Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
IZVORU MUREȘULUI: POVESTEA DE DRAGOSTE DINTRE MIMI ȘI TITI CONTINUĂ

IZVORU MUREȘULUI: POVESTEA DE DRAGOSTE DINTRE MIMI ȘI TITI CONTINUĂ(2357)

Poveștile de dragoste se trăiesc, nu se povestesc. Vorbele redau faptele, dar nu și intensitatea lor. Dragostea dintre doi tineri poate topi într-un minut un bloc de gheață! Dintre cele care au scufundat Titanicul. Unul singur poate muta munții din loc! Rațional. Vorbele, după cum m-am convins, NU!

Un cuplu care a ajuns la 25 de ani de căsnicie reprezintă un exemplu de impresionantă dragoste, statornicie, încredere, loialitate. Așa sună 25 de ani de căsnicie exemplară. Două flori în mii de culori cu petalele intacte. La 25 de ani, nu le mai rupi ca să afli dacă te mai iubește sau nu te mai iubește…Câți nu au încercat să le separe, dar și-au rupt mâinile în respectivele flori!

EA și EL. O frumoasă poveste de dragoste. Ea se numește Mimi. EL se numește Titi. Amândoi se numesc Ailenei. Sună frumos, nu-i așa? Încercați să vă strigați între voi Mimi-Titi sau cum vă cheamă. Auziți susurul apei doar dacă sunteți la Izvoru Mureșului. Două nume muzicale. Do, re, mi...Mimi. “Sunetul muzicii”. Un film pe care ar trebui să îl revedeți ca să puteți înțelege mai bine povestea de dragoste dintre Mimi și Titi.

Deloc întâmplător, Titi este unul dintre talentații instrumentiști ai Filarmonicii din Iași. Pentru el, două lucruri sunt vitale: Mimi și sunetul muzicii. Ce e oare, cum arată dragostea? E ca un cântec în care doi tineri s-au unit pe vecie. Do, re, mi...Solfegiul dragostei.

Singura cale pe unde poți atinge infinitul. O pereche reușită. În seara în care au sărbătorit 25 de ani de căsnicie, la Izvoru Mureșului a nins abundent. A curs din cer norocul celor doi. A fost, la început, o ploaie de stele. După care a nins până dimineața. Ce legătură are Izvoru Mureșului cu Mimi și cu Titi? Este locul lor preferat de aproape 25 de ani! Din apa izvorului se hrănesc cu tinerețe fără bătrânețe. Dar ceea ce îi ține în viață la parametrii normali este dragostea adevărată.

Întotdeauna Mimi a fost (și este) perechea potrivită pentru Titi. Și au ajuns la 25 de ani de căsnicie. Poți să crezi? Păi, ca de 25 de ani arată fiecare în parte! Titi și cu Mimi au marcat cei 25 de ani de căsnicie la Izvoru Mureșului cu o zi înainte de 1 Decembrie! Au împărțit dragostea în trei: Mimi, Titi și Patria.

O simbioză impresionantă între dragostea curată dintre doi tineri și patriotismul inegalabil al “nuntașilor”. Oameni de o înaltă ținută civică, patrioți adevărați! În fapt, cei care iubesc cuplul amintit. La 25 de ani de căsnicie reușită au mers în fața altarului cu Dumnezeu deasupra și cu patria în dreapta...De fapt, în suflet. Pe fundal, cu un albastru de Izvoru Mureșului, rezultat din lacrimile celor care nu s-au putut abține să nu plângă de emoție, se vedeau straiele autentice românești și drapelele patriei. Nuntă cu drapele și ii. Ăsta a fost “luxul” pe care și l-au permis nuntașii! Într-un cuvânt, ținuta generală.

Am urcat cu greu treptele bisericii din Izvoru Mureșului, dar s-a meritat pe deplin efortul făcut. În biserică am văzut chipurile frumoase ale prietenilor mei de la Iași și din țară, piese unicat, oameni unicat, povești unicat...Mă întreba unul dintre ei de ce bat an de an drumul de la Constanța până la Iași sau unde sunt chemat de ei. Răspuns. Pentru că nu am găsit nicăieri egalul vostru...

Ca peste tot, într-o grupare care cuprinde peste 50 de persoane din întreaga țară, există un lider, suflet nepereche. El se numește Dan Poeană, fost sportiv de performanță, ca, de altfel, majoritatea celor care îl urmează peste tot. El ne-a unit, el ne-a nășit, el ne-a înfrățit la Izvoru și în alte locuri minunate din țară!

Mimi și Titi sunt florile nelipsite din glastra sufletului nostru. Secretul tinereții stă în puritatea izvoarelor românești. De la Izvoru Mureșului și până când o vrea Dumnezeu, povestea de dragoste dintre Mimi și Titi continuă.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii