Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
DRACUL GOL!

DRACUL GOL!(920)

Dracul, pe numele de familie Scaraoțchi, după cum sună, pare a fi polonez, a ajuns șomer! Precizez, un personaj nepopular, dar foarte cunoscut în societate… În definitiv, cine nu a dat de dracul în viața lui!

Îl vezi pe câte unul, palid la față și speriat de bombe, cum caută adăpost la pieptul tău, de parcă ai fi mă-sa! Ce ai, mă, ce ai pățit? “Am dat de dracul!” șoptește el.

Când dai de dracul, zic specialiștii în dracomanie, nu e bine, domnule chestor! Dar și dracul, cât este el de drac, și-a găsit nașul! Dracul s-a întâlnit cu dracul gol și de aici i s-au tras toate necazurile! Nu știți cine este dracul gol?

Claudiu Palaz, zis și “nenea Iorga”. Unii îi spun dracul decapotabil. Până să dea nas în nas cu dracul gol, dracul o ducea destul de bine. Își făcuse o agenție de transport rapid. Obiectul de activitate era simplu. Te trecea puntea. Făceai comandă și la nevoie te sălta în cârcă și te trecea puntea…

Nu lua întotdeauna bani, dar trebuia să te faci frate cu el. Adică cu dracul! Cel puțin, până treceai puntea! După care dracul se lăuda peste tot cu frații lui! Are albume întregi și cataloage cu tot felul de frății. Cu dracul gol este altfel. El te trece catargul din curtea Pavilionului Expozițional. Din câte știu, e cea mai scumpă trecere, dar Claudel a preferat-o pe asta! Deși în apropiere este o trecere de pietoni!

Dar nu de aici i se trage celebritatea dracului gol...Ci de la liste...Nu există practic listă cu propuneri pentru Primărie sau orice altă funcție de conducere în care să nu figureze și dumnealui! E dracul gol, domnule!

Se pune de o alianță pe blat? Bat clopotele, Mitică? Se fac orice aranjamente pentru un troc politic? Este nevoie de cineva care se pricepe să vopsească leopardul fără să păteze gardul? Ne-ar prinde bine unul cu tupeu ? Trebuie un somnifer să-i adoarmă vigilența lui Băsescu? Vreți unul mai puternic care să adoarmă și taurul PSD! Deja sforăie! Cum îi trece un pic nenea Iorga pe la gene, gata, tot PSD-ul cade lat! Fără nenea Iorga, atenție, nu se parafează nimic!

El îi imită pe toți. Dar și muncește. Dimineața votează la PMP și seara consiliază PSD! E dracul gol!, cum vă spuneam. Palaz este multifuncțional. Cum intră un partid lipsit de inteligență în criză, este aruncat în luptă dracul gol!  Ăsta face pe dracul în patru și pune de o intrigă, fiind util și din punct de vedere casnic. În plus, este recunoscut ca fiind bun conducător...Da, dar de curent electric...Când plouă, joacă în funcția de paratrăznet! 

V-am spus și nu m-ați crezut! E dracul gol! Nu știu dacă face parte din categoria felinelor, dar dracul gol cade tot timpul în picioare! Deși se ține de tot felul de drăcovenii, Claudiu Palaz reprezintă alternativa unor jocuri de culise. El este și actorul și sufleorul.  El este prototipul de șmecher băscian. Acum plânge și te confundă cu Stolo, acum râde și te alintă cu numele de Nuțica! De la Onaca a învățat să facă pluta pe gard. Și Băsescu e tot dracul gol, dar el a cam obosit, ori lui Claudel nu-i mai pasă! 

La Constanța, Claudiu Palaz consolidează relația PMP cu PSD, iar, la București, Traian Băsescu spumegă la adresa pesediștilor! În realitate, ține de șase! S-a dus vremea președinților jucători!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii