Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
ȚUȚUIANU SENIOR

ȚUȚUIANU SENIOR(2460)

Cred că o probă definitorie pentru conduita unui politician, care aspiră la diverse funcții importante, ar putea fi relația sa cu presa, dialogul permanent cu jurnaliștii, respectul față de aceștia. Buni sau răi, ei reprezintă totuși a 4-a putere în stat! Și sunt un rău necesar pentru sănătatea și autenticitatea democrației. Ca unul care l-am criticat în diverse situații, am constatat că Horia Țuțuianu nu mi-a reproșat nimic și nici nu mi-a întors spatele când ne-am întâlnit întâmplător în diverse locuri! Subliniez acest aspect, pentru că alții s-au comportat lamentabil, mergând până la intimidare! Chiar dintre liberali! Robert Boroianu, Gheorghe Dragomir... Mai mult de atât, Horia Țuțuianu nu mi-a cerut niciodată să scot din ziar, în miez de noapte, ca pe vremea PCR, vreun material critic la adresa sa. Celălalt Horia, Constantinescu zis Cattani, nu s-a sfiit nici măcar o clipă să joace rolul fostului prim-secretar, Mihai Marina, solicitând pe un ton imperativ să șterg din paginile ziarului TIMPUL pamfletul “Căruța”! Nu mai reproduc mizeriile debitate la adresa mea…

Am avut, cum s-ar spune, de-a face cu doi poli ai PSD Constanța. Unul, adică Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, demn de tot respectul. Celălalt, zis Cattani, sub orice critică! Pus tot timpul pe caterincă, a transformat candidatura sa la Primăria Constanța într-o prelungită parodie! Iar demisia sa din PSD în circ! Vezi ziarul “Evenimentul zilei”. Nu pe mine mă pune într-o postură jenantă în fața opiniei publice, ci pe Felix Stroe, care a montat în scenă marea păcăleală cu Cattani de la PSD! În primul rând, Cattani este incompatibil cu starea națiunii noastre!

În politică, dacă e folosită cu cap, diplomația poate fi o armă eficace în mâinile unui bun orator. Diplomația și educația, în orice împrejurare! Cu câțiva ani în urmă, l-am cunoscut pe Țuțuianu senior. Adică pe domnul Petre Țuțuianu, tatăl actualului președinte al CJC. Era director general la S.C. Eforie Nord. Un om cu calități deosebite, după cum aveam să mă conving. Ne aflam în vara fierbinte a scandalului cu gruparea pesedistă Mona de Freitas, cuplul “baroneasa-Bivolaru”, implicat în tot felul de inginerii financiare. Inginerii prin intermediul cărora puseseră mâna pe mai multe hoteluri din Eforie Nord. A fost unul dintre subiectele “tari” la care am lucrat câteva luni de zile. În tot acest timp, am colaborat excelent cu Țuțuianu senior, un bărbat înalt și voinic, bine pregătit profesional. Într-o perioadă destul de tulbure, când Adrian Năstase îl însoțea pe Bivolaru la Tribunal, organizând mitinguri de susținere baronesei, Țuțuianu senior a avut curajul să mă primească în biroul său la mai multe discuții. În timp ce alți domni, inclusiv din conducerea județului, se ascundeau în hotelul Belona sau pe unde apucau!

Ne-am mai întâlnit și după ce s-a stins scandalul la o cafea în particular. La un moment dat, între noi a intervenit o pauză lungă, perioadă în care nu ne-am mai văzut deloc. Mi-a rămas însă în minte ținuta sa impecabilă, fizică și morală. Deși am scris și negativ despre CJC, nu a intervenit niciodată, nu a făcut presiuni sentimentale asupra mea, nu mi-a cerut să nu mai scriu! Nici măcar nu mi-a atras atenția că președintele CJC este fiul său!

Suntem însă într-o altă etapă a vieții. Horia nu mai este puști, ci ditamai omul politic și răspunde, că e matur, de faptele sale. Față de ceilalți candidați la șefia Consiliului Județean Constanța, Țuțuianu junior are de partea sa câteva avantaje notabile: exemplul tatălui său demn de urmat și diplomația cultivată de-a lungul întregii sale cariere, cu destul de multe reușite. Diplomația înnăscută l-a salvat dintr-un clinci prelungit cu diverși clevetitori din partid! Diplomația și tatăl, Țuțuianu senior, care i-a dat sfaturi foarte bune în câteva momente cheie.

Marius Horia Țuțuianu candidează pentru un nou mandat la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Comentarii

TUTUIANU MIHAIL COSMIN
01-04-2021
a plecat prea DEVREME DIN CAUZA UNUI VIRUS FABRICAT IN ALTA TARA!!DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!!
TUTUIANU COMIN
22-03-2021
A MURIT TUTUIANU PETRE!!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MĂI, ANIMALO!
scris de Lucian Cristea
În timpul Congresului PNL, o jurnalistă de la PRO TV a fost agresată de câțiva activiști liberali aflați într-o misiune de(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii