Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
MOȚIUNEA LUI DOREL DE LA  PSD

MOȚIUNEA LUI DOREL DE LA PSD(423)

PSD ține morțiș să se facă de...Dorel! Cacao e prea scumpă! Cine nu îl cunoaște astăzi pe Dorel? Cam slab de înger, dar popular, nu zic! Popular în materie de prostie! Este înlocuitorul lui Bulă. Spune numai prostii, o dă tot timpul în bară, vorbește gura fără el etc. Este blând și nu mușcă. Are, în schimb, mania moțiunilor de cenzură! Însoțit și consiliat de Dorel, PSD pune de o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban!

Ca să ce? Ca să-l doboare! Ce să doboare? Guvernul, bre! PSD și-a dovedit și de această dată vocația de demolator. Precizez. Demolatorul Dorel, cade tot varul pe el...Dorel care a făcut ravagii cu excavatorul! În loc să-și spele păcatele și să asigure liniștea până ieșim din hăul în care ne-a băgat, PSD face “exerciții democratice” pe spinarea mult prea încovoiată a poporului! Când este la strâmtoare și nu mai are pe unde scoate cămașa, PSD zbiară, invocând democrația! De fapt, face demonstrații de democrație. O falsă democrație!

În timp ce PSD bate toba cu moțiunea de cenzură, pierzându-și vremea în dispute sterile, Guvernul Orban își vede de treabă. Cel mai important obiectiv: Programul de guvernare și angajamentele asumate în fața românilor. La PSD, întreb, românii oare contează ? Sau au ajuns ciuca moțiunilor de cenzură pesediste?

Ca principală măsură de combatere a moțiunii de cenzură, prima regulă. Programul de guvernare al PNL este respectat punct cu punct! Angajarea răspunderii a fost calea cea mai corectă și sigură pentru reglementarea a două tururi pentru alegerea primarilor, conform voinței majorității covârșitoare a românilor. Concluzie. PSD nu votează împotriva guvernului PNL, ci împotriva voinței românilor de a avea alegeri pentru primari în două tururi!

Guvernul Orban avea două variante, să emită ordonanță de urgență sau să își angajeze răspunderea pe acest proiect îngropat de PSD în sertarele Parlamentului. Ce este Parlamentul și ce vrea el? Este locul unde orice inițiativă liberală destinată oamenilor este distrusă sau tergiversată, prin diverse tertipuri procedurale, de Dorel de la PSD!

Varianta angajării răspunderii este mult mai democratică, pentru că este supusă controlului parlamentar și pot fi depuse amendamente. De altfel, Guvernul a acceptat amendamente ale parlamentarilor, fapt care arată deschiderea pentru dialog și îmbunătățirea proiectului. Un exemplu care infirmă acuzațiile nefondate ale PSD referitoare la un presupus abuz.

Ne-am convins că PSD moare de grija baronilor săi locali... Altfel, să ne explice Dorel de la PSD de ce a depus o moțiune de cenzură împotriva unui guvern care a răspuns dorințelor majorității covârșitoare a cetățenilor și și-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi? În 2015, la dezbaterea legii electorale din Parlament, PNL a depus amendament pentru revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerile locale. Ludovic Orban, în calitate de lider de grup la Camera Deputaților, l-a susținut în plen. De asemenea, PNL a depus în Parlament, în mod repetat, inițiative legislative pentru două tururi la primari.

Și, ca să nu să se dezică de Dorel, europarlamentarii PSD au cerut o dezbatere privind situația din România, deranjați de faptul că Guvernul Orban dorește organizarea alegerilor locale în două tururi. Parlamentul European a respins solicitatea lor cu o majoritate de voturi.

Și...ca să mai putem înțelege moțiunea pesedeilor, vedem clar doar ura și disprețul față de mediul privat, pentru că aceștia nu pot fi controlați și manipulați așa cum și-ar dori PSD!

Prin manevrele pe care le pune la cale, Dorel de la PSD este convins că poate să dea jos Guvernul Orban! Care sunt mijloacele și modalitățile pe care le are la îndemână? Cumva improvizațiile cu aragazul din reclama TV? Tot învârtindu-se în jurul propriei cozi, precum un câine care are halucinații, Dorel de la PSD nu a realizat că este de-a dreptul comic!

Practic, PSD nu votează împotriva guvernului PNL, ci împotriva voinței românilor de a avea alegeri pentru primari în două tururi! Dorel penibilul nu se află la prima scamatorie de acest gen! PSD a reușit performanța de a vota împotriva propriului său guvern!

Opinie PNL: "PSD e disperat să avem alegeri pentru primari într-un singur tur pentru că apreciază că înfrângerea ar fi mai puțin usturătoare. Numai că PNL va bate PSD și într-un tur, și în două tururi și în 10 tururi."
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii