Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
SĂ MOARĂ(DE CIUDĂ) CONTAMINATUL VECINULUI!

SĂ MOARĂ(DE CIUDĂ) CONTAMINATUL VECINULUI!(478)

Câtă răutate! Poate nu s-a ajuns chiar până aici, încât, unii, înlocuind capra vecinului, să dorească, parafrazând un vechi proverb, moartea contaminatului din curtea vecinului...Dar, în esență, asta este filozofia politicianului român. Asta este esența existenței sale. Să se încaiere cu toată lumea! Să compare starea de urgență cu starea lui de euforie. Culmea, când țara e înghițită pas cu pas de viruși, popa hrănește populația cu lingurița în aer liber și nespălată pe mâini! Dacă nu exagerez, contrar regulilor stabilite de cei care ne supraveghează pas cu pas...Și care ne amenință cu amenzi care te lasă fără rugăciuni...

Politicianul nostru autohton este un vânător ciuruit cu tot felul de intrigi și alice. Cel puțin, la momentul vânătoresc actual, nu am nici un dubiu în ceea ce privește preocupările sale cotidiene. Vânează și pune la cale tot felul de diversiuni. Mă așteptam la o demonstrație de forțe în comun, mai ales că este prima oară când și dumnealor se confruntă cu o mare epidemie!

Cum să spun, epidemie avem și noi…Epidemia de prostie! În prostia lor, se cred utili! “Donez întreaga mea experiență!” Așa ne-a anunțat solemn doamna premier Dăncilă! De atâta emoție, mi-a dat sângele pe nas! Politicianul vânează greșelile adversarilor săi și pe ale lui le pune la dospit! De când s-a făcut frate cu Dorel, și-a tras tăblie pe care scrie “Șantier în lucru”. Ca să nu poți să-i tai calea!

Deunăzi, pe fondul unui veritabil tămbălău, cu goarne și câini dresați, a venit la vânătoare de liberali doamna premier Dăncilă! Care, se știe, de viruși nu are milă! Deși era soare afară, era dotată cu o umbrelă montată corespunzător ca să o apere de atacul vreunui ou de rață devastator. Inițial, a ținut un discurs despre gravitatea situației epidemice în care ne aflăm, declarând război total virușilor care ne-au cotropit țărișoara. A urmat un apel la 112 menit să mobilizeze întreaga clasă politică. Paranteză.Nu m-am dumirit în ce clasă sunt cei din clasa politică! Dar, pentru că nu a împușcat nici un exemplar de virus, s-a întors la vechea țintă: capra vecinului. Dar ia capra de unde nu-i!

Capra vecinului a fost dintotdeauna un simbol al toleranței și echlibrului. Ea lua totul în cârca ei, acuze, lapte-n țâțe, că mama vă aduce vouă, șuturi în fund etc. Totul în contul unui calcul cât se poate de simplu. Citez. Unde-s doi puterea crește?/Și virusul nu sporește! Aiurea. Cu politicienii noștri, bre?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

GUVERNATORUL DELTEI DUNĂRII, ACEST JAMES BOND FĂRĂ PREFIXUL 007
scris de Lucian Cristea
Au decretat unii la Tulcea existența o așa-zisei crize de guvernatori, cu efecte directe asupra existenței Administrației Rezervației (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii

  • MEDGIDIA - DE LA MĂGARII LUI PINTILIE LA MODERNISMUL LUI VRABIE
  • HOTELUL DELTA - DE LA PRINȚUL DE MONACO LA TURISTUL OBIȘNUIT
  • ONORIFICII CARE SE PRICEP LA TOATE...
  • VICEPRIMARUL LIBERAL DE LA CRUCEA A DECLARAT RĂZBOI CELOR DE LA RAJA!
  • Străzile din municipiul Constanța, dezinfectate în fiecare noapte