Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Sănătatea seniorilor, o preocupare constantă pentru Primăria Municipiului Constanța!

Sănătatea seniorilor, o preocupare constantă pentru Primăria Municipiului Constanța!(552)

Municipalitatea, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, a venit, din nou, în sprijinul vârstnicilor.

Timp de aproape trei săptămâni, sute de constănțeni au beneficiat gratuit de consultațiile oferite de reprezentanții Minifarm în toate cluburile pentru pensionari din oraș. Serviciile medicale au inclus: măsurarea tensiunii arteriale, EKG și măsurarea densității osoase cu osteodensitometru

De asemenea, toți pacienții au avut parte și de alte surprize: suplimente alimentare, ceaiuri sau brelocuri.

Și seniorii de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au beneficiat în această săptămână de consultații medicale suplimentare. 15 tineri de la Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici au evaluat starea de sănătate a rezidenților. Le-au măsurat tensiunea arterială, înălțimea, greutatea, indicele de masă corporală și saturația în oxigen a sângelui arterial și le-au oferit, cu drag, sfaturi despre sănătate.

Vârstnicii au fost foarte încântați de momentele petrecute împreună și spun că au cea mai mare nevoie de un medic care sa le fie prieten.

Nu este prima vizită a tinerilor. În baza unui parteneriat între DGAS Constanța și Asociația Studenților Mediciniști și a Tinerilor Medici, astfel de întâlniri se desfășoară periodic la sediul Căminului pentru Persoane Vârstnice în cadrul proiectului „Hospice”.

Și pentru că sănătatea trupului este strâns legată de cea a sufletului, seniorii s-au bucurat astăzi de colindele elevilor de Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazu", dar și de ornamentele și decorațiunile oferite de micuții de la Școala Nr.3 „Ciprian Porumbescu”.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

TOVARĂȘUL COMAN
scris de Lucian Cristea
Constanteanul 7 aprilie Sunt informat de către publicul meu, mult mai inteligent decât publicul lor și decât mine, că există pr(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii