Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
economic
CUM GESTIONEAZĂ PREMIERUL LUDOVIC ORBAN CRIZA

CUM GESTIONEAZĂ PREMIERUL LUDOVIC ORBAN CRIZA(661)

S-a instituit starea de urgență pentru o perioadă de 30 de zile. Starea de urgență? La prima vedere, nu pare a fi chiar atât de dură, precum s-au speriat cetățenii patriei. Ba, dimpotrivă, spun unii că ar produce și efecte benefice în finanțarea directă și rapidă a cheltuielilor în sistemul sanitar. Alte avantaje. Vor fi alocați mai mulți bani domeniului sănătății, pentru medicamente, pentru aparatura medicală de ultimă oră. Se vor realiza achiziții necesare prevenirii îmbolnăvirii și salvării de vieți omenești într-un timp mult mai scurt, în lupta cu coronavirusul. Starea de urgență impune respectarea cu strictețe a unor reguli de către noi toți.

CONSULTAȚI DECRETUL!
Școlile și universitățile vor fi închise.
Prețurile la medicamente și aparatură medicală se pot plafona, ca și la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți
Continuitatea tuturor serviciilor de utilitate publică va fi asigurată, precum și funcționarea optimă a sistemului energetic național.
Vor fi stabilite măsuri de sprijinire pentru persoanele izolate la domiciliu.
Angajații și familiile acestora din sectoarele economice a căror activitate este afectată sau chiar oprită total sau parțial pe perioada stării de urgență vor beneficia de protecție socială.
Se introduce posibilitatea ca, în instituțiile și autoritățile statului și în societățile cu capital privat, acolo unde se poate, să se lucreze la domiciliu sau în regim de telemuncă.
În structurile Ministerului Afacerilor Interne, în unitățile sanitare și în serviciile de asistență socială se va putea angaja, fără concurs, personalul necesar pentru a suplimenta nevoile medicale.
Premierul Ludovic Orban a dispus asigurarea sumelor necesare în bugetul Ministerului Sănătății pentru achiziționarea de materiale, echipamente și medicamente în perioada pandemiei prin procedura de achiziție directă.
În acest sens, se vor simplifica procedurile de decontare și alocare a banilor, astfel încât în domeniul sanitar să se poată realiza rapid toate operațiunile necesare.
Vor fi suspendate controalele la angajatori, de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă.
Activitatea de judecată va continua doar în cauzele de urgență deosebită.

Decretul poate fi consultat, în detaliu, aici: https://www.presidency.ro/ro/media/decrete-si-acte-oficiale/decret-semnat-de-presedintele-romaniei-domnul-klaus-iohannis-privind-instituirea-starii-de-urgenta-pe-teritoriul-romaniei
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii