Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
VRABIE A PRELUAT MEDGIDIA PE BUTUCI. ACUM O MODERNIZEAZĂ CU SUCCES!

VRABIE A PRELUAT MEDGIDIA PE BUTUCI. ACUM O MODERNIZEAZĂ CU SUCCES!(1381)

Propun un exercițiu mental pentru cei care îl înjură în fiecare zi pe primarul orașului Medgidia, Valentin Vrabie. Ca să nu uite de unde au început, că de terminat de înjurat, vorba aia, slabe speranțe... Luați ca reper, domnilor și doamnelor, prima zi de mandat, prima zi de serviciu a noului primar. Încerc să reproduc întocmai o replică din filmele românești cu B.D. Citez: “Ce avem noi aici, în Medgidia?” Răspunsul a sunat descurajator pentru un primar pus pe treabă. Citez. "Niște butuci cu amprentele lui Iordache, fostul primar!" Medgidia pe butucii lui Iordache, agonizând într-un service cu dotări din Evul Mediu, de unde a fost scos la lumină de Dumitru Moinescu, tot un fost primar...

Înainte, însă, ar trebui pusă o întrebare preliminară de genul: “Domnule Vrabie, ce ați lăsat în urma dumneavoastră, ca să zic așa, la Peștera, unde ați fost primar 8 ani de zile?” Vreți un răspuns pe bune? Păi, la întrebarea asta, cel mai bine au răspuns cetățenii comunei înfloritoare, despre care vorbea o țară întreagă! Vrabie, un model de primar demn de urmat!

În sens opus, ce poți să spui despre cei care au trăit regește pe lângă domnia sa și acum sunt primii care îl înjură cu gura plină, dar nu spun cu ce, până la urechi! Ei plâng periodic după traiul bun de care au avut parte la Peștera! Că, dacă era sărăcie și monotonie, nu aveau ce povesti și nici cu cine să se compare! În definitiv, de ce l-au votat medgidienii? Nu cumva pentru realizările sale înfăptuite la Peștera? Ziceau unii pe stradă: “Să modernizeze și Medgidia”..

Sigur, fiind vorba de un oraș, la alți parametri...Păi, asta și face...Modernizează Medgidia pe picior mare. Asta înseamnă că Medgidia beneficiază de tehnică și dotări de ultimă oră. Parcă zici că a prevăzut invazia virușilor! Spitalul a devenit punctul forte al primarului, în timp ce alții cheltuiesc banii pe tiribombe și tot felul de alte prostii...Sănătatea înainte de toate! Cineva a catalogat Spitalul Medgidia ca fiind o bijuterie...Nici că se putea o comparație mai realistă!

Valentin Vrabie nu a fost un străin pentru medgidieni înainte să ajungă primarul lor. Dar revin la dumnealor, lăudătorii profitori, primii martori sub privirile cărora s-au produs nenumărate schimbări în bine la Peștera. Acum nu mai recunosc nimic din declarațiile făcute în lunile de miere trăite în celebra localitate! În ultimul mandat al lui Vrabie, Peștera devenise un nume foarte cunoscut în întreaga țară! Veneau de pretutindeni să vadă cu ochii lor minunile de la Peștera, iar primarii își luau notițe! La un moment dat, Medgidia și Peștera, fiind amplasate la o distanță rezonabilă între ele, păreau a fi două așezări înfrățite. Pentru că la Peștera se organizau frecvent tot felul de festivități, locuitorii din Medgidia participau într-un număr foarte mare la aceste manifestări!

Așa au ajuns cei mai mulți dintre medgidieni să-l cunoască pe viitorul lor primar! L-au studiat, au văzut la concret ce îi poate capul, au analizat și au votat în cunoștință de cauză...Ideal ar fi să se întâmple peste tot așa! Și doi tineri, indiferent cât de mult le ard tălpile, e mai sănătos să se cunoască temeinic înainte de a face pasul decisiv. Darmite în politică, unde protagoniștii sunt schimbători ca vremea! În relația cu Primăria, e mult mai important un asemenea demers. Ca să nu spui la final: “Domnule, dacă mai prindeam un mandat, ascultă aici, praf îi făceam!” Nu am sesizat ca Valentin Vrabie să fie bântuit de astfel de regrete...Ba, dimpotrivă, este în grafic cu promisiunile făcute…

Să ne întoarcem însă la prima zi de muncă în Primăria Medgidia. O primă constatare după întrebarea “Ce avem noi aici, la Primăria Medgidia?”. Au dispărut toți cei care erau obligați să predea inventarul! Visteria Primăriei era goală! Ghinion! Cum să pleci la drum fără un euro în buzunar? Altul, în locul lui Vrabie, ar fi bocit și acum, după 4 ani de mandat, frecându-și palmele lui de cele ale lui Iordache, fostul primar! În loc de lamentări, Vrabie a trecut la acțiune și s-a angajat să recupereze din banii pierduți prosteșe, să mai scadă din datorii și penalități. Într-un cuvânt, să echilibreze balanța financiară și chiar să o încline în favoarea Medgidiei…

Primii care au răsuflat încântați de reușita acțiunii, chiar zilele trecute, au fost foștii primari care au îndatorat Medgidia! Exercițiul mental propus de mine ar trebui să înceapă de la cea mai cruntă realitate cu care s-a confruntat Valentin Vrabie la începutul mandatului său ca primar la Medgidia. Visteria goală și pustie! Și nu s-ar putea spune că s-a grăbit cineva să îi întindă o mână de ajutor…

S-au trezit unii vorbind aiurea în tramvai, chit că la Medgidia nu există astfel de mijloace de transport! Au pus reîntoarcerea sa în politică pe seama unor interese personale! Aiurea. Care sunt alea? Interese personale la Medgidia? Poate să mai lungească Guvernul ziua de muncă, atât cât să-i ajungă dumnealui să-și facă treaba la Primărie, până nu vin alegerile peste el! Vrabie și-a propus să revitalizeze industria Medgidiei, dar, ca să își vadă visul cu ochii, musai îi mai trebuie un mandat la Primărie…

Observ că bunele sale intenții sunt criticate chiar de către unii dintre colegi din partid, că tot vorbeam de privilegii și interese personale…În schimb, Vergil Chițac, care a încălcat toate regulile de siguranță impuse de starea de urgență în care ne aflăm, este tratat ca un erou! Înțeleg grija unora față de starea sa de sănătate, dar pe cei afectați de nesăbuința lui cine îi consolează și, chiar mai mult, cine îi despăgubește?! 

Ultima oră: Ținând cont de situația creată la nivel internațional cu privire la creșterea semnificativă a numărului de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în contextul epidemiologic actual, pentru prevenirea, combaterea și limitarea răspândirii infecțiilor, a fost luată măsura achiziționării și instalării unui cort necesar triajului pacienților Spitalului Municipal Medgidia. Cortul confecționat din material impermeabil, ignifugat, rezistent la precipitații abundente și raze UV, iluminat și încălzit cu panouri radiante este prevăzut cu paturi pliante și saci de dormit.

Comentarii

Ali Ibraim
15-03-2020
În preajma alegerilor locale se fac cele mai susbstanțiale „investiții” pentru păstrarea fotoliului de edil și nu cred că Municipiul Medgidia a fost o excepție de la regulă.
Valentin Vrabie a fost și va rămâne o necunoscută datorită realizărilor palpabile de la Peștera, despre care unii susțin aă au fost realizate prin îndatorarea fără precedent a comunei și nu văd de ce actualul primar al medgidienilor nu vrea să facă lumină pentru a elimina suspiciunile electoratului contestatar sau/și indecis, care-l acuză inclusiv pentru mandatele de la Peștera?
Mai mult de atât, consider că dl. Vrabie a perpetuat în aroganța-i caracteristi, sfidând vocile nemulțumiților și nu de puține ori, înjurându-i mai rău ca la Peștera.., ori calitățile unui politician încep cu felxibilitate și se termină cu toleranța individuală.
Eu sunt ferm convins că nici un edil nu poate acoperi aria de activitate dintr-o urbă, cum nici dl. Vrabie nu a reușit.., spre deosebire, în toate cazurile fericite, edilii au știut să-și formeze o echipă managerială și mai ales să-și aleagă consilieri buni cunoscători a situație socio-economice a urbei.
Deci, Vrabie a sfidaat aceste lucruri, pe de o parte și-a lăsat cizmele de Peștera la instalarea în funcția e edil (fiind considerat pe bună dreptate un venetic), pe de altă parte nu sa implicat pe cât a trebuit pentru a schimba în bine, traiul comunităților și negustorimii din Medgidia.., din potrivă, știu din media că i-a împovărat cu taxe și impozite suplimentare.
Eu cred că, mai mult ca oricând d. Vrabie are nevoie de un consilier înțelept, capabil să medieze conflictul de interese dintre opozanți și edil, dar mai ales să-i frâneze apucături ce lasă de dorit și mă refer la „ședințele” prelungite până în zori de zi cu sticla și paharul de votă, tabiet ce descalificat ca om și mai ales ca reprezentant legitim a-l medgidienilor.
Acum.., că a făcut bine sau nu, râmăne de văzut ce va decide electoratul la viitoarele alegeri, Vrabie are datoria morală să îndrepte lucrurile, asta, dacă nu vrea să rămână ca o pată neagră în amintirea cetățenilor care i-au acordat încredere.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii