Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PNL NU ESTE UN PARTID DE PROMENADĂ!

PNL NU ESTE UN PARTID DE PROMENADĂ!(824)

Scriam, zilele trecute, că, în perspectiva alegerilor locale de la Constanța, PNL și-a mai asigurat doi ași în mânecă. Ași? Și dacă se joacă la cacealma? S-a spus că nu vor fi desconspirați din motive de strategie. Scenariștii puși pe glume nu au pierdut însă prilejul de a scoate din jobenul lor fără fund tot felul de personaje care nu au nici o legătură cu subiectul! Nefiind ziua păcălelilor, am luat-o oarecum în tragic! Am sentimentul că asist la un joc de lumini! Dar, cum să spun, mai proaste, chiar chioare, decât ale “vicelui” Babu! Tot festivalul ăsta trăznit de nume și de fantezii electorale, cu o doamnă anonimă la borcan, nu cred că face bine imaginii PNL Constanța! Care nu este un partid de promenadă! Nici măcar o bărcuță destinată plimbărilor pe Herăstrău!

Vrea cineva să discrediteze PNL? Nu vrea, VOR!
Vrea cineva să îl desființeze pe Huțucă? Nu vrea, VOR! Vrea cineva să demonstreze că PNL Constanța este condus din exterior? Nu vrea, VOR!
Vrea cineva să demonstreze că partidul ăsta nu poate funcționa la alegeri fără Chițac? Nu vrea, VOR!
Vrea cineva să joace din nou rolul principal în piesa “Mantaua”? Nu vrea, VOR!
Vrea cineva să folosească PNL pe post de cal de bătaie? Nu vrea, VOR!
Vrea cineva să scoată castanele din foc cu mâinile lui Huțucă? Nu vrea, VOR!

Tot răul l-au generat cei din nucleul manevrat de Robert Boroianu și mentorul său, căruia nu am voie să-i pronunț numele! Scoaterea la înaintare, în rolul de salvator, a lui Mohammad Murad, se dovedește, chiar în aceste zile, a fi o glumă de prost gust...Cei care au pus la cale această experiență idioată au adus mari deservicii de imagine!

PNL nu este totuși un partid de promenadă și nici o bicicletă pe care să o încalece toți! Să fac și eu o tură să văd cum merge…

Până în ultima clipă, am sperat că PNL Constanța are în mâneca sa doi ași veritabili. Poate că s-a greșit mâneca! Omul este dator să spere până în ultima clipă... Mi-am imaginat că în mâneca PNL sunt două mari premiere în materie de candidaturi...Poate că s-au vărsat din întâmplare în dreptul PNL! Dacă ăștia sunt jucătorii, atunci, din punctul meu de vedere, nu avem de-a face cu nici un as și cu nici o surpriză.

Nu cu mult timp în urmă, am publicat în ziarul TIMPUL editorialul “Se întorc păsările lui Hitchcock în PNL”. Prevedeam, într-un fel, că vom asista la întoarcerea lui Chițac în PNL! Nu ca amiral, ca acum aproape 4 ani, ci în postura lui Peneș Curcanul, cel cu beteșugul la picior… Domnia sa, avid de răzbunare, își pregătește de un an de zile întoarcerea în PNL pe tonalitățile unui marș triumfal și fără sincope.

“Operațiunea Candidatul” continuă să agite spiritele în jurul PNL, dovadă interesul manifestat de adversarii săi față de acest subiect! Care nici măcar nu este unul nou, nici sumar, nici în profunzime! Pe de o parte, cu o oarecare indulgență, este justificat acest interes, ținând cont de faptul că se anunță o campanie electorală cu scântei! Cine nu vrea să își cunoască din timp candidatul? Să-l poată studia în voie. Eventual, să-i cunoască punctele slabe ca să știe unde să intervină.

Dar, până la urmă, nu credeți că este prea mare deranjul, domnilor spioni cu ziua, mici diversioniști, intriganți, în general, adversari din afară ai liberalilor, liberali contra liberali și tovarăși responsabili cu sondajele! Ca să vezi și să nu crezi! Dacă ar fi să fie el, chipurile, nominalizatul de azi, nu îl cunoaște, cu excepția anturajului personal, nimeni! Face parte dintr-un partid care deja a început să împartă presa în prinți și cerșetori, ceea ce înseamnă aroganță! E cam cu nasul pe sus, iar programul lui nu sperie pe nimeni!

Păi, nu mai este nici unul cu nasul pe sus în PNL? Chiar le trebuia unul din import? Stau și mă întreb, dacă gâlgâia liberalismul în el, de ce nu s-a înscris direct în PNL? Ar fi fost un gest de respect față de partidul pe care acum îl curtează! Și lumea nu s-ar mai fi întrebat de ce a fost nevoie de un ocol printr-un sens giratoriu până la scăldătoare! Dacă ăsta este adevărul!

Întreb și eu, cum întreb de o viață întreagă și nu primesc nici un răspuns! Priviți, dacă dânsul este candidatul și sursa nu este beată, vă întreb, stimați adversari, ce îi faceți, cum îl compromiteți în așa fel încât în ziua alegerilor să fie gata expirat?! Dacă dumnealui este o conservă fără cheie, cum o deschideți? Sigur, este, cu sau fără fără vreun candidat, un simplu exercițiu mental. După apariția materialului în TIMPUL, au început unii să arunce cu petarde oarbe după câini! Și o tot țin langa!

După cum se mișcă celelalte partide din teritoriu, inclusiv PSD, am senzația că nu se omoară nimeni de grija alegerilor! Ca și cum jocurile ar fi făcute! Așa devreme? Ca să mergi pe mâna unui așa candidat, nu este sinucidere curată? Sau…
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii