Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
editorial
STROE: BABU! BABU! BABU! 
STROE: LUMINIȚA! LUMINIȚA! LUMINIȚA! 
STROE: DOBRE! DOBRE! DOBRE!

STROE: BABU! BABU! BABU!
STROE: LUMINIȚA! LUMINIȚA! LUMINIȚA!
STROE: DOBRE! DOBRE! DOBRE!(1358)

Editorialul nostru dedicat, indiferent de culoarea lor politică, primarilor ajunși singuri pe lume, a produs o mare stare de nervozitate în rândurile conducerii județene Constanța a PSD! De altfel, am fost trași de urechi la scurt timp, doar câteva ore, după apariția primului material! Evident, pe un ton foarte obraznic, cu întrebări de genul:
“Ce treabă aveți voi cu noi? Ce vă privește pe voi?” Pun și eu o întrebare, “Care voi?”

În continuare. “Că... ce avem de împărțit cu Felix Stroe?” Când să facem dovada că scriem și pozitiv, dacă se merită, persoana, bine instruită, ne-a trântit telefonul în nas!

În esență, spuneam că unii primari din diverse partide au fost pierduți pe drum, deși, inițial, au figurat pe listele cu cei propuși să candideze la alegerile locale sau chiar mai figurează ...Cazul cel mai elocvent este cel al lui Decebal Făgădău, tras tot timpul de tricou de Felix Stroe personal! Felix Stroe a închis orice competiție în interiorul PSD! Nu numai la Constanța, ci și la Medgidia! Maniera adoptată, cât o întreagă echipă de zgomote, de Felix Stroe a creat impresia că doar Luminița Vlădescu face parte din PSD Medgidia! Că dumneaei este singura oropsită la foame sus!

A mai avut parte națiunea asta de un exemplu singular de eroină în toate cele ce sunt! De mic copil, victimă politică cu atestat. Restul nu contează! Restul pesediștilor! Doar fusta doamnei Vlădescu este luată ca stindard de luptă în PSD Medgidia! Care luptă, se știe, are un singur obiectiv major: distrugerea primarului! Prin orice mijloace, dar să nu apuce alegerile! Eventual, ca să le câștige ei!

De doi ani de zile, de când mă ocup de Medgidia, nu o aud decât pe doamna Vlădescu țipând ca din gură de șarpe că este agresată de primarul localității! Care, din câte înțeleg eu, e uli(uuuu) și nu Vrabie! Am și eu câteva nelămuriri. Agresată politic sau hărțuită profesional? În ce categorie se înscriu bunurile primite la împăcare de către doamna “vice”? Eu, în locul dumneaei, nu primeam nimic până nu se lămureau lucrurile toate! Acum le dă din nou înapoi? Dacă se spune că vine rar pe la birou, când, unde și cum este agresată? Prin corespondență normală sau curierat? Îi convine doamnei “vice” să fie de atâta amar de vreme protagonista principalului scandal din oraș? Chiar și în postura închipuită de victimă!

Indiferent de ipostaza în care s-a aflat, victimă sau agresor, PSD s-a dovedit a fi un partid slab la femei. Dominante au fost și sunt conflictele între nou promovate, dar care își unesc forțele când trebuie înlăturată o veterană! Premierul “Veorica” are meritul de a fi făcut curățenie în acest sector! Una dintre poruncile lui Dragnea. Știu, promovarea femeii, poruncă lăsată cu literă de lege de Dragnea în PSD!Și de Voiculescu în partidul său decedat din cauza excesului de doamna Popa! Vă mai amintiți cum striga Voiculescu la un Congres? Popa! Popa! Popa! Și de popa a avut parte! Popa de la căpătâiul partidului! Dumnezeu să îl odihnească! Să nu o pățească și domnul Felix după alegeri! Dacă tot s-a prelungit termenul într-o manieră grosolană, poate mai “revizuiește” câte ceva…

Ca lider de partid, strigă, imitându-l pe Voiculescu: “Luminița! Luminița! Luminița!” Tot ca lider de partid, Felix Stroe este depășit de situație din toate punctele de vedere. Scuza că s-a dedicat RAJA îi ține temporar de cald. I-a mai trecut glonțul pe la urechea sa muzicală! A primit și câteva lovituri destabilizatoare. De susținătoarea sa, doamna Dăncilă, s-a ales praful și pulberea politică! Fotografiile cu pupatul mâinilor doamnei premier “Veorica” la investire, după modelul Richard Clayderman” au devenit nule și neavenite! Da, dar fosta doamnă premier nu se mai împacă deloc cu fostul său statut și se bagă, precum musca în iaurt, în treburile partidului! Și de câte ori o găsește la ușa sa cu o nouă platformă care prevede unirea tuturor forțelor politice, Ciolacu își aduce aminte de datorii!

Revin la pretinsa forță politică de la Medgidia. Stroe nu înțelege că Vlădescu nu are anvergura vestitei Nuți! Care avea în spate tot un președinte! Dar, de reținut, acela întâmplător era chiar președintele României! Dar chiar și președinții de țară, când vine o vreme, dispar de pe scena politică și abia atunci se vede concret ce a rămas în urma lor.. În cazul unui președinte de partid, dezintegrarea morală durează mai puțin. La un fost șef de stat, totul depinde de mersul istoriei. Cu abilitatea-i cunoscută, Traian Băsescu a știut să își prelungească prezența în viața publică și politică. Și nu oricum. Lumea, cea care a reprezentat și reprez intă, sub diverse forme, Puterea, se teme de Băsescu! Au trecut destul de mulți ani de la debarcarea lui de la Cotroceni și importante personalități ale zilei vorbesc pe șoptite și cu multă teamă de “Dosarele lui Băsescu”!

Altă lovitură în plexul lui Stroe: plecarea pe șest a lui Mircea Dobre, feblețea lui de la cuptorul cu pâine...Vă mai amintiți cum striga Felix Stroe la investirea tânărului în funcția de ministru al Turismului? Dobre! Dobre! Dobre! Nu-i vorbă, de pierdut nu a pierdut nimic sub aspect materialist-dialectic…

Acum, a mai primit o lovitură! Dar ca să arate că îl doare în cot de presă, strigă cât poate de tare: “BABU! BABU! BABU!”

Chiar dacă suntem lipsiți de șansă, strigăm și noi ca niște naivi ce suntem: “DEMISIA! DEMISIA! DEMISIA!”
A lui Babu, desigur...Deranjăm ?
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

PATRONUL DE LA MIO CAFFE SE CONSIDERĂ VICTIMA COLATERALĂ A UNUI CONFLICT POLITIC!
scris de Lucian Cristea
În viață, nu este suficient să stai liniștit în banca ta, cum am stat eu la semafor și, degeaba, a intrat unul cu un BMW în mine(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii