Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
info utile
Recomandări pentru evitarea gripei

Recomandări pentru evitarea gripei(197)

Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța recomandă populației ca în această perioadă în care riscul îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute este crescut, să ia măsuri sporite de igienă și să evite contactul cu persoanele bolnave. În vederea reducerii expunerii și transmiterii mai multor tipuri de afecțiuni, printre care și coronavirus, sunt necesare măsuri care includ igiena mâinilor și igiena respiratorie:

- Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții pe bază de alcool;
- Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul;
- Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;
- Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic;
- Evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin.

Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 581 de cazuri confirmate de coronavirus nou, 571 dintre acestea fiind în China. Organizația Mondială a Sănătății urmărește îndeaproape focarul din China și încurajează țările din Regiunea Europeană să continue pregătirea pentru detecția promptă a persoanelor bolnave pentru reducere riscului de răspândire a virusului. Se recomandă, de asemenea, persoanelor care în timpul sau după călătoriile în străinătate manifestă simptome specifice bolilor respiratorii, să se prezinte la medic și să îl informeze că a călătorit recent. Simptomele obișnuite includ febră, tuse și dificultăți de respirație.

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii