Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
politica
UN SONDAJ POLITIC-OS

UN SONDAJ POLITIC-OS(473)

Un sondaj bine făcut poate fi citit și înțeles dacă pricepi toate mesajele.

Zilele trecute aflăm dintr-un cotidian constănțean cam ce vrem noi de la politicienii noștri pregătiți să lupte pentru binele tuturor acum în luna martie care tocmai a trecut fără să lase urmele cuvenite. Institutul Român de Evaluare și Strategie (IRES) are sediul în Cluj, este coordonat de Vasile Dâncu, vechi membru de marcă al PSD-ului, e autorul sondajului despre intențiile de vot ale constănțenilor ca și cum am scăpat de toate celelalte și nimic nu ne mai interesează altceva.

Cică intenția noastră de vot ar fi de vreo 84% încep dânșii brutal cu o mare minciună reușind să o dreagă doar dacă nu te superi și citești mai departe că în astfel de situații unul din trei repondenți minte sau doar se laudă. Adică se vor prezenta și de data asta la vot mai puțin de jumătate dintre constănțeni.

Reiese din sondaj că acum vor veni mai mulți decât de obicei de la PNL și de la USR+PLUS. Spre neliniștea multora Decebal Făgădău ar aduna voturi multe, cam de vreo 34%. Cică urmează în ordine Stelian Ion cu doar 18% fără să ni se spună dacă la Făgădău s-a adunat și intenția de vot a PSD-ului iar la Stelian Ion ar fi doar votul personal fără sprijinul partidelor.

Aici funcționează în mod evident o manipulare veche, ostășească, gen orice faceți voi la Constanța tot PSD învinge chiar dacă propunerea de primar ar fi soacra lui Haleț. Imediat în sondaj apar cu șanse ca niște bombe electorale Horia Constantinescu și Vergil Chițac cu 16% fiecare. Cine poate crede că numitul H.C. va scoate vreodată la Constanța 16% înseamnă că nu înțelege nimic din tertipurile politice mârșave care conviețuiesc cu noi ca și cum am fi de pe altă lume. Cineva vrea să ni-l bage pe gât pe acest erou de carton folosit anapoda, un fel de neica nimeni, un fel de păpușă nouă făcute din cârpe vechi.

Sarcina lui H.C. este să strice voturile celorlalți tocmai pentru ca cele ale PSD-ului să pară mai multe. De ce apare în acest sondaj Vergil Chițac cu doar 16% știind că în 2016 a avut 34% iar acum PNL Constanța are singur un scor de vreo 20%? Le este frică ăstora de la PSD de viitoarele alegeri?

Și încep de pe acum cu minciunile și cu manipulările?! E ordin pe unitate ca să fie dezamăgiți votanții PNL?!

Păi altcumva ce să înțelegem dacă scrie în sondaj negru pe alb că doar 41% dintre liberali ar vota cu Chițac?

Dacă e adevărat e grav și trebuie imediat făcut ceva, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Lupta politică se duce și cu arme pe care noi nu le cunoaștem dar ei le folosesc.

Așa cum ne așteptam, electoratul lui Făgădău are cel mult studii elementare, are peste 65 de ani, este preponderent feminin și votează numai cu PSD-ul.

Stelian Ion beneficiază de un electorat în majoritate masculin, sub 50 de ani, cel puțin cu studii medii fiind de regulă și votanți ai USR+PLUS, fiind foarte apropiat de electoratul PNL și al lui Vergil Chițac.

Cine să le spună ăstora că unde-s doi puterea crește și amicul Decebal obosește?!

Probabil următoarele sondaje pentru că, spre surpriza mea, nu am văzut nicio reacție de pe la politicenii noștri constănțeni prea închiși pe la ei pe unde or mai fi ca și cum noi o să ne ducem la vot doar după cum ne taie pe noi capul!

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CU INDIFERENȚA, PRIMARUL RADU OMOARĂ TINEREȚEA!
scris de Lucian Cristea
Nu m-am născut în Mangalia! Nici măcar nu locuiesc aici...Nu am afaceri în Mangalia, ceea ce nu este un motiv de mândrie patriotică p(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii