Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
CUM AU AJUNS SĂ FACĂ MANAGERIAT ÎN TURISM ALECU, OAIA ȘI BERBECUL!

CUM AU AJUNS SĂ FACĂ MANAGERIAT ÎN TURISM ALECU, OAIA ȘI BERBECUL!(2635)

Nu știu dacă exact Mohammad Murad era cel mai îndreptățit să se văicărească pe tema neajunsurilor și a pierderilor din turism! Nu știu dacă exact domnia sa este cel mai nedreptățit personaj din turismul românesc ca să justifice cumva atacul asupra premierului Ludovic Orban, căruia încearcă să-i transfere toate belele! Îl întreb pe domnul Mohammad. Între blocarea sistemului de alimentare cu apă caldă a stațiunii turistice și defectarea unui banal frigider, fără înghețată, care este prioritatea? Așa și cu premierul...Abia a ieșit din subteran și l-a și luat Mohammad la refec! Am auzit și ceva de un demers judecătoresc? Asta drept mulțumire pentru eforturile și sacrificiile făcute de premier și echipa lui guvernamentală! Că altfel Mohammad se laudă peste tot că este un vechi liberal!

Dar să asistăm la o demonstrație de manageriat autentic în regia “investitorului” străin:. Într-o vară, în plin sezon estival, Mohammad Murad, care ocupă o poziție importantă în ierarhia turismului de pe litoralul românesc, a ținut să joace în rolul lui nea Alecu. Nu nea Alecu de la Poliție, ci Alecu care taie oaia și berbecul. Textul original este cu “tunde’, dar, din prea mult populism, Mohammad a schimbat sensul și a trecut la “taie”. Cui îi arde acum de tuns? Ceea ce s-a și întâmplat. A tăiat oaia și berbecul și a împărțit fripturi moca turiștilor cărora le căzuse la horoscop plajă cu masă mare! Secvențele care s-au derulat semănau cu o dresură de lei flămânziți și leșinați de-a binelea într-o cușcă imaginară. O dovadă fidelă că, la noi, bătălia pentru existență continuă sub diverse forme, în orice anotimp al anului! Vorba aia, câți nu l-au pândit pe nea Alecu! Nu au avut noroc cu nea Alecu și s-au lipit de marele investitor! Acum, timp de câteva sezoane, vor da uitării “Miorița”. Domnului Mohammad îi plac versurile “Foaie verde trei poloage/Foamea la pământ mă trage.” Pe post de milostiv, culmea ipocriziei, chiar marele investitor străin în persoană, care a prestat în postura de grataragiu de serviciu îmbrăcat în cămașă albă!

Aici, la acest moment oarecum jenant pentru turistul român, s-a pierdut și ultimul strop de simpatie pe care îl nutream pentru domnia sa. De ce? Să vă explic. Cu ceva timp înainte de a-l vedea pe Mohammad tranșând oaia și berbecul, în locul lui nea Alecu, citisem, într-un ziar, câteva declarații defăimătoare de-ale domniei sale la adresa turistului român, care m-au umplut de indignare! Că turistul român este nefericit și că el vine pe litoral ca să se certe cu nevasta! Și tot felul de astfel de aprecieri critice la adresa turistului român nerecunoscător! De ce este nerecunoscător? Simplu. Domnul Mohammad i-a adus ditamai hotelul sub nas, la malul mării, și turistul român face figuri! Păi, unde mai prindea el o cameră cu balcon în al nouălea cer? Și friptură servită la clește de patron! Fără bani! Ca să reactiveze turismul de pe litoral! Cum? Prin plimbări cu oaia și berbecul, să le facă sfârșitul mai fraged! Inițiativele astea, cu plimbările, nu mai țin conștiința trează nimănui!

Domnul Mohammad ne-a luat de pe suflet niște hoteluri “rable” la prețuri de rable, fără ghilimele. Constat că de la un sezon estival la altul, domnul Mohammad este tot mai nemulțumit de prestația autohtonilor! În general, a celor care lucrează în turism...Când l-am cunoscut, în urmă cu mai mulți ani, la Jupiter, nu era așa în postura de “știe tot”, ca acum! Mai mult, domnul Mohammad s-a învățat să bată din picior ca și cum ar fi jupânul turismului românesc! Bate din picior și comandă! Când l-am cunoscut eu, era fericit dacă Zanfir Iorguș, primarul orașului Mangalia în acea perioadă, îi răspundea la salut! Acum este înconjurat de tot felul de roboței!

Cocheteză și cu politica! Zice că intră în politică, virgulă, ca să ajute turismul! Cu cine? Păi, dacă ajunge ministru, în jurul lui nu sunt aceiași “incompetenți” de care se plânge domnia sa? Mohammad a ajuns un fel de rachetă pentru testat sferele înalte! Îl proiectează unii când în administrație, când în politică! Când primar, când parlamentar! Interesant este că deși se crede mai deștept decît tot Guvernul României, cei care îl învârt ca pe un titirez sunt plasați sub cota lui de inteligență! În așa hal a ajuns să fie manipulat! De parcă ți-ar trebui prea mult ca să intri în Parlamentul României! La întrebarea asta ne-ar putea răspunde unul dintre chibiții care au susținut candidatura lui la Primăria Constanța! O parodie de zile mari cu care unii nu au urmărit altceva decât să destabilizeze PNL Constanța! Și nu numai! Acum ne aflăm în fața unei noi tentative de acest fel....Altfel, ce ai de împărțit cu premierul!

Apropo de turistul român. Dacă nu ar fi fost restricțiile în vigoare, s-ar fi potrivit de minune câteva mii în peisajul litoralului!
 

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii
https://www.ctbus.ro/ConsultarePublicaTraseeConstanta/

Editorial

-TANȚA ȘI COSTEL-, NUME -DE COD-
scris de Lucian Cristea
Dacă s-ar fi introdus mai devreme noile reguli de funcționare a restaurantului din Medgidia care le poartă numele, Tanța și Costel(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii