Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
Romulus și Remus sunt în siguranță! Niciunul din cei doi copii de bronz, elemente ale grupului statuar Lupa Capitolina din Constanța, nu a fost furat!

Romulus și Remus sunt în siguranță! Niciunul din cei doi copii de bronz, elemente ale grupului statuar Lupa Capitolina din Constanța, nu a fost furat!(171)

De-a lungul timpului au existat mai multe tentative de vandalizare a statuii Lupoaicei din Constanța. Pentru că a fost forțată, tija care îl ținea legat pe unul dintre copii de soclu a cedat. Ca să nu se întâmple vreun accident sau să nu fie sustras, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Constanța l-au ridicat de pe locație și a fost depozitat în loc sigur. Săptămâna viitoare, copilul din bronz va fi repus pe poziție.

În perioada următoare, statuile și monumentele istorice din oraș vor intra într-un amplu proces de restaurare. Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Culturii a întocmit documentația necesară achiziționării unor contracte privind restaurarea si reabilitarea acestora.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

REVOLUȚIA PESCĂRUȘILOR LA MANGALIA
scris de Lucian Cristea
Când a fost declarat simbolul orașului Mangalia, pescărușul arăta impecabil. Edilii Mangaliei tinere și nobile de atunci l-au(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii