Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
OVIDIU CUPȘA - DE LA  EXTAZ LA RIDICOL!

OVIDIU CUPȘA - DE LA EXTAZ LA RIDICOL!(1067)

De ani de zile, Ovidiu Cupșa pozează în “Băiatul bun din PNL”. Ca un făcut, el apare și dispare în diverse momente cheie, ca și cum ar fi dirijat de cineva! Cu predilecție, în preajma alegerilor locale! Cu precizia unui ceas elvețian, exact în perioada în care alegerile cu pricina încing tărâța în toți, fix la data stabilită, Ovidiu Cupșa dă ora exactă! Fie ca mediator, fie ca solie de pace, fie ca propagandist liber schimbist...Acum, mai nou, în calitatea mult râvnită de candidat la Primăria Constanța! O candidatură de care conducerea PNL Constanța a aflat din presă!!! O candidatură pe care și-o atribuie de capul domniei sale, defilând deja în caleașca ridicolului birjărită de câțiva popândăi. Dar întotdeauna în postura unui personaj pozitiv!

Din acest motiv, de fiecare dată, o parte a presei, aia obiectivă și utilă, l-a catalogat ca fiind iepurele electoral al PNL! Din pledoariile doctorului Corneliu Neagoe, care mă înjură elevat peste tot, înțeleg că iepurele electoral nu este chiar un personaj de toată isprava...Cei care s-au perindat pe la conducerea PNL Constanța au tratat cu o oarecare indulgență “escapadele politice” ale domnului Cupșa!

Poate că din această cauză domnul Cupșa s-a supraevaluat mai mult decât era cazul! Rezultatul este cel scontat. Încălcând toate regulile de ordine interioară din PNL, s-a prezentat opiniei publice ca fiind candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Constanța! Verdictul dur dat de Septimiu Bourceanu în cazul Ovidiu Cupșa, care s-a autoproclamat candidatul PNL la Primăria Constanța, constituie o dovadă că liberalii lui Huțucă au reinstaurat ordinea și disciplina în partid.

Acum înțelegem mai bine de ce un anumit nucleu, gruparea rebelă a lui Dragomir, de fapt, D.G., pentru că mi-a cerut să folosesc doar inițialele, pare să se fi diluat. După alegerile prezidențiale, foarte mulți războinici de doi lei, care cereau de-a dreptul prostește demiterea lui Bogdan Huțucă din funcția de președinte al PNL Constanța, și-au înghițit amenințările ca pe niște găluște și au făcut, nu unul, ci doi pași înapoi...Unii dintre ei, mă refer la Robert Boroianu, stindardul de luptă al celor care nu se împacă deloc cu disciplina de partid, au încercat să pună condiții, dar, în cele din urmă, au renunțat!

Revenirea lui Septimiu Bourceanu în centrul atenției, care a avut o prestație de excepție pe un post de televiziune, a ridicat cota de respect atribuită conducerii PNL Constanța. După luni de zile, timp în care părea că Bogdan Huțucă luptă de unul singur, Bourceanu reîntregește inaginea reală a unui cuplu de politicieni autentici, reprezentanți ai aripei dure din partid.

Și, totuși, în ciuda realităților liberale constănțene, Ovidiu Cupșa și-a permis să ignore disciplina de partid, prevederile conducerii și a tăiat-o direct prin lanul de porumb ca să își anunțe de capul lui candidatura la Primăria Constanța! Gestul său, continuat cu aceeași nesăbuință și după mediatizarea sa în exces, a fost aspru criticat și disecat de Septimiu Bourceanu, în emisiunea pomenită, unul dintre cei mai duri și mai avizați exponenți ai PNL Constanța. Nici Robert, feblețea lui Dragomir, D.G., nu a avut parte de o analiză la sânge punct cu punct. Altfel, cine știe ce minuni mai aflam despre domnia sa! Un secretos care nu vrea să ne zică și nouă ce a vrut să spună atunci cînd mi-a mărturisit că a fost cândva un dobitoc!

Cred că Ovidiu Cupșa a greșit și continuă să greșească fundamental dintr-un punct de vedere. A crezut și se crede în continuare perfect! În condițiile în care nimeni nu și-a demonstrat perfecțiunea în politica noastră! După intervenția televizată a domnului Bourceanu, aproape că nu mai știi ce să crezi despre domnul Cupșa!

O chestiune trebuie însă urgent lămurită. Este sau nu membru cu ștate vechi în PNL? Cine poate clarifica această dilemă aruncată în foc de Septimiu Bourceanu? Altfel, vorbim degeaba! Ambițiile personale ale domnului Cupșa l-au pus într-o postură mai puțin plăcută! Când ești luat la bani mărunți de un “prim-vice” al partidului, unul care nu poate fi bănuit, deocamdată, de jocuri de culise, ești obligat să te explici în fața opiniei publice...Fără patimi, fără orgolii…

În schimb, o notă bună pentru conducerea PNL. Reacția sa promptă și la obiect a scos PNL de sub umbra oricăror alte bănuieli. Bogdan Huțucă și Septimiu Bourceanu au reacționat, fără jumătăți de măsură, la unison, dejucând planurile populiste ale domnului Cupșa! Nu îmi amintesc ca, până acum, să mai fi asistat la o execuție televizată sub sigla PNL a unui membru de-al său! Dar nici în alte partide…

Dacă, bineînțeles, Ovidiu Cupșa, candidatul îmchipuit, este unul și același cu membrul PNL Ovidiu Cupșa! În funcție de răspunsul dat, s-ar putea elucida și alte chestiuni la fel de importante. Până la urmă, toată tevatura asta cu candidatura lui Cupșa este un moft personal al domnului în cauză sau o tentativă de a tulbura din nou apele la Constanța, în PNL ?

Indiferent de situație, riposta PNL ne demonstrează că actuala conducere a partidului nu mai este dispusă să tolereze astfel de atitudini și reacții după cum vrea fiecare să interpreteze democrația…

Vorba aia, democrație, democrație, dar nici chiar așa, după cum i se năzare cuiva! Noroc că domnul Cupșa nu a vrut să candideze la președinție!
 

Comentarii

Constantin Cump?n?
08-01-2020
Ovidiu Cupșa acționează pe principiul „Daca nu eu, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când?” Nu este singurul care apare numai când bucatele sunt pe masa deasupra căreia se află agățate „celebrele” carpete cu înscrisul „Fripturică cozonaci, bărbățelului să-i faci!” sau „Păunașul codrilor, ghici de cine mi-e dor?”. Privind în urmă cu mânie, dar și cu scârbă, predecesorii lui Cupșa au mai fost Gh. Mihăeși, Tănase Barde, Tiberiu Nemet, Constantin Frățilă..., veșnici abonați/ pretendenți la scaunul de Primar, de fapt niște iepurași-momeală. Ceea ce este/ ar fi și Ovidiu Cupșa. Admiratorilor/ susținătorilor și/ sau votanților acestuia le dau (gratis) doar un sfat: „Atenție la zahărul din ceai/ cafea!”

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte