Nume
Email
Categoria din care vrei sa primesti
social
CÂND FRUMUSEȚEA SALVEAZĂ VIEȚI OMENEȘTI!

CÂND FRUMUSEȚEA SALVEAZĂ VIEȚI OMENEȘTI!(1138)

Mi-am adus aminte, văzându-i fotografia, de muzica lui Ennio Morricone, din filmul Malena...

Întâmplarea a făcut să aud multe lucruri frumoase despre ea, dar nu am cunoscut-o personal...Impresionat de grija pe care o manifestă față de cei atinși de virusul ucigaș, am plăsmuit din Simona Ionescu, o FATĂ A MINUNILOR...de azi! Recunosc, nu i-am cerut voie, nu am întrebat-o dacă știe cum e oare, cum arată personajul! Sper să nu se supere!

Simona Ionescu. Ea este una dintre asistentele medicale eroine de la Spitalul de  Boli Infecțioase de la Constanța. E suficient să auzi cum sună pașnic “boli infecțioase” într-o zi obișnuită pe culoarele spitalului, ca să te treacă fiorii! Vreau să spun că există, în ciuda dotărilor de ultimă oră, prin prisma obiectului muncii, un mediu periculos...

Am petrecut și eu multe ore în acest “peisaj medical”, devenit sperietoarea unor bolnavi din cauza profilului medical și a fricii acestora de halatele albe. A celor care trăiesc în permanență obsedați de existența halatelor albe ca ceva înspăimântător...Printre care mă număr și eu, care nu suport, în primul rând, foșnetul lor! Nu știu din ce sunt confecționate, dar îmi aduc întotdeauna aminte de filmele de groază cu medici sadici sau răi...

Ușor de identificat după vestimentația specifică personalului medical de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Simona Ionescu. Una dintre cele 16 asistente medicale care, în ciuda presiunilor exercitate de părinți, rude, prieteni, etc. de a demisiona, au continuat să-i îngrijească pe bolnavi, sfidând realitatea cruntă din spital! O realitate care s-a mai “îndulcit”... La ora aceea, domneau groaza și frica de moarte!

Pe Simona Ionescu nu am cunoscut-o personal. Am văzut doar o fotografie de-a ei. O frumusețe incredibilă! Ca să poată reproduce această frumusețe, incluzând și frumusețea sufetească, unui pictor i-ar trebui câteva zile de studiu aprofundat! Din fericire, în materie de mentalitate, s-au mai schimbat și la noi multe lucruri...Cred că realizați câte și mai ales ce fel de comentarii ar fi declanșat, în trecutul apropiat, această fată minunată! S-ar fi făcut tot felul de insinuări la adresa fetelor, în general, a femeilor cu anumite calități tentate să facă în cu totul alte domenii de activitate carieră.

Simona este fata care i-a spus mamei sale că trebuie să plece cât mai repede la serviciu pentru că o așteaptă pacienții săi, care au nevoie de ea! Dintre atâtea lucruri rele pe care le-a generat pandemia, am avut parte și de o demonstație de mare caracter din partea unor frumoase și devotate asistente! S-a dovedit că avem tineri minunați capabili de gesturi incredibile, de omenie, curaj, înalt profesionalism, perfecțiune. Ei preferă să se manifeste liber și curajos, fără “filmări de Buftea”, cum se spunea pe vremea mea…

Fapta prin care îți pui viața în pericol ca să salvezi alte vieți se numește, în concepția mea, care am văzut multe, eroism! Și să nu fugim acum de vorbele mari care se cuvin tinerilor! Să recunoaștem că de multe ori i-am criticat nemeritat... Destul i-am beștelit, i-am catalogat în fel și chip le-am arătat obrazul când nu era cazul...Poate chiar i-am demobilizat!

Exemplul tinerelor asistente de la Constanța ar fi putut rămâne în continuare anonim, dar cineva a susținut că fetele frumoase sunt pline de fițe, comode și grijulii doar cu propria lor înfățișare! EROARE! Îi reamintesc domnului în cauză că fetele nu au strâmbat din năsuc în momentul în care au fost repartizate la “Infecțioase”. E de remarcat un lucru. Asistentele de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au deja în palmaresul personal vieți salvate! Asistentele S.O.S. - “Salvați-Oameni-Salvați!”

Pentru toți cei internați la spitalul din Constanța, fiecare asistentă este o FATĂ A MINUNILOR, care nu se lasă așteptată și nici rugată ca să intervină pentru salvarea vieții unui om!

FATA MINUNILOR nu se uită în buletin ca să vadă dacă ai împlinit 65 de ani!
   

Adauga un comentariu

Aboneaza-ma la comentarii

Editorial

CUM SE NUMEȘTE COPACUL CARE FACE STRUȚI?
scris de Lucian Cristea
Ce este gluga de coceni și ce vrea ea de la înalta societate? Care este contribuția ei la definirea științifică a profesionalismului (...)
citeste mai mult

Cele mai noi

Cele mai recente comentarii