Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
administratie locala
MEDGIDIA:  LUCRĂRILE PROMISE DE PRIMARUL VRABIE SUNT ÎN GRAFIC!

MEDGIDIA: LUCRĂRILE PROMISE DE PRIMARUL VRABIE SUNT ÎN GRAFIC!(763)

Potrivit administrației locale, în acest moment, 15 proiecte sunt în faza de implementare. Zece dintre acestea beneficiază de finanțare guvernamentală, iar cinci sunt realizate cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Biroul Proiecte din cadrul Primăriei Medgidia continuă să lucreze. Pe lângă identificarea unor noi surse de finanțare, reprezentanții se ocupă și de implementarea proiectelor care se află în diferite faze de execuție.

Cele cinci proiecte cu finanțare europeană vizează reabilitarea SMM, Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, construirea blocurilor de locuințe sociale, îmbunătățirea conectivității la rețeaua TEN-T care vizează asfaltarea mai multor străzi, inclusiv șoseaua de centură și reabilitarea termică a blocurilor B3 și DC3. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, proiectul privind reabilitarea termică a blocurilor este realizat în proporție de 70% și are ca termen de finalizare 20 noiembrie 2020.

Construirea creșei din Medgidia este mult așteptată de locuitorii municipiului de pe valea Carasu. Lucrările propriu-zise au început pe 01.10.2019, iar durata de execuție este de 12 luni. Până în acest moment firma care se ocupă a executat lucrari de terasament, sapaturi, umpluturi, compactari; lucrari de hidroizolații si turnat beton de egalizare. De asemenea, a fost montată structura de oțel pentru turnarea betonului pentru radier.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, în acest moment se află în implementare proiectul „Îmbunătăţirea conectivităţii la reţeaua ten-t în zona transfrontalieră Medgidia–Dobrich”.

Potrivit managerului de proiect, până la acest moment, lucrările au fost executate în proporție de 60%, iar termenul de finalizare este august 2020. Reprezentanții firmei care execută lucrarea spun că, dacă nu vor întâmpina probleme, recepția lucrării se va face chiar mai devreme. Printre priorități - proiectul de reabilitare tramă stradală care a întâmpinat numeroase probleme.

Pentru a realiza recepția lucrărilor, constructorul este obligat să remedieze problemele identificate. Managerul de proiect spune că în maxim o lună va fi încheiat și proiectul de tramă stradală. Indiferent de problemele întâmpinate, dar și de scandalurile politice, aadministrația locală îi asigură pe cetățeni că va face tot posibilul pentru ca toate cele 15 investiții să fie finalizate cu succes.

De asemenea, reprezentanții biroului proiecte europene continuă demersurile pentru identificarea surselor de finanțare și atragerea de noi fonduri nerambursabile necesare dezvoltării municipiului Medgidia
  

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MADE ZANFIR IORGUȘ
scris de Lucian Cristea
Lansarea unui candidat la alegerile locale seamănă foarte mult cu prezentarea pe piață, pe piața politică și cetățenească, a unui(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii