Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
PREMIERUL LUDOVIC ORBAN VREA SĂ  ÎNLĂTURE EFECTELE POTOPULUI PESEDIST!

PREMIERUL LUDOVIC ORBAN VREA SĂ ÎNLĂTURE EFECTELE POTOPULUI PESEDIST!(439)

În timp ce majoritatea politicienilor și-au rezervat din vreme un loc strategic la tăierea porcului sau alte manifestări sângeroase, dar pașnice din punctul nostru de vedere, PNL muncește pe brânci. Până acum, nu s-a abătut, nici în dreapta, nici în stânga, absolut deloc de la programul stabilit la milimetru de premierul Ludovic Orban. Spre lauda sa, liderul liberal continuă marșul revenirii la normalitate. Asta înseamnă, în primul rând, refacerea structurilor și domeniilor de activitate care au fost puse la pământ de nesăbuința și abuzurile, poate chiar incompetența Guvernului pesedist feminin. Doamna Dăncilă, de țărișoara noastră nu a avut milă! Fără eliberarea terenului, este de-a dreptul imposibil să construiești ceva nou și frumos! Dar, mai ales, trainic!

Ludovic Orban și-a mobilizat oamenii la ceea ce numeam cândva muncă patriotică, altfel, țara se sufocă în gunoaiele lăsate vraiște de pesediști la locurile lor de așa zisă guvernare. O guvernare care a avut ca impuls lozinca “DUPĂ NOI, PSD, POTOPUL!” Guvernul Orban pare decis să își îndeplinească angajamentele luate pentru a pune din nou țara pe șine! El muncește, nu sărbătorește! Sau, mă rog, o face prin muncă! Vă prezint obiectivele stabilite:

1. Bugetul de stat pe 2020 (include răspunsuri pe tema alocațiilor, bugetelor educației și sănătății)
2. Angajarea răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat
3. Alte teme de promovat:
- Creșterea salariului minim
- Eliminarea supraaccizei la carburant
- Eliminarea suprataxării contractelor parttime
4. Chestiunea bugetelor locale

Partidul Național Liberal își propune să repare tot răul făcut de PSD și să pună bazele unei creșteri economice sănătoase care să asigure îmbunătățirea reală a nivelului de trai.

Bugetul pe 2020 propus de PNL este primul buget al adevărului după ani de minciună pesedistă care au aruncat economia României în haos și care au produs instabilitate, impredictibilitate și au alungat investițiile străine și interne.
Este obligatoriu ca România să dea un mesaj de seriozitate, să-și recapete credibilitatea pierdută în anii anteriori, marcați de guvernarea nefastă a PSD.

Guvernările PSD au mințit în cifrele bugetare, folosind fel de fel de artificii pentru a prezenta situații false, ceea ce a făcut ca deficitul bugetar real să ajungă în acest an la 4,3%.

Este o performanță faptul că, în atât de scurt timp după învestirea noului Guvern al PNL, a fost operată rectificarea bugetară pe 2019 și elaborat bugetul de stat pentru 2020, în condițiile extrem de dificile.

Angajamentul PNL la preluarea guvernării a fost acela de a redresa România din derapajele majore în care a fost băgată de PSD. Bugetul de stat este un punct esențial în corectarea acestor derapaje, dar nu se poate face abstracție de situația complicată preluată după guvernarea PSD. 

Sunt înghețate salariile demnitarilor, redusă subvenția pentru partidele politice, interzicerea cumului pensie/salariu pentru angajații din sectorul public, interzicerea detașărilor din sectorul privat în sectorul public, raționalizate cheltuielile cu bunuri și servicii ale instituțiilor publice – adică măsuri care să genereze economii la bugetul de stat, astfel încât să poată fi respectate celelalte angajamente legale referitoare la pensii și salarii.

PNL a construit bugetul de stat pe 2020 pe legislația în vigoare, iar PSD știa că în bugetul de stat nu sunt prevăzute sumele necesare pentru ceea ce au propus. Aceasta arată că inițiativa PSD nu a fost una sinceră, gândită să fie pusă în practică.

PNL crește bugetul Educației și țintește atingerea a 6% în următorii 2-3 ani. Este falsă informația că bugetul alocat educației este unul diminuat:

PNL crește bugetul pentru Sănătate, acesta NU scade: Bugetul pentru Sănătate este în 2020 mai mare decât cel din 2019

Angajarea răspunderii Guvernului pe o lege este o procedură prevăzută de Constituție pe care nimeni nu o poate contesta.

Spre deosebire de alte legi, care pot fi inițiate pe cale parlamentară, Legea bugetului de stat și cea a bugetului asigurărilor sociale are un singur inițiator prevăzut expres de Constituție: Guvernul!
Există o situație excepțională, care reclamă adoptarea rapidă a bugetului de stat, înainte de începerea noului an. Este necesară finanțarea pentru plata salariilor, pensiilor și celorlalte drepturi sociale.
Este de preferat o adoptare rapidă a bugetului de stat decât o tergiversare din ambiții politicianiste până anul viitor, care va afecta predictibilitatea de care atât de mare nevoie mediul economic.

România are nevoie să reintre în normalitate, respectiv ca la 1 ianuarie să aibă adoptat bugetul de stat pe 2020. NU poate fi continuată politica crizelor prelungite pentru că afectează pe toată lumea, direct sau indirect.
Eventuala amânare a bugetului va pune în pericol plata salariilor majorate pentru salariații din sectorul public.
Cifrele bugetului de stat propus nu pot fi schimbate, întrucât sunt singurele cifre care rezultă din situația reală a economiei. Orice modificare propusă trebuie să indice în mod explicit și de unde se iau banii necesari.

Eventuala contestare de PSD la CCR a bugetului de stat pe 2020 nu face decât să tergiverseze intrarea în vigoare, nu are șanse să fie admisă, însă cu certitudine va complica lucrurile, va încurca pe toată lumea, va bloca plăți și programe esențiale.

PSD trebuie să-și asume răspunderea consecințelor negative ale unei sesizări la CCR, făcută doar de dragul contestării, fără motive reale și fără șanse de succes.
    

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

ATENȚIE, LA MANGALIA NU SE FILMEAZĂ! TOTUL ESTE REAL!
scris de Lucian Cristea
Mă pun adeseori în locul lui Radu Cristian, primarul orașului Mangalia, și îmi imaginez cât de șifonate sunt, în ultima vreme, dimi(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii