Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
BĂGĂTORII ÎN SEAMĂ, BASTONUL DE MAREȘAL ȘI ALEGERILE

BĂGĂTORII ÎN SEAMĂ, BASTONUL DE MAREȘAL ȘI ALEGERILE(2485)

Sunt politicieni care, atunci când agonisesc o brumă de popularitate, fie ea și negativă, se pierd repede cu firea, se zăpăcesc, dau în bâlbâială. Cel mai grav, se pierd cu firea! Nu cu Firea de la PSD. Că de partea feminină, în lipsa lui Dragnea, a răspuns, cu mult ridicol, Chirițoaica pesedistă! Ci, mai degrabă, își pierd capul cu totul! Și, dintr-un reflex animalic, se reped să traverseze strada printr-un loc nepermis, fără o minimă asigurare!

Fac mult zgomot pentru nimic! Doar ca să atragă atenția asupra lor! Convinși că au deja bastonul de mareșal în buzunar, ignoră total regulile de ordine interioară din partidul din care provin! Cum este cazul domnului Ovidiu Sorin Cupșa, care a sărit calul în PNL! Unii dintre ei sunt de-a dreptul imprudenți și se aruncă înainte, precum berbecii, pentru a dobândi un dram de notorietate! Ce poți face cu un dram de notorietatate la butonieră?

Dacă ești liberal, ca domnul Ovidiu Cupșa, să produci un mic deranj în PNL, ca să oferi unora prilejul de a zgîndări din nou vechile conflicte și polemici! “Băiatul cuminte” din PNL Constanța, căci așa este cunoscut Ovidiu Cupșa, scoate coarne bourești și se duce la baltă, anunțându-și de unul singur candiatura la șefia Primăriei Constanța! De atâta uitat în oglindă, Ovidiu Cupșa s-a îndrăgostit de propria sa figură legendară! Deștept și frumos, nu zic! Din cauza excesului de narcisism, se crede mai tare și mai talentat decât conducerea PNL, singura în măsură să decidă cine o va reprezenta la alegerile locale!

Deși are profilul unui tip studios, care bagă la cap tot ceea ce este util, domnul Cupșa nu a învățat nimic din pățaniile amiralului Chițac! E drept, acum, nu mai sunt pe piață mantale electorale numa’ bune de aruncat pe gard ca să impresionezi electoratul, care, încă, face cu greu diferența între un candidat serios și un bufon! Sau, poate că asistăm, în cazul Cupșa, la o criză de personaliate! Este cunoscut faptul că de ani de zile domniei sale i s-a atribuit de către presă rolul de “iepure electoral”! Poate că, acum, asistăm la o revoltă personală materializată prin dorința de a arăta opiniei publice de ce este în stare domnia sa! Câtă experiență a acumulat! Precum Băsescu. Care și el se laudă cu experiența sa personală, ignorând realitatea, că nu mai are cu ce! Asistăm deseori în politică la astfel de plonjoane în gol, în tentativa completării unui deficit de imagine!

Bogdan Huțucă definește mult mai simplu această operațiune specifică băgătorilor în seamă. Liderul liberalilor constănțeni spune că Ovidiu Cupșa se bagă singur în seamă! Li se întâmplă și altora de la case politice mai mari! Le mor lăudătorii, deși, în cazul domnului Cupșa, situația nu este chiar atât de tristă, și, atunci, se bagă singuri în seamă! Cu o asemenea atitudine, este firesc ca Ovidiu Cupșa să încerce să fie cât mai vocal, chiar dacă temele abordate se axează mai mult pe teoria chibritului…

De când se bagă din nou singur în seamă, am început să gândesc altfel despre domnia sa. M-am întrebat, de pildă, care sunt realizările sale ca politician? Care sunt contribuțiile sale la îndulcirea vieții de zi cu zi a constănțenilor? Ce îl recomandă pentru postul de primar al Constanței? De unde izvorăște independența care îi asigură tupeul necesar pentru a ignora prevederile conducerii sale de partid? Nu zice nimeni să fie un mototol, dar nici un indisciplinat în numele unei democrații prost înțelese! Observ că diverși anonimi s-au apucat să bată deja toba după ușă, deși palmaresul lor electoral este zero! Mă furnică, de pildă, patriotismul local al domnului Chițac și atenția pe care o acordă subit statutului de independent, pe care, de altfel, îl hulea la scenă deschisă!

Din păcate, există un independent autentic care, în ciuda rezultatelor obținute de unul singur pe plan local, continuă să fie marginalizat! E și constănțean, că tot se zice că ducem lipsă de așa ceva! S-a luptat de unul singur cu administrația Mazăre și a învins în instanță. Astfel, au fost anulate mai multe acte abuzive care îi împovărau pe constănțeni…S-a luptat din răsputeri cu mafia transportului local. A demonstrat că domnul Cattani, de la OPC, este, de fapt, un mic Fantomas al zilelor noastre, fiind capabil să își schimbe oricând fața de dragul celor de la PSD! Dacă domnul Claudiu Palaz nu și-ar fi transformat partidul într-o anexă a PSD, făcând, fără nici o jenă, de fiecare dată,  majoritatea în consiliu, s-ar fi întărit opoziția locală cu independentul Andrei Popescu!

Vin alegerile! Poate că alți lideri vor lua în calcul și varianta Andrei Popescu! Avem nevoie și de luptători, nu numai de băgători în seamă!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

UN SUBMARIN DE DREAPTA
scris de Lucian Cristea
M-a amuzat teribil o știre lansată de un confrate, fie că este reală, fie că este caterincă, știre conform căreia primarul(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii