Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
opinii
PAȘTE CU REPETIȚIE

PAȘTE CU REPETIȚIE(1100)

În anii copilăriei mele, jucam fotbal cu cei mai mari decât noi. Uneori, ca să ne poată învinge, îi lăsam să bată o lovitură de pedeapsă până intra mingea în poartă! Acum realizez cu surprindere că cel care executa cu îndârjire toate penalty-urile afară era chiar ÎPS Tomitanul! Atenție, care rata într-o veselie! Pentru că îl deranja barba, s-a întâmplat să repete și de 20 de ori o lovitură de pedeapsă, dar nu s-a lăsat! Aud, acum, că vrea să repete Paștele! Să-l organizeze din nou după mintea sa! Când rata loviturile de pedeapsă, dădea vina pe portar! Spunea că s-a mișcat...Acum, când vrea să repete Paștele, dă vina pe viruși! Cică intenționat s-au mișcat ca să cadă zidul pe el!

Paștele cu repetiție, bucuria nebunilor de pe corabia cu același nume...ÎPS Tomitanul deschide seria manifestărilor care vor relua Paștele de la zero…

“Dacă doriți să revedeți, să retrăiți și să reînviați!” Ceva în genul “Dacă doriți să revedeți din programul de revelion!” O inițiativă bună pe vremea comuniștilor, care venea în sprijinul clasei muncitoare abia ieșită și ponosită din tura de noapte. A tuturor celor care, lucrând la miezul nopții, nu aveau cum să vadă în direct programul de revelion la televizor!

Repetarea Paștelui nu se putea produce decât în mintea ÎPS, care, cu acest prilej, speră să găsească singura linguriță aflată în dotarea Arhiepiscopiei Constanța, dispărută în condiții misterioase! Sunt indivizi care, se știe, au mania de a participa la mese mari, luând ca amintire lingurița și medicamentele gazdelor! Ca să creeze panică!

Paștele cu repetiție reprezintă o premieră în ce privește efectele generalizate ale “pandaliei”, căci nimeni nu își amintește să fi înviat mai mult de o singură dată! Prea Înaltul Teodosie este de părere că, cu cât avem mai mulți vii, nu-i așa?, mai bine pentru întreaga națiune angajată într-o luptă inegală cu virușii și carcalacii!

ÎPS Tomitanul speră ca repetarea Paștelui să fie începutul unei noi democrații și a unei noi ordini mondiale ortodoxe! Fiecare mare sărbătoare de acest gen să poată fi repetată până ajungem la perfecțiune...Înțeleg că urmează repetarea Crăciunului, cu sateliții săi gata sfințiți și sfinții corespunzători. Se preconizează o mai bună organizare a botezurilor și a nunților pe criteriile alfabetului. Sunt deja demarate acțiuni cu specific “economia capitalismului” sub genericul “O colivă pentru toți!”

Multe și nenumărate sunt minunile pământești! Dar și în grădina ta, Doamne?

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

MIHAI LUPU, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR
scris de Liviu Tramundana
Deși inspirat din sloganul unei galerii de fotbal, titlul reflectă fidel situația președintelui CJ Constanța. Acesta a fost singur în(...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii