Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
VIAȚA VĂZUTĂ DE LA SUBSOL

VIAȚA VĂZUTĂ DE LA SUBSOL(629)

Chiar și în condiții de lux, viața la subsol nu este o fericire pentru toți șmecherii, după cum cred unii, dar nu au încotro...I-a prins epidemia într-un spațiu restrâns, fără favoritisme și fițe. Cu sau fără fițe, moartea tot moarte e! Chiar dacă te dai fudul până dincolo de prostie! Ce-i și cu viața asta! Cunosc un politician care avea tot timpul măști la el. Când era strâns cu ușa, indiferent unde, își punea repede masca adecvată. Fie de sărac și cu pantalonii rupți în cur, fie modelul adecvat celui care e mic și bea doar lăptic, deși era dus deseori pe brațe acasă în stare de ebrietate! Chiar dacă au sicriul plin de flori, ce mai contează! De morți, numai de bine! Ăsta ar fi avantajul. O presă bună la comun și la sfârșit de drum. O clauză comună pentru bogați și săraci. Inclusiv pentru dictatori! De când s-a mutat la subsol, Ceaușescu este parțial regretat!

Viața văzută de la subsol. În primul rând, privind lumea de afară prin geamul de la subsol, constați că perspectivele din toate punctele de vedere sunt foarte mici în comparație cu ceea ce este învățat și răsfățat un cunoscut lider local de partid. Și nu numai lider de partid, ci și lider al mafiei locale, titulatură după care tânjește de tânăr! Ca și după statutul de “naș”! Ca să-i dea satisfacție, gașca lui pusese la cale o nouă organizare administrativă și teritorială a țării! Dacă nu pierdeau alegerile, “nașul” ar fi fost un soi nou de guvernator! Care este ordinea afirmării sale plenare? Cariera militară, lider de partid, liderul mafiei sau invers în cazul ultimelor două etape din viața sa?

Ce a ajuns țoala militară? Un garant electoral fără acoperire în realitate? Unii dintre foștii studenți mediocri de la Marină stăpânesc orașul! Sunt două găști mari și late. O a treia, care era, de fapt, prima!, se reface. Are deja o structură bine consolidată. Și-a deschis post de televiziune! “Creierul” fostei organizații a fost repus în funcțiune! Prima TV a reprogramat filmul “Creierul”, cu Belmondo și Bourvil...La REALITATEA lui Gușă, dacă o mai fi el, este reprogramat seară de seară Miron Mitrea! E pe aceeași undă veselă cu Belmondo și Bourvil! Este mai bun la cascadorii chiar și decât Belmondo! În plus, a văzut viața de la subsol, dar printre gratii!

Spuneam că o gașcă de mediocri stăpânește Constanța! Cu toate acestea, domnilor le lipsește veriga de bază: Primăria! Cobor la subsol. De la subsol, ce vezi? Doar picioarele trecătorilor! Doar picioare, multe, este drept, chiar foarte multe, în condițiile stării de urgență! Ca să detaliez, fiind ferăstruica mult prea mică, vezi, practic, jumătăți de picioare de la genunchi în jos, toate în mișcare, deși nu este timp de plimbare! Fără cap, picioarele se mișcă haotic, fără nici o țintă...Proiectată panoramic, imaginea corespunde realității: țara condusă cu picioarele de către PSD, greaua moștenire.

La subsol funcționează un alt sistem de apreciere a nivelului de trai al românilor: încălțămintea. Pantoful este indicatorul principal. El poate fi evaluat cel mai bine de la subsol. Ca indicator al nivelului de trai, pantoful arată jalnic. Ușoară descriere; cu găuri în tălpi neomologate de UE, fiind mult prea mari față de minimul nivelului de trai din Europa. Din punct de vedere estetic, scâlciați, murdari, prăfuiți, cu câlcâiele tocite după matrița lui Charly Chaplin. Lipsesc șireturile, după o lungă polemică neconstructivă cu o sectă a sinucigașilor.

Cei mai mulți pantofi s-au deteriorat în perioada în care PSD a condus țara cu picioarele. Și când s-au constatat numeroase nereguli de la respectarea democrației. Au avut loc numeroase mișcări de stradă organizate de liderii pantofilor din țara noastră, care au avut foarte mult de suferit. Cei mai mulți dintre ei au fost pedepsiți prin tăierea limbii. Un pantof fără limbă își pierde virilitatea, inclusiv cea politică. Concluzia generală: prost îmbrăcat, prost încălțat, acesta este poporul român. Și flămând pe deasupra! Diferența dintre bogătan și amărăștean este dată vizibil și de diferențele existente la capitolul încălțăminte. Acest lucru se vede cel mai bine de la subsol, unde conducătorii noștri ajung ocazional și de cele mai multe ori obligați de împrejurări…Aud că doi dintre ei au fost loviți de viruși și că se miră profund că tocmai dumnealor au pățit-o! Ghinion!

Norocul lor că pe perioada convalescenței nu au nimerit la subsolul vreunui spital! Ar fi trăit un fragment dureros din realitatea înconjurătoare a României. Ar fi simțit pe propria lor piele cât de mult ne costă pe noi poporul vorbele șmecherești ale “marinerului” Băsescu Traian, care îi poftea pe medicii din România afară din țară, dacă nu le convine traiul de acasă! Și, dumnealui, prezidentul, face parte din gruparea marinărească descrisă mai sus…

Cei mai mulți dintre noi trăim la subsol ca o consecință a incompetenței și a declarațiilor aberante, care au împărțit România în două, ale unor conducători iresponsabili! Astăzi, poți deveni foarte ușor iresponsabil. Ca să duci țara de râpă, este suficient să ieși pur și simplu din casă!

 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii