Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
DE 11 ANI, HOLBINA TREI BIBANI SE AFLĂ ÎN TOPUL CELOR MAI FRUMOASE RESORTURI DIN DELTA DUNĂRII

DE 11 ANI, HOLBINA TREI BIBANI SE AFLĂ ÎN TOPUL CELOR MAI FRUMOASE RESORTURI DIN DELTA DUNĂRII(2247)

Vă amintiți, desigur, povestea palpitantă a lui Robinson Crusoe. Dacă ar fi naufragiat pe insula “Holbina Trei Bibani”, din Delta Dunării, Robinson Crusoe nu s-ar mai fi întors acasă! Să cazi din cer direct în paradis și să pleci? Nu se face să dai cu piciorul la o asemenea șansă! Nu te întâlnești oriunde și oricând cu frumusețile autentice ale naturii! Și, mai ales, cu oamenii de aici, educați, primitori, adevărați profesioniști...

Se merită oare să renunți la binefacerile acestui paradis al Deltei Dunării? La comun, paradisul turiștilor, cei care, în mod deosebit, iubesc natura și paradisul pescarilor...Și, pentru trei zile, paradisul jurnaliștilor invitați la o amplă documentare pe o temă mai mult decât generoasă: “Turismul în Delta Dunării”. Unde-i ca în paradis, firește, și organizarea este pe măsura pretențiilor noastre realiste. Deci, la superlativ despre inițiativa Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării , susținută, ca întotdeauna, de Cătălin Țibuleac, guvernatorul RBDD.

Complexul Holbina Trei Bibani, probabil cea mai renumită incintă de pescuit din Delta Dunării, reprezintă universul comun al celor două personaje principale din această frumoasă poveste despre turism și pescuitul sportiv: turistul profesionist și pescarul amator. Aici se completează reciproc. Ba, chiar mai mult de atât, turistul profesionist ajunge să pună mâna pe o undiță și chiar să prindă un bibănaș pe care îl pupă tandru înainte de a-l arunca înapoi în apă...Și, vorba aia, nu se știe dacă nu cumva, într-un astfel de moment, nu avem deja în fața noastră un nou pescar amator, care, la anul viitor, revine la Holbina Trei Bibani cu undița personală…Statisticile vorbesc de la sine despre ampla dezvoltare a turismului în județul Tulcea.

Pescarul amator este un personaj special prin prisma relației sale cu natura. El este întâmpinat pretutindeni cu dragoste și onoruri specifice zonei în care poposește. Pescarul amator nu este un “răpitor”, cum a fost, în anumite perioade istorice, catalogat pe nedrept. El pescuiește sănătos, dacă pot să spun așa. Clasic și cumpătat. Cât să mențină echilibrul stabilit de natură. Nu pescuiește cu sacul, ci doar cu acul! Nu distruge, ci regenerează! Pescarul este un nobil al naturii, în sensul adevărat al cuvântului. Datorită lui, peștele mic nu mai este înghițit cu ușurință de peștele mare și, uneori, chiar de braconier! Am asistat de multe ori la gesturi unice de tandrețe între pescarul amator și peștele mic. Momentul sărutului, când peștele mic este eliberat și redat civlizației apelor, mediului din care provine...Din păcate, între noi, oamenii, nu există un astfel de “moment al sărutului”! Cu excepția “sărutului otrăvit”...

Deși stăm destul în mediul ei, nu învățăm nimic de la mama natură, unde sunt perioade în care peștele mare devine conciliant. Drept recompensă pentru felul lui de a fi, Dumnezeu a creat un paradis al pescarului. La Holbina Trei Bibani, în Delta Dunării, am avut privilegiul de a fi acceptat în lumea celor care nu au trădat niciodată natura. Holbina Trei Bibani este una dintre “gurile de rai” ale Deltei Dunării. Dacă nu ajungi aici, ai trăit degeaba! Este locul unde, indiferent cât de negru ai fi la suflet, ca om sau ca atitudine, te lepezi de păcate.

Holbina Trei Bibani este o insulă a fericirii. După ce am fost la Holbina, contest cu vehemență teoria celor care spun că nu există fericire pe pământ! La Holbina Trei Bibani există! Poți să crezi că pe o insulă, în mijlocul Deltei Dunării, unde îți auzi bătăile inimii de atâta liniște, se face turism de calitate! Că ospitalitatea se manifestă de la primirea cu pâine și sare până la sfârșitul sejurului! Că într-o zonă în care uscatul este un lux te întâmpină o cazare de lux! Că bucătarii se străduiesc să îți satisfacă toate poftele culinare! 

Nu știu oficial ce culoare are fericirea. Dar după atâta verde la Holbina Trei Bibani, sunt convins că verdele este culoarea oficială a fericirii. După 11 ani de domnie în turismul din Delta Dunării, Holbina Trei Bibani merită această recunoaștere pe bune! De 11 ani, se numără printre cele mai frumoase locații turistice din Delta Dunării. Scriu și încerc să nu fiu patetic, deși, după trei zile de ședere aici, am descoperit un nou paradis! L-am botezat simplu: paradisul păsărilor. Care păsări, să știți, susțin în fiecare zi spectacole extraordinare...

Dar, totuși, întreb. La câte hoteluri din marile noastre orașe vă sunt luate bagajele cu mașinuțe electrice moderne și silențioase? Nu că ar fi o minune a lumii, dar întreb și eu, ca unul care am călătorit foarte mult prin țară și am ajuns în locuri unde mi-am cărat singur bagajele ! Vorba aia, la hoteluri scumpe și cu pretenții! La Holbina, gestul contează! Și când te mai întâmpină, ca manager și în calitate de gazdă, o femeie frumoasă și deosebit de amabilă, precum doamna Silvia Savu, parcă ești în altă lume!

Cu toate că, în urma unui accident naval, am căpătat o frică de apă greu de stăpânit, am acceptat să mă urc într-o barcă din dorința aprigă de a vedea și de a cunoaște Holbina Trei Bibani! Acum, iată, nu vreau să mă mai întorc acasă! Frumusețea naturii omoară frica! De la Dunavăț până la Holbina Trei Bibani, ai sentimentul că circuli pe un bulevard al apelor…și, ai și privilegiul ca, pe parcursul transferului, să vezi minunățiile ce apar de-a lungul canalelor parcurse...

Holbina Trei Bibani, o destinație de vis, pentru vacanțele noastre!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PENSIONAREA LUI DANCU, O AFACERE BRĂILEANĂ
scris de Lucian Cristea
Nu îmi fac un titlu de glorie din situațiile în care am anticipat unele mișcări ale mafiei brăilene care a pus Poliția Constanța cu(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii