Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
SFATUL BĂTRÂNILOR deranjează ignoranța tinerilor

SFATUL BĂTRÂNILOR deranjează ignoranța tinerilor(813)

Cine și de ce vrea să își bată joc de bătrânii noștri în virtutea unei protecții iluzorii și exagerate?

Cum să dai ordin ca oamenii care au împlinit peste 65 de ani să rămână în continuare arestați la domiciliu ca niște infractori?!

În alte țări, de exemplu, programul magazinelor începe cu accesul matinal rezervat doar vârstnicilor.

Vă dați ușor seama că acolo noaptea totul a fost bine dezinfectat. Și în alte zone din oraș putem face în așa fel încât seniorii noștri să se poată deplasa, să nu îi anchilozăm în casă ca și cum vrem neapărat să îi pedepsim.

 

Nu putem uita ușor perioadele de apartheid unde minoritarii de pe acolo, de la putere, spuneau lumii întregi că numai astfel îi pot îngiji ei pe cei înghesuiți în aceste așa-zise zone de protecție, fără dreptul de a ieși de acolo, chipurile spre binele lor.

Ne mai putem gândi la ghetoul din Varșovia unde au fost "protejați" oameni doar pentru că erau evrei.

 

Oameni buni și așa ați încălcat zilelea astea o grămadă de facilități ale noastre cum ar fi libera circulație și dreptul la muncă cu greu câștigate de omenire de-a lungul timpului!

Ați făcut asta aparent pentru toată lumea la fel. Deși faptul că seniorii noștri au posibilitatea să-și cumpere cele trebuincioase doar între orele 11.00-13.00 ale fiecărei zile magazinele sunt atunci de obicei foarte aglomerate și foarte prost protejate de răspândirea acestui nenorocit de virusache.

Așa ați început voi să arătați grija ce vă macină față de cei bătrâni?! Cu o aiureală de program nepotrivit și nefolositor?

Domnilor, nu lăsați impresia că ne-am săturat de cei în vârstă care în mintea idioților ne mănâncă banii degeaba. Napolen, pe vremea când încă mai era generalul Bonaparte, în timpul unei campanii în Egipt a dat un ordin memorabil: "duceți în mijlocul trupei, pentru a fi protejați, măgarii și înțelepții!" Vă imaginați că pe acele vremuri  o trupă militară nu se putea deplasa fără măgari. Dar, iată că un mare comandant știe că e nevoie să îți aperi și bătrânii și înțelepții. Fără ei degeaba ai soldați și executanți bine organizați. Nu vei ști ce să faci cu ei, încotro să te duci și ce să mai faci ca să ne fie mai bine tuturor.

Bătrânii neamului sunt gata să te ajute dacă știi să te folosești de înțelepciunea lor, de experiența lor.

Nu vă bateți joc de ei ca și cum au devenit o povară! Vezi, Doamne, și-au trăit traiul și-au mâncat mălaiul.

Cine nu are bătrâni să-și cumpere. Cine are să-i prețuiască. Protejați-i prin spitale sau pe acasă pe cei bolnavi! Bătrânețea nu este o boală. Cine-i tânăr și muncește are cap dar nu gândește.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

RADU CRISTIAN ȘI MAIMUȚA
scris de Lucian Cristea
V-am povestit despre alfabetul lui Berceanu, fost ministru al Transporturilor, care se strâmba ca o maimuță la primul său contact cu oa(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii