnul Horia ca politician? Ce a realizat domnia sa ca politician?

Ce exemplu poate fi pentru tinerii politicieni un individ cu apucături de interlop? Care amenință direct sau voalat! Care ordonă, cum a procedat cu TIMPUL, să fie scoase din ziar materialele care nu-i plac lui! Ba, dimpotrivă, când mai spărgea din greșeală câte un pahar, ținea să ne liniștească, jurându-se că nu este nici măcar membru de partid!

Și ce credeți că mai spunea Gușă ca să completeze prezentarea idilică a lui Horică? Că este un “tânăr dur-(!!!)”. Pesemne este una din calitățile care l-au propulsat ca om politic! Spusă de Gușă, sună a avertisment!

Bomba politichiei vesele. Cattani pe post de Dăncilă! Ca în “De-ale carnavalului”! Cum rămâne însă cu morala pesedistă? Domnul Horia Constantinescu este principalul artizan al unor întâmplări și evenimente care au pus PSD într-o lumină și mai proastă! Datorită exagerărilor sale din teren, ca inspector al OPC, a intrat în conflict cu foarte multe persoane. A fost chiar fitilul care a aprins câteva dispute violente cu personalul unor unități de alimentație publică. I s-a reproșat că pune bețe în roate turismului de pe litoral. A politizat activitatea OPC, pozând, la un moment dat, în candidatul PSD la Primăria Constanța, deși a declarat, în diverse situații, că nu este membru al acestui partid! Cu toate acestea, a fost delegat să-l înlocuiască, în urmă cu câțiva ani, pe Zanfir Iorguș la conducerea PSD Mangalia!

Trag concluzia că dumnealui se pricepe la toate! Știe să jignească jurnaliștii și să amenințe! Pumnul lui este făcut pe calapod ca să fie introdus oricând în gura presei. Am auzit că știe să și lovească rapid cu el...E mare iubitor de manele vieneze. E drept, nu prea stăpânește el regulile de circulație, pe care le confundă adeseori cu semnele rele! Oprit în trafic de un echipaj al Poliției, a declarat că el nu crede în semne!

Dacă domnul Cattani este sosia Vioricăi Dăncilă, atunci, e limpede de ce acesteia i se spune “Doamna de fier”. Fierul vine de la răbdarea noastră de fier...Dar, oricum, nu mai am nici un dubiu. În PSD, noile grupări respectă regula principală.

“Cine se asemănă se adună!”
Așa arată selecția naturală din PSD...În opinia mea, faptele de vitejie ale domnului Horia Constantinescu fac cât toate dezacordurile doamnei Dăncilă la un loc...A tunat și i-a adunat! Dacă îl simpatizează atât de mult pe Cattani, pui de leu cu portocale, de ce nu l-a numit în funcția de ministru de Interne? Nici acum nu este târziu!
Într-un fel, și ca sosie a primului ministru, merită să fie recompensat și el! Ca să nu se mai zbârlească prezumtivii candidați la Primăria Constanța când văd lebede pe Lacul Tăbăcăriei!

Și, totuși, Cattani trebuie recompensat. Într-un fel, acceptând să fie sosia Vioricăi Dăncilă, domnul Cattani și-a modificat întreg comportamentul. De pildă, se rujează des, pleacă adeseori cu bigudiurile în păr, își dă frecvent ochii peste cap etc.Acesta este politicianul pe care îl admiră domnul Gușă!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte