Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
CUM E VREMEA LA PARIS?

CUM E VREMEA LA PARIS?(406)

În comedia "Astă seară dansăm în familie" în regia lui Geo Saizescu, marele actor Fory Etterle joacă excelent în rolul unui bătrânel bogat, dar senil, care repetă papagalicește una și aceeași întrebare!: “Cum e vremea la Paris?”

Constat că ai noștri ca brazii, adică pricopsiții, se dau în continuare după franțuzisme de tot felul! Pentru madamele de la noi, care au făcut pe blat în scăldătoare, Parisul rămâne principala atracție. Păi, Nuți Udrea își făcea săptămânal piața în capitala Franței! Acum se odihnește. Pentru diverși mahări, nimic nu s-a schimbat! Inclusiv în privința afacerilor personale! Cum este posibil ca niște nemernici să facă la pas lejer speculă cu alimente de bază și diverse alte bunuri vitale populației ascunse în buncăre!

Ziceam că pentru afaceriști nu s-a schimbat mai nimic. Eroare. S-a schimbat ceva la cererea mahărilor. Când este orașul pustiu, peisajul. Se vede că au aplecare spre natura moartă! Și încă ceva. S-au rărit...Cum spunea Ceaușeasca? S-au rărit viermii! În imaginația lor bolnavă, se cred stăpânii noștri! Vorbeam de afaceri. Cum la unii se învârte roata și la alții, culmea, nu? Am observat că cei chestionați pe diverse teme incomode de un ziarist prăpădit au schimbat profund tactica! Răspund tot printr-o întrebare! Citez: “Cum e vremea la Paris ?”

Exact ca bătrânelul senil din film! Tu îl întrebi despre efectele guvernării pesediste, iată consecințele!, și dumnealui, de pildă, Mircea Dobre, te ia în basca lui ca să te aburească! Ca ministru al Turismului, a fost conectat direct la o stație meteo din Paris...Ați văzut cum arată în interior sediul PSD Constanța? Numai urme pe pereți din cauza discuțiilor gen “Ca nuca în perete!” Ce potriveală!

În vâltoarea atâtor evenimente nefericite, așteptam, la o lună de zile după declanșarea epidemiei, exemplul personal al celui care de o viață se erijează în stăpânul inelelor! Între noi fie vorba, a mai scăpat câteva inele pe jos. Semn rău! Când pistolarului îi tremură mâna, cam nașpa! Accept scuza că domnia sa nu cunoaște care este comportamentul adecvat, în astfel de situații, al unui lider politic. Se mai întâmplă. Atunci învață. domnule, de la Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța! 

Apropo, cum e vremea la Paris? În paranteză fie spus, nu pot să nu remarc conduita impecabilă a președintelui CJC în locurile unde s-a deplasat în teritoriu în aceste zile crâncene...Așa cum l-am criticat pentru generalitățile prezentate la Târgul de Turism de la Bilbao, e corect să punctez și ce face bine președintele CJC. Am impresia că domnul Stroe s-a închis într-un buncăr și nu mai vrea să iasă de acolo! Să transmită măcar un mesaj de îmbărbătare populației, să vedem că suferă după moartea constănțenilor De fapt, așa procedează ori de câte ori se întâmplă ceva grav sau cînd se pune de o nouă revoluție în PSD ! Apropo, că tot veni vorba de revoluțiile din PSD...Domnul Felix ar trebui să se facă “mânărolog”. Până la căderea definitivă a lui Dragnea, a dat mâna cu toți potențialii puciști! Practic, nu a fost conspirație la care să nu participe cu celebra sa cariocă roșie în zig-zag și tezele sale personale! Și, totuși, de fiecare dată, a căzut în picioare!

La cât de abil este, Felix Stroe o să spună că nu s-a făcut vizibil ca să nu fie acuzat că face propagandă electorală PSD. Să nu fi fost informat că de luni de zile se joacă, cu casa închisă, dramoleta “Iubirile lui VERMOREL”, cu Cattani în rolul principal. Alo, aloooo, o să strigați după mine: dar Cattani candidează ca independent! Și care-i problema?

Apropo, că tot mi-ai tăiat calea, cum e vremea la Paris?

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii