Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
250 de studenți arhitecți din toată țara vin în acest sfârșit de săptămână la Constanța

250 de studenți arhitecți din toată țara vin în acest sfârșit de săptămână la Constanța(187)

Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu Asociația de la 4 (A4), Asociația Studenților Arhitecți din Cluj Napoca (Asta Cluj) și Asociația Studenților Arhitecți din Iași (ASAI) organizează vineri, 28 februarie, cea mai importantă întrunire a studenților arhitecți din cele mai mari centre universitare din țară dar și din Republica Moldova pentru lansarea oficială a celei de-a XI-a ediții a Concursului Anual al Studenților Arhitecți (CASA).

Lansarea oficială a temei concursului are loc vineri, începând cu ora 14:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru tineret "Jean Constantin". Sâmbătă, de la ora 11:00, studenții vor participa la o serie de conferințe despre locuire ca program de arhitectură, cu specialiști din domeniu, subiectul fiind Centrul Istoric al municipiului Constanța ca sit urban- zonă protejată.

 

La conferință vor participa și specialiști în domeniul arhitecturii și urbanismului din cadrul Băncii Mondiale care vor prezenta ghidul de regenerare urbană pentru Zona Peninsulară.

-http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/librarie-urbanism/regenerare-urbana/1_ghid-regenerare-urbana_peninsula.pdf?sfvrsn=4

-http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/librarie-urbanism/regenerare-urbana/2_analiza-fondului-construit_peninsula.pdf?sfvrsn=4

-http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/librarie-urbanism/regenerare-urbana/3_propuneri-de-interventie_peninsula.pdf?sfvrsn=4

Competiția abordează tema “Locuirea ca și program de arhitectură” prin care cei peste 250 de studenți participanți sunt provocați să creeze o micro-comunitate cu spații comune și private, într-un context urban, în strânsă legătură cu peisajul țărmului mării.

Întrunirea de la Constanța are ca scop schimbul de experiență între studenții arhitecți din diferite centre universitare, cât și între studenți și profesioniști din domeniul arhitecturii și urbanismului.

Concursul se derulează în perioada martie – mai 2020, iar premierea câștigătorilor va avea loc tot la Constanța unde va fi organizată și o expoziție cu cele mai reprezentative proiecte prezentate în cadrul competiției.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

DE LA COMISARUL CATTANI LA COMISARUL VERMOREL...
scris de Lucian Cristea
Horia Constantinescu, (fost)șeful peste cei care se laudă că asigură protecția consumatorului, e bântuit de regrete și dă semne că(...)
citeste mai mult

Cele mai recente comentarii

  • Acces rutier îmbunătățit în Campusul Universității „Ovidius” din Constanța
  • LINGURIȚA UNIVERSALĂ A UNUI PREAÎNALT NECONTAMINAT
  • VRABIE A PRELUAT MEDGIDIA PE BUTUCI. ACUM O MODERNIZEAZĂ CU SUCCES!
  • POLITICĂ ȘI FRĂMÂNTĂRI SIMANDICOASE - Începuturi cu dichis (III) - Mazăre și Meleșcanu, un fel de căsătorie care începe cu un divorț
  • Brâncuși al nostru