Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Workshop pentru conservarea și restaurarea Cazinoului din Constanța

Workshop pentru conservarea și restaurarea Cazinoului din Constanța(422)

Restaurarea Cazinoului din Constanța reprezintă în aceste zile tema unui workshop de proiectare arhitecturală și muzeografică, organizat de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, în colaborare cu Pantheon Institute, Italia și cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.
Studenți, doctoranzi și cadre didactice de la UAUIM au efectuat o vizită de documentare pentru a stabili o strategie care să ofere posibile soluții adaptate pentru intervențiile asupra monumentului istoric.
Workshop-ul este condus de arhiectul american Matthew Vitti, atașat LEED și vice-președinte pentru Business Development al companiei Kalloc Studios, singurul expert în tehnologii de realitate virtuală și realitate augmentată în construcții, din lume.
Prin implicarea activă a studenților și a cadrelor didactice specializate în domeniu, proiectul va oferi cele mai bune soluții posibile privind valorificarea și conservarea tututor elementelor de patrimoniu.
Prezent la eveniment, arhitectul Radu Cornescu a vorbit despre istoricul Cazinoului și despre modalitățile de valorificare a patrimoniului cultural.
În cadrul acestei vizite se va realiza o analiză strategică a posibilităților de intervenție și re-funcționalizare a clădirii.
„Noi am dori să participăm la partea de cercetare pentru că suntem interesați și avem și mijloacele adecvate. Invitatul nostru din Statele Unite lucrează cu tehnologie virtuală și putem să ne gândim la procesul de implementare, furnizând tot mai multe date”, a declarat Conf. dr. arh. Oana Diaconescu, Prodecan al Facultății de Arhitectură de Interior al UAUIM.
Concluziile workshop-ului vor fi diseminate ulterior, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța. Rezultatele proiectului vor fi prezentate public, cu ocazia conferinței prilejuite de evenimentul VR Hackaton & Conference, care se va desfășura vineri, 27 septembrie, la sediul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte