Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CARACATIȚA PESEDISTĂ ȘI SALAMUL DE SOIA

CARACATIȚA PESEDISTĂ ȘI SALAMUL DE SOIA(1468)

Desemnarea unui candidat pentru alegerile locale de la Constanța a dat naștere la o agitație inutilă și fără precedent! Activiștii de partid de renume mondial s-au transformat în bocitoare cu vorbe și strigături...Alții au relansat literatura canină de specialitate sub clar de lună. Nu știu, zic ei, cine-i candidatul, dar au început deja să bocească la căpătâiul lui imaginar…

Când credeam că drobul de sare a fost scos din recuzita electorală, hop, văd că a apărut din nou pe o tavă de argint, așezat precum capul de vițel, o delicatesă. Candidatul nominalizat recent a devenit un personaj dramatic care îmi amintește de eroul principal din filmul “Pădurea spânzuraților”, cu zbuciumul lui interior.

Zbuciumul, în cazul lui Ion Stelian, de la USR, provine din altă sursă. De la domnul Hamlet i se trage toată nesiguranța zilei de mâine, cu cunoscuta lui frază, simbol al instabilității sale generale: “A fi sau a nu fi”.

Aceasta-i întrebarea!
A fi sau a nu fi candidatul preferat de toată lumea!
A fi sau a nu fi liderul Opoziției locale!

Pentru că, unii spun că, dacă nimic nu e, atunci, nimic nu e, asta e! Cum și pe ce criterii s-a ajuns la concluzia că Ion Stelian coagulează mai bine decât, de pildă, un independent, pur sânge!

O bună bucată de vreme, elementul de departajare în astfel de situații era salamul de soia. Întrebarea de bază era una și aceeași pentru toți în etapa preliminară. “Ați mâncat salam de soia?” Constat că testul cu salam de soia este valabil și astăzi! Cel puțin, așa reiese din discursul său la investirea în funcția de candidat la Primăria Constanța…

În ziua de astăzi, este din ce în ce mai complicat să candidezi la o banală funcție de primar, fie ea și la Constanța. Mult mai simplu ajungi președintele României, funcție pentru care nu trebuie să te antrenezi la NASA! Nu ești obligat să umbli cu salamul de soia după tine…

Este suficient să te ai bine cu serviciile! Se plângeau unii că nu avem servicii de calitate...Poate în turism!

Domnilor competenți din toate domeniile de activitate, pun și eu o întrebare. Dacă tot sunt jocurile făcute la București, unde sunt servicii de calitate, la ce bun mai învrăjbim lumea pe o temă deja dată și încheiată!

Domnul Ion Stelian, liderul USR, și-a luat rolul în serios, convins că este liderul predestinat al Opoziției, dar eu îi spun că pe lumea asta minunea nu ține mai mult de două zile! Sunt alții mai tari decât domnia sa care manipulează alegerile, care au mari interese la Constanța! De ăștia nu scapi cu discursuri oarecum patriotice, pentru că în Constanța sunt îngropate averile lor...Și, ca să le scoată pentru a le pune în mișcare, pentru că banul trebuie să circule, ei trebuie să aibe totul sub control. 

Aici nu este vorba de liberali sau altfel de politicieni, ci de o veritabilă caracatiță la nivel național! Să îmi arate și mie domnul Ion Stelian cum poate dumnealui desprinde cu mâinile goale o caracatiță de trupul mamă PSD, că tot se laudă dumnealui că o să ne scoată din tentaculele ei!

Mai bine mergem la Nikos, comandăm caracatiță la grătar și ne imaginăm că luptăm împotriva corupției! Oare caracatița o fi mâncat salam de soia la viața ei?

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

POLITICIANUL FLORĂREASĂ
scris de Lucian Cristea
Ar trebui să profităm de campania electorală aflată în plină desfășurare și să ne distrăm și noi, exploatând smerenia care(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii