Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
ALEGERILE LOCALE, ÎN ZODIA DELIRANTĂ A SONDAJELOR MINCINOASE

ALEGERILE LOCALE, ÎN ZODIA DELIRANTĂ A SONDAJELOR MINCINOASE (378)


În această noapte, vânzoleală mare printre ghicitoarele fuste-n brâu, ceaune și de deochi politic. Până și Stan Pățitul se bagă din nou în politică! Începe sezonul ghicitului electoral, care va ține, în funcție de situația politică în care se află țara, până la vară. Ghicitoarele fac parte activă din strategia de apărare a țării și ar trebui să fie convocate la comandamentele de specialitate. E firesc ca la un asemenea eveniment să fie pregătite corespunzător toate ghicitoarele apte de ghicit. Ne cerem scuze, dar, în această perioadă de adânci prefaceri, cei care nu au noroc în dragoste nu vor mai putea beneficia de serviciile ghicitoarelor. Nici celelalte categorii de dependenți de ghicit. Se închid până și banalele urne de ghicit în zaț! Iar bobii, nici o legătură cu personajul din serialul “Dallas”, se confiscă. Se interzice ghicitul universal de unul singur în palmă sau cu pâlnia.

La această oră, suntem în faza de selecție a materialului folosit la ghicitul politic. Cred că vă imaginați, inventarul la această categorie, adică politicul, este substanțial diferit de cel folosit într-o zi normală de lucru și de apăsare sufletească. Se schimbă bobii mici cu cei mari. Se aplică doar culorile valabile pe eșichierul politic. Se udă trandafirii, fiind cam ofiliți după campaniile electorale trecute. Sunt transferate cărțile de ghicit din categoria “Popa prostul” la “Naiv mai este alegătorul nostru”. Sunt actualizate blestemele și strigăturile gen “Ba pe-a mamei dumneavoastră!”. S-au completat rezervele de “stecluțe cu vitriol”. Sunt omologate distanțele între adversari când unul dintre ei aruncă cu vitriol, exclamând: “Să-ți saie ochii!”. Au apărut formule noi de descântat. S-a inventariat și înregistrat noul tarot. Pentru frecatul pe mâini în caz de leșin, știind cât de simțitor este politicianul, mai multe ghicitoare au urmat cursurile intensive de prim ajutor. A fost scoasă din standard metoda franțuzească gură pe gură, dar avem și noi “pupicii noștri”!

Constatăm însă cu surprindere că piața ghicitului politic a fost invadată sută la sută de sociologii lui pește, că de aia miroase așa urât în urma lor! E drept, nu numai a pește stricat, ci și a oi putrezite! Adevărate delicatese în zona poluată de naufragiul stupid al unei nave încărcată cu oițe bârsane în stare de deces. Au ieșit la drumul mare tot felul de sociologi pârâți care aruncă pe piață studiile lor sociologice de doi lei! În fapt, niște făcături care au ca scop deturnarea electoratului.

Fiecare sociolog pârât cosmetizează sondajele în funcție de interesele unui candidat sau ale unei grupări politice. Conceptul este unul clasic și care se practică în politică. Măsluitorul de sondaje vinde castraveți la grădinar sau mută fesul după cum îi dictează interesul! De ce nu sunt introduși în sondaj toți candidații care au notorietate? Care au proiecte sau au făcut ceva pentru cetățeni. Dacă tot se fac sondaje pe bază de pocnitori, doar ca să se sperie candidații între ei, măcar să intre în scenă ghicitoarele electorale! Astea, cel puțin, ca bonus, îl pot vindeca pe politician de bășica udului, de sperietură, de boala lui Calache și de tusea măgărească.

Decât sondaje la plezneală, ca să-l mai salte pe un candidat în ochii alegătorilor, mai bine un “ghicit” în palmă sănătos! Cei mai înverșunați susținători în materie de sondaje făcute după ureche se dovedesc a fi tot felul de slugoi. Supărați că sunt combătuți științific și cu argumente reale, au lansat tot felul de atacuri veninoase la adresa profesioniștilor în sondaje și previziuni. Una dintre țintele vizate de aceste atacuri murdare este doamna Milena Haleț, numerolog renumit, o profesionistă în domeniu, cu studii de specialitate, cu cărți publicate, care nu se ține de cacealmale sociologice sau de altă natură. Tentativele făcătorilor de sondaje de a o denigra, făcând diverse comparații sunt stupide și neavenite!

Dar nu mor caii când vor mediocrii care fac sondaje mincinoase!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

OPRIȚI RECRUTAREA CADRELOR PESEDISTE!
scris de Lucian Cristea
Amiralul Chițac nu reușește să se acomodeze cu dimensiunile navei “Primăria Constanța”, la comanda căreia se află, în postura (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii