Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Campania de adopție a câinilor fără stăpân continuă!

Campania de adopție a câinilor fără stăpân continuă!(171)

„Adoptă un cățel”, campania inițiată de Primăria Municipiului Constanța aduce o nouă șansă la viață pentru tot mai mulți câini comunitari. De la debutul activității s-au înregistrat 1421 de adopții iar în acest moment peste 150 de câini aflați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5 așteaptă să facă parte dintr-o familie.
În gestionarea problemei câinilor fără stăpân, municipalitatea a ales să respecte dreptul la viață al câinilor comunitari.

Municipiul Constanța nu are nicio legătură cu adăpostul de animale din Ovidiu. De când am deschis adăpostul nostru, NU A FOST EUTANASIAT NICIUN CÂINE. Dacă anumite persoane vor continua să profereze minciuni în spațiul public, eu voi fi nevoit să îmi apăr colegii și imaginea municipiului Constanța” a declarat primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău.

Reamintim că adopţia câinilor se face gratuit și poate fi realizată după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Câinii vor fi încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi.

Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate:
- luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10:00 - 14:00;
- joi, în intervalul orar: 09:30 - 17:30.
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
scris de Lucian Cristea
George Muhscină și-a dat demisia pe șest din PNL Constanța! Nu a mai trecut pe la conducerea de partid! Se grăbea să se înscrie(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • CAZUL MUHSCINĂ A DEMONSTRAT CĂ UNOR LIBERALI LI S-A USCAT MASCA PE FIGURĂ!
  • LINIA MARITIMĂ CONSTANȚA – ANTONIADIS LA CÂRMĂ!
  • CORINA MARTIN CALCĂ PE URMELE LUI NEA DONȚU, ÎN CĂUTAREA FRUNZELOR TĂIATE LA CÂINI!
  • Fermierii vor fi despăgubiți!
  • OMUL CU SĂGEATA ÎN JOS A AJUNS ÎN TOLBA LUI VOICULESCU...