Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
Prețul gigacaloriei pentru populație este 250 de lei la Constanța!

Prețul gigacaloriei pentru populație este 250 de lei la Constanța!(187)

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, vorbește despre proiectul de hotărâre privind stabilirea prețului local practicat de către RADET Constanța, începând din 01.01.2020, pentru energia termică destinată consumului populației (casnic) și pentru energia termică destinată consumatorilor noncasnici:

- Vreau să calmez populația. Prețul gigacaloriei rămâne 250 de lei, așa cum am promis;

- Echipa de la RADET, din momentul în care am preluat magistralele, rețeaua de transport, lucrează zi și noapte pentru reducerea pierderilor. Cu cele 41 de avarii pe care le-am rezolvat în mai puțin de o lună, am reușit să reducem pierderile de la 390 de mc pe oră la mai puțin de 270 de mc pe oră;

- Vom munci în continuare zi de zi să reducem pierderile;

- Oradea este modelul de proiect pe care îl implementăm la Constanța. Vreau să îi mulțumesc domnului primar Bolojan pentru că ne-a pus la dispoziție toți pașii și toate etapele din proiectul prin care, un sistem identic cu al Constanței, un sistem public, astăzi este singurul model de succes din România;

Prețul în domeniul energiei este reglementat de ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei). Electrocentrale Constanța a cerut ANRE o majorare a tarifului. Așadar, această majorare este aprobată de ANRE, dar prețul pentru populație rămâne 250 de lei, indiferent de cât de mare este efortul.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii