Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MÂNZUL

MÂNZUL(563)

Eu sunt băiatul cu două mame. Am o mamă naturală, cea care m-a născut, și o mamă cu inimă de aur, care m-a ocrotit din umbră. Și mă ocrotește și acum! E tot timpul în preajma mea! De câte ori vorbim la telefon, terminăm convorbirea în lacrimi! Mama naturală și cu mama cu inimă de aur sunt surori. Au fost...Mama naturală a murit. În locul ei a rămas o pulbere de stele. De atunci, urăsc luna noiembrie. O zi geroasă, cu cerul parcă în flăcări! Am decupat luna noiembrie din calendar. Nu îmi pasă de nimeni și de nimic! Chiar dacă, eliminând luna noiembrie, îmi scurtez viața! Păi, e singura cale să mă reîntîlnesc cu mama mea naturală! Doamne, cât de frumoasă era! Ca să se cunoască cu tatăl meu, pe atunci, un tânăr și chipeș ofițer de geniu, Dumnezeu a provocat o furtună și a rupt un pod în satul ei natal! Tânărul ofițer și plutonul lui de geniști au salvat satul de la înec, dar i-a rămas definitiv inima acolo, după ce a văzut-o pe Paulina! În locul rămas gol în calendar, mama cu inimă de aur agață candela. De câte ori o aprinde, vărsăm câte o lacrimă în candela cu pulbere de stele. E un fel de ritual. Eu sunt băiatul care am avut două mame, caz poate unic în lume! Pe mama mea cu inimă de aur o cheamă Jeana Veliche, din Galați. Chiar dacă în acte figurează doar ca mătușă, eu o prețuiesc ca pe o mamă! Vreau să-i mulțumesc, în primul rând, pentru copilăria minunată de care am avut parte și de grija pe care mi-o poartă de când a murit mama mea naturală! Chiar la anii mei înaintați! La șase ani, am primit în dar primul pom de iarnă adus gata împodobit din basmele pe care le citeam la vârsta pe care o aveam atunci. Bradul acela, cu beteală argintie, este nemuritor! El există permanent în mintea mea și va rămâme acolo…

Îi mulțumesc lui Jeni pentru tot ce a făcut pentru mine și sora mea, Cerasela! La 80 de ani, este încă tânără, activă și mult mai utilă societății decât un fiu de bani gata! La prima vedere, pare a fi un mare avantaj să ai două mame. Da, la prima vedere, cât trăiesc amândouă. Când o pierzi definitiv pe una dintre ele, mori de dorul celeilate.

La mulți ani, Mânzule! Așa o alinta  tatăl meu pe Jeni, Mânzule…
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

BARIERA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE...
scris de Lucian Cristea
Din punct de vedere beletristic, suntem mult mai norocoși. Ne putem inspira din viața aventuroasă a barierelor, subiecte remarcabile, du(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii