Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM A MOȘTENIT FELIX STROE TUNELUL DE LA ȚĂRĂNIȘTI

CUM A MOȘTENIT FELIX STROE TUNELUL DE LA ȚĂRĂNIȘTI(1094)

O să râdeți, dar pe Felix Stroe nu îl interesează alianța contra naturii cu PNȚCD. Vrea doar să-i facă pe plac Vioricăi Dăncilă, care se îmbată cu apă rece. Crede dumneaei că o să câștige alegerile cu voturile de la PNȚCD!  Aiurea.

Pentru Felix, PNȚCD este un ceas deșteptător fără limba mare și fără limba mică. Deci nu funcționează! Fără clopoțel. Deci nu mai deșteaptă pe nimeni! Chiar și așa, cu anexele intacte și cu un cocoș tâmpițel, pe post de deșteptător, tot nu a deșteptat pe nimeni!

Cine îl cunoaște pe Felix Stroe, cât de cât, știe că domnia sa se așează întotdeauna, strategic vorbind, cât mai aproape de persoanele care au valoare pe mapamond, ori, la conferința de presă omagială dedicată doamnei Dăncilă, luând ca unitate de măsură piticul, Felix Stroe a stat în partea opusă, la o distanță apreciabilă față de „maestrul” Pavelescu! Ca și cum ar fi fost gripat, dar nu era!

Fiți pe pace, dacă am fi trăit un moment istoric, precum inaugurarea autostrăzii în zig-zag, președintele PSD Constanța nu l-ar fi ratat cu siguranță! Față de mulți alții ca el, Felix a știut întotdeauna când și unde să se așeze. În ziua de astăzi, în epoca pe care o trăim, contează foarte mult orientarea în teren. Ați avut exemplul internaționalilor noștri din echipa de fotbal a României, care mergeau încolonați unul după altul pe teren! Ca dracu! Aveau busola defectă!

O totală lipsă de orientare! Cască unii gura, precum un hipopotam pensionat, și se minunează de frăția proletară dintre cele două partide menționate mai sus! Era o melodie care începea așa: „Habar n-ai tu!” Și acum parafrazez pe refrenul ei. Habar nu ai tu câte înțelegeri, coaliții și alianțe a încheiat Felix Stroe în nume propriu! Cum le-a încheiat așa le-a și descheiat!

Păi, credeți oare că mister Claudiu Palaz circulă de capul lui prin PSD? Desigur, cu acceptul „generalului”... Dar nu pentru că este Claudel frumos, ci pentru că și-a înhămat ori de câte ori a fost nevoie partidul la căruța pesedistă! Fără să crâcnească. Sau, dacă totuși a crâcnit, a făcut-o în surdină!

Păi, se compară PMP, unde lider este Claudel, cu scheletul PNȚCD, unde așa zis lider este Pavelescu? Se vede de la o poștă că tovărășia dintre Felix și Pavelescu este una forțată și de conjunctură. Care țintește un ajutor umanitar în voturi pentru Viorica Dăncilă, dominată de ideea năstrușnică de a deveni președintele României cu sediul la Videle! În rest, de la un capăt la altul, o totală nepotrivire de caracter! Dintre cei doi, doar Pavelescu se comportă ca și cum l-ar fi agățat de picioare pe Dumnezeu!

Am și eu o întrebare. De ce lui Felix i se spune „generalul” și nu Dumnezeu? Ce mai contează, în condițiile în care oricum nimeni nu îi stă în cale! M-a impresionat, până la lacrimi, simplitatea, reflectată în gesturi rapide, ruperea bruscă a domnului Pavelescu de trecutul său de luptător împotriva comunismului...Parafrazând tot ceea ce mai poate fi parafrazat, e ca și cum și-a dat demisia din această funcție mai mult decât onorifică. Nu înainte, însă, de a se elibera de o altă fățărnicie care i-a răscolit glicemia. Spunea președintele PNȚCD că Felix Stroe face tot ceea ce face în beneficiul și în numele democrației!

Mie îmi spui? Bat pariu că, dacă avea carnete de partid la el, gata semnate și ștampilate, domnul Stroe îi făcea lui Pavelescu o intrare triumfală în PSD, numindu-l șef cu democrația! Schimbul de semnături între părți nu îmseamnă nimic. Singura garanție între ei este ținutul de nas. Nici Pavelescu nu are cum să garanteze un număr substanțial de voturi pentru brava femeie din PSD. Nici Felix Stroe nu cred că este dispus să finanțeze la infinit democrația...

De altfel, este cunoscut faptul că Felix Stroe nu ține pe nimeni pe lângă el dacă nu are nevoie de persoana respectivă...Din toată vrăjeala asta, vă spun eu, PSD a ieșit, ca imagine, în avantaj. Așa a înțeles bietul cetățean, sufocat de alianțele și înțelegerile cotite puse în scenă de cei mari.

Știrea de senzație sună altfel. Felix Stroe, neobosit și neînfricat luptător împotriva comunismului, a moștenit tunelul de la PNȚCD! Știu că lui îi plac „breloacele” complete. Avea tunelul, dar nu avea partidul. Noroc cu Pavelescu, maestrul țărănist în materie de negocieri cu lama de bărbierit pe masă.

Felix Stroe este liniștit și realizat. Cât este ziua de lungă, se joacă de-a țărăniștii și tunelul. Își testează potențialul în materie de cadre. Vă reamintesc că țărăniștii s-au lăudat că au trecut prin tunel, ca la RMN, peste 15.000 de profesioniști! Unii au făcut, în timp, scarlatină și boala lui Calache, dar Felix Stroe este fericit. Indiferent de schimbările survenite, el cade tot timpul în picioare! Până și artiștii de la circ mai ratează câte un salt, dar el nimic!

De curând, a deschis și celălalt capăt al tunelului. Acum, la cele două extremități, are două Luminițe călăuzitoare. Una la Medgidia, care îl veghează tot timpul stând în picioare, și una la Constanța...

Cât de ușor mor simbolurile la noi! Până acum, tunelul reprezenta, în simbolistica țărăniștilor, speranța...Acum, în simbolistica noastră pământeană, sfârșitul!
Și țărăniștii? Nimic!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii