Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
VRABIE, CU PROMISIUNILE ONORATE ȘI CSM, CU VICTORIILE OBȚINUTE, AU READUS SUPORTERII PE STADION ȘI ÎN SĂLILE DE SPORT DIN MEDGIDIA!

VRABIE, CU PROMISIUNILE ONORATE ȘI CSM, CU VICTORIILE OBȚINUTE, AU READUS SUPORTERII PE STADION ȘI ÎN SĂLILE DE SPORT DIN MEDGIDIA!(2578)

La Medgidia, de când primarul Vrabie a relansat, alături de Nicu Tutungiu, sportul local, plouă cu medalii și victorii! Înainte de orice cosmetizare, Valentin Vrabie le-a redat tinerilor demnitatea și mândria de a fi sportivi de performanță. Sportul profesionist deschide noi perspective tinerei generații. Unii i-au tratat ca pe niște cerșetori, dar nimeni, dintre antrenori sau sportivi etc., nu a stat cu mâna întinsă la ei! Ei fiind “baștanii” orașului, politicienii, (preocupați mai mult de răcirea planetei), ciorbari, o doamnă “vice” îngrijorată de viitorul ei politic etc.

Până și miopii de rea credință, ăia care caută noduri în papură și în solniță, au recunoscut că în viața și activitatea sportivilor din Medgidia s-au produs schimbări importante. Ca, de altfel, în întreg orașul! Nu cu mult timp în urmă, zâmbeam amar la o contradicție ușor amuzantă. Campion la înot într-un oraș fără bazin olimpic sau măcar un ștrand amenajat special. La Medgidia, în perioada în care sportul era tratat de mahări cu un profund sictir. Antrenamente în lighean! Sport de performanță cu bani de acasă! Sportul din Medgidia a avut de suferit din cauza mentalității învechite a unor personaje cocoțate în Consiliul Local sau în diverse alte funcții de conducere. Politicienii - o piedică în calea dezvoltării orașului MEDGIDIA! Cei mai mulți dintre ei se remarcă printr-o acută lipsă de caracter. Sportul dezvoltă alte trăsături. În nici un caz lipsa de caracter...

Culmea, într-un oraș în care un fost primar, Ilisei, și-a pus în joc libertatea pentru a se construi un stadion la nivelul celor existente, la vremea aceea, în țară, în marile orașe. La o altă scară, istoria se repetă. Un alt primar, Valentin Vrabie, își sacrifică liniștea personală, angajându-se să scoată sportul din Medgidia la liman. Câți primari sunt dispuși la un efort suplimentar pentru sport? Plus că își pune în cap toți consilierii, care în liceu chiuleau de la orele de educație fizică!

Pe teme de sport, s-ar putea scrie o carte cu inepțiile folosite ca argument de cei care au tăiat tot timpul din bugetul alocat sportivilor! E suficient să ne reamintim motivațiile stupide ale unor domni consilieri care s-au străduit să demonstreze că sportul reprezintă un balast! Anulând din start orice șansă tinerilor care vor să facă sport de performanță! Pentru domnul Butnaru, de pildă, sportul conta doar în măsura în care sportivii erau arondați să servească masa, evident, contra cost, la restaurantul său proprietate particulară! Ar vota oricând acest amendament cu două mâini și chiar cu polonicul din dotare...Așa, însă, dacă nu a ieșit cum a vrut domnia sa, a devenit “un om veșnic supărat”! A existat o perioadă neagră în care sportul din Medgidia a fost de-a dreptul umilit acasă la el! Culmea, de către unii dintre aleșii urbei!

Sportivii s-au confruntat cu situații dintre cele mai grele: lipsa hranei adecvate, cea de zi cu zi, nu una specială, lipsa spațiilor de antrenament, lipsa susținerii financiare pentru deplasări, fiind nevoiți să vină cu bani de acasă, să doarmă prin gări și să mănânce la pungă, precum navetiștii! Dar ei nu sunt navetiști, ci sportivi de performanță care poartă pe pieptul lor emblema cu însemnele CS Medgidia!

Iubitorii sportului din țară nu cunosc care este spectrul politic din Consiliul Local. Ei rețin doar atât la începutul unui meci: CS MEDGIDIA! Pentru o bună imagine, contează orice amănunt. Asta presupune o altă mentalitate. Este exact plusul cu care a intrat în competiție primarul Valentin Vrabie în momentul în care sportul a fost dat la o parte…

Toate schimbările reprezintă rodul muncii în echipă cu toate structurile Primăriei. Vrabie Valentin are un merit în plus. La Medgidia, el a readus oamenii pe terenurile de sport. El și sportivii care au obținut victorii la aproape toate disciplinele.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii