Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
cultura-educatie
Mărțișor muzical oferit de Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner pentru doamnele și domnișoarele din învățământul constănțean

Mărțișor muzical oferit de Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner pentru doamnele și domnișoarele din învățământul constănțean(233)

Publicul prezent aseară în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” a aplaudat minute în șir prestația impecabilă a tinerilor Ioana Popescu și Alexander Maria Wagner.

Cei doi muzicieni au fost invitați la Constanța de primarul Decebal Făgădău pentru a oferi, în prima zi de primăvară, un concert extraordinar pentru toate cadrele didactice care zi de zi, oră de oră, se îngrijesc de educația copiilor noștri.

Lucrărilor semnate de compozitori ca Béla Bartók, Leoš Janáček, Jules Massenet, Lukas Metzenbauer sau George Enescu li s-au alăturat, într-un decor creat realizat exclusiv pentru acest eveniment, imagini sugestive ale femeii în viziunea elevilor de la Colegiul Național de Arte “Regina Maria”.

Violonista Ioana Popescu si pianistul Alexander Maria Wagner au debutat în vara anului 2019, în Degenberg, Germania, duo-ul format de cei doi având rolul de a promova muzica românească publicului larg european.

Ioana Popescu a absolvit în 2015 Colegiul Național de Muzică „George Enescu’’ din București cu cea mai mare distincție, avându-i ca profesori îndrumători pe Valeriu Rogacev și Elena Baltaga iar în prezent, studiază la Universitatea Mozarteum din Salzburg, Austria sub îndrumarea prof. Annelie Gahl.

Activitatea ei solistică, orchestrală și camerală cuprinde recitaluri și concerte în România, Germania, Italia, Austria şi Elveția.

La vârsta de 14 ani, Alexander Maria Wagner compunea prima sa simfonie, intitulată ”KRAFTWERK’’, care a fost înregistrată de Dirijorul Principal al Orchestrei Filarmonice din Sofia, Alexei Kornienko pentru renumita casă de discuri Oehms Classics.

Actualmente încris în programul de masterat de compoziţie din cadrul prestigiosului Royal College of Music din Londra, Alexander a studiat pian și compoziție cu Franz Hummel și Theodor Breu, instruirea sa continuând, alături de pianistul Pavel Gililov, la binecunoscuta Universitate Mozarteum din Salzburg.

Mulțumim Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” pentru excelenta colaborare la acest eveniment.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

AU ALES SĂ SALVEZE VIAȚA ALTORA !
scris de Lucian Cristea
Am primit câteva rânduri din partea mamei uneia dintre cele 16 asistente medicale eroine, despre care am avut onoarea să scriu, recent, (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • Acces rutier îmbunătățit în Campusul Universității „Ovidius” din Constanța
  • LINGURIȚA UNIVERSALĂ A UNUI PREAÎNALT NECONTAMINAT
  • VRABIE A PRELUAT MEDGIDIA PE BUTUCI. ACUM O MODERNIZEAZĂ CU SUCCES!
  • POLITICĂ ȘI FRĂMÂNTĂRI SIMANDICOASE - Începuturi cu dichis (III) - Mazăre și Meleșcanu, un fel de căsătorie care începe cu un divorț
  • Brâncuși al nostru