Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
RĂZBOIUL CANDIDAȚILOR

RĂZBOIUL CANDIDAȚILOR(489)

Sunt voci care reproșează conducerii PNL Constanța faptul că, zic criticii, tergiversează anunțarea candidatului lor la Primăria Constanța! Ba chiar mai mult de atât. Că, de fapt, nu au nici un candidat! Din când în când, iese la rampă și câte un liberal mai hâtru, care, sub anonimat, toarnă gaz peste focul situației din PNL! Printre multe altele, în acest context, liberalii sunt acuzați că practică “politica la gaură”!

Trebuie să recunosc că, până astăzi, nu am auzit de acest concept în politică și îndrăznesc să pun câteva întrebări. De la câte găuri în sus se consideră ca fiind valabil votul? Care sunt găurile omologate în procesul electoral intern? Pot fi folosite și găurile de șarpe? Dar clocitoarele electrice? Este vreo legătură între aceste găuri și noțiunea de “găozar” folosită frecvent de președintele Traian Băsescu? Care este timpul optim de așteptare la o gaură? Gaura covrigului se pune sau este considerată mită electorală? Este cumva vorba despre gaura unde șoricelul a așteptat, o viață întreagă, pisica...?

Trecând peste partea sa romanțioasă, cazul în sine reprezintă un nou motiv de intrigi pentru adversarii acestui partid. În mod deosebit, după cum am constatat, pentru cei din interior, care beneficiază de sprijinul unor partizani din exterior…

Lansarea candidatului PNL este o falsă problemă în acest moment. În condițiile în care nimeni nu pune, pe această temă, sula în coastele conducerii PSD! Mă refer la unealta patentată de “tătuca” Iliescu...La capitolul imagine, pesediștii sunt de-a dreptul sinucigași, pentru că merg în continuare cu același primar în fereastră! Sau, mai bine zis, la aceeași gaură... Și, cu toate acestea, nimeni nu a pus de o revoluție și nimeni nu se dă de ceasul morții! Nimeni nu a identificat vreo gaură în dreptul lor!

În PNL, însă, pentru unii, nu contează decât un singur lucru. Cine îi pune în continuare bețe în roate lui Bogdan Huțucă! Culmea culmilor liberale, chiar și după reușita acțiunilor electorale organizate la Constanța cu prilejul prezenței aici a președintelui Iohannis! Nici USR nu și-a scos candidații la vedere în șir indian! Deduc de aici că și dumnealor așteaptă înfrigurați la vreo gaură! Da, dar marii sforari vor PNL, și nu USR, ca să tranșeze partidul în două! Interesul scuză gaura! Când este vorba de alții, toți sunt foarte exigenți!

În cazul PNL, lansarea candidatului poate fi o chestiune motivată de o anume strategie și este firesc să se întâmple așa. Este posibil ca decizia finală să depindă și de rezultatele la prezidențiale. Și, totuși, PNL nu a fost chiar atât de ermetic pe acest subiect, cu toate că nu te obligă nimeni să percutezi la comanda oricui…

În momentul de față, la această oră, cum s-ar spune, există o listă care începe cu Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța. Din punct de vedere al dialogului, o surpriză de zile mari care dă peste cap toate comentariile răutăcioase făcute la adesa sa pe motiv că ar fi refuzat să candideze pentru un asemenea post! Lista nu ar fi listă dacă nu ar avea în cuprinsul ei și un dram de secretomanie și mister. Așa că pe listă au mai fost trecute alte două variante noi pe care conducerea PNL refuză să le expună din motive de strategie! Claudiu Palaz și Vergil Chițac continuă să păstreze calitățile mantalelor bune pe timp de ploaie…

S-a vorbit despre promovarea tineretului. Nu prin inventarea unor facilități, ci prin asigurarea unor condiții echitabile de concurs. Am scris, la vremea respectivă, despre trei tineri liberali aflați în vizorul conducerii de partid ca prezumtivi candidați la alegerile locale: Costel Stanca, George Niculescu și Cosmin Sava. Cu siguranță, vom mai auzi despre ei!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii