Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CARANTINĂ POLITICĂ. DRAGOMIR, IZOLAT ÎN PSD!

CARANTINĂ POLITICĂ. DRAGOMIR, IZOLAT ÎN PSD!(682)

La postul de televiziune “Ranfluarea TV”, scuzați, Dobrogea TV, apar, de când cu alegerile locale, tot felul de personaje tragice, inclusiv Remus și Romulus, cu lupoaica năpârlită, devenită simbolul parcurilor arheologice dezmembrate de la noi. Peste noapte, întreruptă abuziv din alăptat, lupoaica a devenit personajul principal al unor scandaluri misterioase! Ca atare, toți consilierii care au votat-o vor fi sancționați! Pe-n ce?

Revin la personajele curioase. Tragismul lor constă în faptul că nu au nimic a spune pentru noi, cetățenii obișnuiți! Veșnică este mimica populară! Tu te faci că mă înțelegi, eu mă fac că te votez!

Doar pentru ei. Vor și ei un ciolănel! Un ciolănel? Ce să facă, bre, cu el? S-au înmulțit pretendenții la cele două mari și late oferte electorale: Primăria Constanța și președinția Consiliului Județean Constanța. Ăștia or fi anonimii care se opun dispariției PSD, după cum scria sub anestezie Alina Bârgăoanu Vasiliu?

Unii sunt aduși la mal de fluxul Mării Negre, precum baxurile cu droguri de anul trecut. Alții sunt împinși de la spate de curenți. Sorin Ovidiu Cupșa și-a adus aminte de constănțeni abia după ce s-a lovit cu capul de pragul electoral și s-a ales cu un cucui cât el de mare! De atunci, nu face nimic altceva decât să strige: “Eu sunt cel mai bun primar!” Mai nou, și Băsescu strigă la fel! Dar la București, unde, ca primar general, a exersat capul în gură! Din sondaje reiese că cei mai mulți dintre bucureșteni asta vor să voteze: capul în gură!

La noi, cică un procent important îl preferă pe Cupșa! Argumentul forte? Pare a fi un om blajin și nu dă cu capul în gură... Dacă îl întrebi pe Cupșa de activitatea sa politică în PNL, are un argument forte în favoarea sa. Și-a plătit cotizația la partid pe un an întreg! Și, cu asta, s-a spălat pe mâini! De când cu gripa adusă din China, ca să ne mai rărească pe orizontală, se recomandă să ne spălăm cât mai des pe mâini! Nici nu este de mirare că unii din partid nu îl cunosc! Și-a plătit cotizația pe tot anul! E “fruncea”! La banii domniei sale, după cum singur se lăuda la postul de televiziune amintit, ar fi fost de-a dreptul rușinos să aibe restanțe la plata cotizației! Așa arată un om responsabil bun de primar: cu cotizația la partid plătită la zi…Dar pentru Constanța, întreb, e suficient? La atât se rezumă obligațiile sale față de PNL!

Alții dau buzna la televizor. Se proțăpesc pur și simplu pe un scaun cu picior înalt, precum cloșca pe ouă, și se leagănă pe el, zâmbind enigmatic de duios...Se comportă ca niște pofticioși care se uită în farfuriile celorlalți. Vor și ei! Din când în când, își dau cu părerea, scoțând un zgomot specific sifonului care te anunță că e pe terminate. A, da, și-au adus aminte! Vor și dumnealor să urce sau să rămână, ca în cazul lui Cristinel Dragomir, la PUTERE!

Ca să nu se mai întoarcă la statutul de muritor de rând, sunt în stare de orice pe lumea asta! Singurul mediu în care se simt bine este Puterea. De multe ori ești derutat de mimica intervievatului și ai impresia că ai rămas fără sonor! În realitate, individul nu spune nimic interesant.

Cristinel Dragomir, de pildă. Mai mult scâncea decât vorbea! Dar ca să îl înțelegi, trebuie să ciulești urechile precum lupoaica. Dacă, totuși, ai răbdare să îl asculți, vei fi impresionat până la lacrimi de destinul lui tragic de politician. Plânge, ca un puștan cu cheia casei de gât, că a rămas singur în PSD! Singur acasă. Singur pe lume. Singur în PSD. Păi, să stingă lumina!

A fost o dezbatere pe tema “Cine rămâne ultimul, stinge lumina în PSD!” E cam nașpa! De regulă, vicele Babu stinge lumina în tot orașul când se crede marțian! Să te învârtești singur în jurul propriei cozi în ditamai PSD-ul, ca și cum te-ai plimba de nebun într-un sens giratoriu! Asta-i tactica lui Felix Stroe când intrusul provine din gruparea lui Nicușor Constantinescu, dușmanul său de moarte! Îl izolează. În cazul domnului Dragomir, abandonat la subsolul PSD, de nu mai știe nimeni nimic despre el, e mult mai tragic. A făcut parte din gașca lui Nicușor Constantinescu, amănunt care-i provoacă domnului Felix Stroe o stare excesivă de nervozitate...I-a venit praf în ochi de la “eminența cenușie” a adversarilor săi din PSD! S-a spus chiar că, din foarte multe puncte de vedere, a fost “mâna dreaptă” a lui Nicușor. Băiat capabil. Cum credeți că Felix Stroe o să împartă puterea în PSD Constanța cu dublura lui Nicușor Constantinescu? Nu a suportat destul dictatura de sub talpa acestuia?

“Viața mea la PSD s-a terminat!” spune Cristinel Dragomir cu un tragism parcă desprins din filmele indiene, unde de regulă plâng mai mult femeile. I-a trebuit cam mult timp domnului Dragomir să tragă această concluzie la justa sa valoare! Izolarea în partid pe locul ocupat de “dușmanul poporului” face parte din măsurile drastice luate, în situații de acest gen, de Felix Stroe. Dacă viața domniei sale în PSD s-a terminat, atunci, de ce nu demisionează? Ce îți veni, soro? Chiar acum, în pragul alegerilor, te-ai găsit? Deși pare dezamăgit de statutul său politic, Cristinel mai speră încă să prindă un loc în față...Nu este deloc modest...Se visează în funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, că “vice” știe cum e, a fost și s-a cam plictisit... E cam greu să-l dea jos pe Horia Țuțuianu din avion, la avansul pe care l-a luat! Mai ales că și conducerea PSD a confirmat faptul că îl susține pe Țuțuianu în cursa pentru șefia CJC. Și asta după o perioadă în care Țuțuianu a fost urmărit pas cu pas de paranoia unora din preajma “generalului”!

Cu trecutul lui Nicușor Constantinescu în spate, Cristinel Dragomir împărtășește aceeași soartă ca și Ion Stelian. Acestuia i se reproșează că a fost avocatul lui Radu Mazăre, amănunt care l-a tras deja în jos în sondaje! Pentru Cristinel Dragomir, situația e clară. Jocurile au fost făcute peste tot…

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte