Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
POLITICĂ ȘI FRĂMÂNTĂRI SIMANDICOASE - Începuturi cu dichis (III) - Mazăre și Meleșcanu, un fel de căsătorie care începe cu un divorț

POLITICĂ ȘI FRĂMÂNTĂRI SIMANDICOASE - Începuturi cu dichis (III) - Mazăre și Meleșcanu, un fel de căsătorie care începe cu un divorț(920)

În decembrie 1999 mare analiză națională la sediul central ApR din București unde fiecare delegație județeană avea 15 minute pentru a-și susține propunerile pentru primarul de mare municipiu, reședință de județ. Noi, constănțenii, am stat la dezbateri o oră și jumătate deși erau acolo toți din toată țara și erau programați pe minute și pe tot felul de legături de transport pentru plecat acasă.

Tema era grea pentru noi, domnul Meleșcanu bătuse mâna cu tânărul Mazăre ca să fie propunerea ApR pentru primar de Constanța, noi nu îl voiam, iar domnul Meleșcanu știa cu siguranță că respectivul jurnalist o să fie primar, ne-a și spus-o, cu subiect și predicat, și că e bine și pentru noi să avem un primar la Constanța. Puteam să fim și noi destui consilieri locali și totul o să fie bine pentru toți.

Cum să te opui la așa ceva?! Momentul era foarte greu de depășit.

Domnul Meleșcanu se înțelesese cu Mazăre, era cuvântul dumnealui în joc, iar noi, cei de la Constanța, păream niște aiuriți, păream de pe altă lume, nu înțelegeam cum e cu politica, ce mai încolo și încoace.

ApR voia primar la Constanța și lucrurile păreau aranjate. Cum să ne opunem noi, ce argumente puteam avea?! Nu aveam nici măcar o altă ofertă cu oarece sorți de izbândă. Nu îl voiam noi pe Mazăre și gata.

La ușă așteptau delegații din toată țara, nu era timp de pierdut pentru niște mofturi.

În jurul domnului Meleșcanu, și evident de partea dumnealui, erau încă 12 inși puternici, grei, cu experiență multă în astfel de negocieri și decizii importante.

Noi, cei de la Constanța, eram doar trei, unul dintre noi mai nou, mai nepregătit, avea ordin de la noi să răspundă dacă va fi întrebat, și a fost întrebat, o dată NU și o dată DA, nu contează în ce ordine, fără alte explicații. A fost formidabil, a fost excepțional, i-a băgat în ceață pe toți de la masa de dezbateri cu astfel de răspunsuri ce păreau misterioase și pline de miez! Intervenția mea a fost convingătoare: E adevărat domnule Președinte că Mazăre o să fie Primar dar imediat se va retrage din ApR și o să ne facem de râs. Apoi, vă rog să rețineți, că ar trebui să evitați ca numele de Meleșcanu să fie vreodată alăturat de cel al lui Mazăre, pentru toată viața, cu orice preț.

 

Mazăre a candidat independent și a câștigat primăria Constanța, iar noi am obținut doar patru consilieri județeni printre care și eu, fiind cap de listă. ApR a obținut un binemeritat loc trei pe țară la alegerile locale din iunie 2000!

Comentarii

Constantin Cump?n?
07-03-2020
Ce nu se înțelege? Din ApR făcea parte și unul dintre asociații personajului.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii