Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
MEDGIDIA - APTĂ SĂ ÎNFRUNTE PANDEMIA!

MEDGIDIA - APTĂ SĂ ÎNFRUNTE PANDEMIA!(1042)

Cea mai grea problemă din viața lui Valentin Vrabie, ca primar, nu e doamna Vlădescu, care este o invenție a Opoziției pesediste și este firesc să facă mult zgomot pentru nimic…

Cea mai grea problemă a lui Valentin Vrabie este soarta orașului pe care îl păstorește. Atenție., în condiții de război! Un război parșiv, pentru că dușmanul nu se arată la față și lovește din toate părțile! Ne războim cu o armată invizibilă care ne ia la țintă din orice poziție! Cu o eficiență maximă! Din păcate, nu facem parte dintr-un scenariu fictiv cu situații imaginare și personaje fictive. Ne-am trezit cu toții că mor ai noștri și nu știm de ce? Și mor de-adevăratelea! Imaginați-vă că, după un scenariu SF, vă treziți singur pe o navă de mare tonaj aflată în mijlocul oceanului și pe care încercați să o redresați, deși nu ați navigat niciodată…

În această situație se află acum Valentin Vrabie, care nu s-a confruntat, ca și primarii ceilalți din țară, cu dezastrul generat de pandemie. Și, cu toate astea, Vrabie va eradica pandemia la Medgidia! Se schimbă termenii. Se modifică strategiile. Mor oamenii. Clădirile rămân în picioare. Măsurile de protejare și vindecare sunt în vigoare! Spitalul Municipal Medgidia a devenit unitatea suport COVID-19. Aceasta însemnând ecompartimentarea unor secţii, regândirea fluxului şi traseelor prin spital, aşa încât să fie eliminat riscul de infectare a cadrelor medicale. Totodată, pentru siguranţa familiilor cadrelor medicale şi nu numai, pentru 100 de persoane angajate în unitate, a fost oferită cazare la hotel: Cadrele medicale vor merge la hotel, pentru a-şi proteja familiile. În privinţa materialelor, sunt folosite, în afara  fondurilor spitalului, și un buget 350 de mii de lei de la Primăria Medgidia.

În picioare a rămas astfel și primarul Vrabie, care s-a descurcat în labirintul pandemiei. A fost un test neanunțat pe viață și pe moarte! Țin să sublinuez, real și extrem de dur... Și continuă să fie, pentru că pericolul nu a trecut...Ba, dimpotrivă… În toată această nebunie care a cuprins Medgidia, primarul Vrabie a reușit să țină orașul în nota de normalitate, fără probleme grave.. Ținând cont de gradul de pericol al fenomenelor, toate în premieră, la noi, e de apreciat faptul că s-a descurcat foarte bine! Asta înseamnă fără morți, fără incidente colaterale grave, etc. Fără panică. Și cu ajutorul generos al lui Dumnezeu! Doamne, ocrotește Medgidia!

Decât să vă pierdeți vremea înjurându-l pe Vrabie, mai bine rugați-vă la Dumnezeu să aibe grijă de toți locuitorii Medgidiei! Furtuna Diavolului stă să îmceapă din nou și nu știm încotro se îndreaptă! Primarul Vrabie a scos la înaintare întreg arsenalul disponibil pentru situațiile extreme, chiar atât de extreme precum a generat pandemia pe teritoriul patriei noastre. Un spital ca un sediul al ONU, care poate răspunde la toate comenzile. Baza medicală - una de excepție!

Sigur, nu era nevoie de o ciocnire atât de violentă cu dușmanul invizibil ca să se convingă și ultimii cârcotași din Medgidia de eficiența dotărilor de ultimă oră care au făcut din Spitalul orășenesc o unitate de elită... La inaugurare, Valentin Vrabie spunea că modernizarea Spitalului reprezintă una dintre realizările sale cele mai importante din activitatea sa ca primar! Spitalul a fost conceput pentru vremuri de pace, dar nu se știe niciodată ce îți rezervă viața! Trăim, la nivel mondial, sub spectrul conflictelor de tot felul, când ești atacat fără somație! Ăsta a fost doar începutul! Sunt sigur că ne vor mai vizita și alte -popoare “migratoare”!

Primarul Vrabie a avut curajul și s-a plasat în prima linie a frontului, unde, doar ieșind afară, automat te expui! Alții au dat bir cu fugiții! Nu au vrut să riște!  Valentin Vrabie se numără printre cei care nu s-au ascuns în tranșee! Calitățile de conducător se probează în astfel de situații, unele chiar imposibile și fără întoarcere...

Medgidia este pândită și ea de atâtea pericole.. Ar fi bine ca peste tot să existe astfel de oameni pe care să te bizui la greu și mai ales în fața neprevăzutului...Medgidia nu este un exemplu singular. În general, medicii și personalul auxiliar din spitalele românești au comis adevărate fapte de eroism pentru a salva alte vieți!

La Medgidia, primarul orașului nu răstoarnă munții cu o mână și nici nu redescoperă America! Ci, pur și simplu, își face datoria! Deranjează?

Comentarii

G. Iordache
26-04-2020
Cel mai bun primar pe care l-a avut Medgidia in ultimii 30 de ani.

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii