Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
PE CINE DERANJEAZĂ ASCENSIUNEA LUI GEORGE NICULESCU, NOUL PREFECT DE CONSTANȚA?

PE CINE DERANJEAZĂ ASCENSIUNEA LUI GEORGE NICULESCU, NOUL PREFECT DE CONSTANȚA?(782)

Se pare că dracul și-a băgat, a câta oară?, coada în treburile interne ale PNL Constanța, cu intenția clară de a agita din nou spiritele! Sau poate că nici nu s-a mișcat de la locul lui, cu gândul să reia atacurile la adresa conducerii partidului, căreia cineva ține morțiș să îi plătească polițe sau să o discrediteze. Susținut, desigur, de “rezerviștii liberali” care chibițează de pe margine, fiind încurajați discret de diverși propagandiști pesediști, cunoscători ai teoriei chibritului. Dar care, acum, după pierderea alegerilor, își suflă în pumni, precum călătorul matol care a căzut din tren...În realitate, sunt supărați că Bogdan Huțucă, liderul liberalilor constănțeni, s-a opus reprimirii unor foști activiști în PNL! Alții, adepții conceptului filozofic “Eu te-am făcut, eu te omor”, nu concep faptul că nu se aliniază unei anumite grupări influente din PNL!

Aici se afla PNL Constanța înainte de campania electorală pentru europarlamentare. După care criza s-a prelungit, culmea, sub forma unui armistițiu, până după alegerile prezidențiale. Cum era de așteptat, în condițiile unei stări deosebit de tensionate, bomba a explodat în momentul în care s-a produs prima mișcare în ce privește schimbările preconizate în teritoriu. George Niculescu a fost nominalizat pentru postul de prefect al județului Constanța, decizie care a stârnit printre unii contestatari un val de isterie! Sincer să fiu, nu am înțeles de ce? Pe George Niculescu l-am cunoscut în urmă cu un an de zile, când a fost propus, alături de alți doi colegi de-ai săi, să fie incluși în rezerva de cadre a partidului pentru diverse priorități. Inclusiv, dacă va fi cazul, ca o alternativă pentru candidatura PNL la Primăria Constanța. Cu doi dintre ei, inclusiv Niculescu, am realizat câte un interviu, acestea fiind publicate în ziarul TIMPUL. Cu alte cuvinte, am comunicat, de-a lungul unui an de zile, absolut normal cu unul dintre cei mai pregătiți tineri din județul nostru, dovadă proiectele domniei sale, despre care însă nimeni nu vrea să vorbească! Poate că nu înțeleg limbajul lui științific și esența cercetărilor efectuate în timp de domnia sa! Poate că nu este rău să împingem în față și oameni specializați în anumite domenii de activitate, lucrări care pot fi aplicate la nivelul județului Constanța.

Tot figuranți? Tot figuranți? Au fost destui cei care au tot trecut prin Prefectura Constanța precum gâsca prin apă! Câți au lăsat ceva în urma lor? Faceți un mic test personal. Vedeți câte nume de prefecți v-au rămas în memorie...Ultimul, domnul Jeacă, a avut o singură misiune. Să-l boicoteze pe toate părțile pe primarul de la Medgidia! Ceea ce a și făcut...Sărmanul domn Felix! Jeacă a plecat luat de curenții algoritmului politic și Felix a rămas cu grijle lui și viața romanțată a lui Vrabie neelucidată!

De ce i se pun bețe în roate lui Niculescu? Pentru că pur și simplu unora nu le place PNL?! Nici nu trebuie să ajungă la o relație amoroasă...E suficient să accepte, pentru că aici e vorba de voință, să vadă, pur și simplu să vadă, și partea plină a paharului! Dar nu cu tulburel, desigur! Cine și de ce se teme de Niculescu? În definitiv, până la proba contrarie, un cetățean corect, capabil și credibil.

Pun această întrebare politicienilor și nu jurnaliștilor. Pentru că intuiesc că există politicieni, chiar din interior, care au tot interesul să șifoneze imaginea PNL! Să întărească convingerea tuturor că PNL nu este în stare să se prezinte cu un candidat propriu...Eventual, până când își văd interesele rezolvate, după care se întorc la locul faptei în chip de salvatori…

Nu știu cum se face, cum se întâmplă, dar dau tot timpul peste “salvatorul PNL”, domnul Gheorghe Dragomir, un democrat autentic, care mi-a “ordonat” să-l citez doar între limitele inițialelor numelui său! Aflu abia acum, dar nu este târziu niciodată, că, citez dintr-un articol: “Pentru prima dată în cariera sa politică, Gheorghe Dragomir, președinte al PNL Constanța, s-a ținut de cuvânt: s-a retras! Nu doar de la șefia partidului, ci de la orice implicație politică.”

Aiurea. Când toți veteranii din PNL au făcut pasul înapoi, domnia sa a avut o criză de coloană și a rămas pe loc! Pe urmă, dacă a văzut că ține, a ținut-o tot așa, erijându-se în înțeleptul PNL! Ultima oară, după un schimb de replici tăioase, mi-a promis că nu se mai amestecă în treburile interne ale PNL! Acum, numele său este rostit din nou într-un spațiu confuz foarte asemănător cu reacțiile domniei sale, să le numesc neprietenoase, la adresa lui Bogdan Huțucă! A mai auzit cineva de Robert Boroianu, creația domnului Dragomir, care a produs mult deranj în PNL Constanța? Omul pentru care s-au tras sforile la alegerile parlamentare! Omul care, fără a avea rezultate convingătoare în cei 4 ani de mandat ca parlamentar, a ieșit din nou la drumul mare! Poate, poate, prinde din nou un post călduț!

Poate domnia sa! Poate Claudiu Palaz, care a mai fost prefect în circumstanțe aemănătoare celor de astăzi, fiind “înfiat” de Partidul Democrat! Chiar dacă unii tovarăși iau peste picior statutul de prefect, funcția e totuși funcție și le face cu ochiul. Așa că e de înțeles reacția otrăvită a celor care încearcă să îl scoată din cursă pe Niculescu... Păi, scuzați, se compară Boroianu cu Niculescu? Vorbesc prin prisma seriozității și a comportamentului său…Poate pe unii îi deranjează faptul că George Niculescu nu are scheleți în dulapul său, ci lucrări științifice!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii